Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

PayPal od nocas dostupan u Srbiji

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Re: PayPal od nocas dostupan u Srbiji

Poruka od RS_cabrio » sreda, 10. apr. 2013. u 19:40h

moze, upravo sma tkao i uradio.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 10. apr. 2013. u 20:06h

S obzirom kakvi smo slepci ovo i nije vest, jer će ovo za kupovinu korisiti možda 0,005 promila stanovništva, a za sve nas ostale će rešenje biti u ukidanju carine, a to će biti kad udjemo u EU, što znači nikad hahahaha :suicide:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 10. apr. 2013. u 23:14h

Vec mise ne svidjaju ...

Pokusam da "verify card", kazu skinuce 1.5EUR, koje ce mi vratiti do 24h nakon verifikacije, medjutim, iskoci mi "we could not verify ...", a od banke stigne sms da mi je Pay Pal skinuo 1$. Tako, da, ako mi ne vrate dolar, cao zdravo, za uvek.

macaneli
VIP
Poruka: 9927
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 10. apr. 2013. u 23:16h

to ti je normalno lol ,vratiti ti nece,a "verifikuju" cesto hahahaha
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 10. apr. 2013. u 23:42h

Vladan piše:Vec mise ne svidjaju ...

Pokusam da "verify card", kazu skinuce 1.5EUR, koje ce mi vratiti do 24h nakon verifikacije, medjutim, iskoci mi "we could not verify ...", a od banke stigne sms da mi je Pay Pal skinuo 1$. Tako, da, ako mi ne vrate dolar, cao zdravo, za uvek.
meni sve uradio regularno. Poslaji im support ticket da vide sta je. 'Nemam sad vremena, vecers cu da kupim neke zezalice da testiram

Nego ,jel si ukucao kod cetvorocifreni sa izvoda iz banke?

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. apr. 2013. u 01:13h

Nisam imao takvu rubriku??? Samo broj kartice, adresa, i onaj securiti cod sa kartice. Nisam uopste isao u deo za transakcije preko banke.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 11. apr. 2013. u 02:50h

Slika

Podvukao sam ti crvenim , cetvorocifreni kod koji vidis na ebanking izvodu. To je kod koji moras da ukucas i onda si tek legal. Nazalost, ne secam se kako sma tacno dosao do toga,ali recimo kad se sledeci put budes ulogovao, idi na krticu da vidis status, i verifikaciju da kompletiras. I meni je novo,prvi put radim,pa ne znam napamet da ponvim.

macaneli
VIP
Poruka: 9927
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 11. apr. 2013. u 03:49h

da spomenemo jos i da dosta ljudi nece da salje van svoje zemlje pakete
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 11. apr. 2013. u 06:13h

@vladan, pa sve je prilično nedvosmisleno objašnjeno na njihovom sajtu.

- Pre verifikacije kartica ima neke limite u tome koliki iznos transakcija možeš da napraviš

- Kad ukucaš karticu, on bi trebalo automatski da te sprovede kroz proces verifikacije (ako ne - odeš na svoj PayPal nalog, gore ispod "Welcome Ime Prezime" bi trebalo da bude link "Verify me" ili nešto u tom stilu)

- PayPal tog trenutka rezerviše - oni kažu - 1.5 EUR na kartici (kod mene, a izgleda i kod kolege iznad, to je bilo 1.58 EUR za verifikaciju i neki iznos od 0.01 EUR ne znam za šta); a ako su već jednom uradili to u prethodnom periodu iskočiće obaveštenje na engleskom otprilike u smislu "Dana 11.04. smo na teret vaše kartice..." itd. - odnosno, neće više puta rezervisati novac

- Kad ti se ova transakcija pojavi na izvodu u banci - tj. kao brža varijanta, na listingu transakcija po kartici na tvom e-bank nalogu, ako ga imaš - u rubrici "identifikacija transakcije" (tj. ono što se kod Intese na RS_cabriovom screenshot-u zove "Prodajno mesto") treba da se pojavi nešto u stilu PP*1234CODE. Od toga te zanima samo četvorocifreni kod. Ako ne možeš da ga vidiš u izvodu, ili u transakcijama na čekanju, raspitaj se u svojoj banci kako da dođeš do tog podatka.

- Vratiš se na svoj PayPal nalog, klikneš gore na isti link (Verify...) i izbaciće ti ono obaveštenje koje sam već pomenuo ("Dana tog i tog...") a niže na toj stranici će biti polje u koje treba da ukucaš četvorocifreni kod koji si našao na izvodu

- Ako je sve bilo OK, piše da je kartica verifikovana, limiti se eliminišu i oni bi trebalo da oslobode rezervisani novac

- Ovaj sledeći deo ne piše nigde kod njih, ali iz prakse znam da od trenutka kada oni tamo kliknu na "poništi rezervaciju" (tj. ne radi to čovek, ide automatski, ali svejedno) pa dok se to kod tebe ne pokaže na kartici obično prođe 30 dana; kao da informacija o poništenju nikada ne "prostruji" natrag pa banka sama otkaže transakciju kao nerealizovanu posle jednog meseca. Bar, meni se tako više puta dešavalo, rezerviše mi neko neki novac na kartici u fazonu depozita ili čega već (tipa za rent-a-car), i onda čekam metar dana da ponovo vidim te pare. Možda je to "feature" samo u Intesa banci, zbog njima znanih razloga i potreba, nemam pojma. Meni i dalje stoji da je taj iznos sa PayPal-a rezervisan. Your mileage may vary.

Inače nema potrebe praviti famu od te procedure, svi veći posrednički sistemi imaju otprilike istu foru sa verifikacijom kartice. Moneybookers (tj. Skrill, kako se sad zovu) skinu neki slučajno izabrani iznos (par evra) i taj iznos treba da ukucaš kod njih na sajt, ali ne onog trenutka kad se pojavi u transakcijama nego tek kad ga proknjiže kroz izvod (naplate, skinu sa računa) jer može da se razlikuje za 0.01-0.02 EUR zbog kursne razlike, pa tek onda imaš tačan iznos koji predstavlja šifru.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. apr. 2013. u 08:46h

Poenta je sto, kada sam ukucao sve sto su prvobitno trazili, i kliknuo continue, to je trenutak u kome oni kazu da skidaju 1.5EUR, izadje mi poruka u zutom pravougaoniku "could notbe veryfied". Kad se vratim na stranicu sa spiskom kartica, nema opcije za ukucavanje 4 cifrenog koda, a istovremeno iz banke imam obavestenje da je skinut 1 dolar. Mozda Pay Palu treba vremena da shvti da je dobio taj dolar, ili ja jednostavno ne vidim gde se ukucava taj broj. Takodje, stoji mi limit od 500, dal dolara, dal eura, ne znam sad napamet.

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. apr. 2013. u 09:32h

Sad sam skapirao otkud 1$, to mi izgleda naplacuju promenu adrese, za to im je dobra kartica, a za verifikaciju da cekam ... Bagra kapitalisticka, secikese i demoni..., videcemo, mozda se ipak pojavi nesto. Broj transakcija mi je 0, nema ni jedne na spisku, znaci, bukvalno nema gde da se unese bilo kakav broj transakcije ili slicno.

pelepop
Poruka: 159
Član foruma od: petak, 9. nov. 2012. u 12:51h

Poruka od pelepop » četvrtak, 11. apr. 2013. u 09:41h

Da bi se verifikovala kartica potrebno je na PayPal profilu kliknuti na Profile > Add/Edit Credit Card a na toj strani u koloni Action ima Enter PayPal Code.
Inace, iznos od 1.50e ide u rezervacije na kartici, moze da stoji i par dana dok se ne proknjizi (kao kad se karticom plati u prodavnici a tek posle par dana se to proknjizi i na izvodu).
Kom opanci tom i džeri.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 11. apr. 2013. u 09:44h

Vladan piše:demoni
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. apr. 2013. u 09:49h

pelepop piše:Da bi se verifikovala kartica potrebno je na PayPal profilu kliknuti na Profile > Add/Edit Credit Card a na toj strani u koloni Action ima Enter PayPal Code.
Inace, iznos od 1.50e ide u rezervacije na kartici, moze da stoji i par dana dok se ne proknjizi (kao kad se karticom plati u prodavnici a tek posle par dana se to proknjizi i na izvodu).
Nema toga kod mene. Sacekacu koji dan, pre zbogom. Mogao sam i mogu, tom karticom i bez njih da pazarim.

pelepop

Poruka od pelepop » četvrtak, 11. apr. 2013. u 09:50h

Jel si potvrdio email adresu?
Mislim da je to nephodno da bi aktivirao nalog.
Kom opanci tom i džeri.

pelepop

Poruka od pelepop » četvrtak, 11. apr. 2013. u 10:04h

Klikni na Link and confirm credit card i prati dalje sta ti kaze.
Kom opanci tom i džeri.

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. apr. 2013. u 10:06h

Slika

ja sam pobrisao sa slike, broj kartice i adresu, znaci ...

pelepop

Poruka od pelepop » četvrtak, 11. apr. 2013. u 10:08h

Ma nije frka, samo ja sam video :D
Salim se, pogledaj moj post iznad.
Kom opanci tom i džeri.

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. apr. 2013. u 10:22h

To iz posta iznad sam i radio, sve sam zavrsio, ali "we could not verify...", a od banke stize "1$, mesto: PayPal", verovatno je samo dok proknjize, a to moze da bude i za 30 dana, posto je takva kartica, no..., videcemo sta ce biti.

pelepop

Poruka od pelepop » četvrtak, 11. apr. 2013. u 10:25h

Bas mi je cudno. Ja sam sve isto odradio, i sad samo cekam da mi proknjize iznos od 1.5e i da ukucam code.
Kom opanci tom i džeri.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 11:00h

macaneli piše:da spomenemo jos i da dosta ljudi nece da salje van svoje zemlje pakete
To sam hteo da pitam. Dobro,ima takvih koji nece van zemlje. Ali jel ima onih koji nece u Srbiju? Znam da su pravljene razne kombinacije na Bosnu i sta vec,da li sad Paypal to resava?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 11. apr. 2013. u 12:39h

PayPal rešava samo da ti "direktno" (tj. preko PayPal-a) prebacuješ novac prodavcu. PayPal dođe kao "čuvar novca" kojem obojica verujete, pošto jel'te kupac i prodavac nikad jedan drugome ne veruju.

Ako prodavac ne želi da pošalje u .rs (a to je dogovor između kupca i prodavca) tu od PayPal-a nema nikakve pomoći.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Dule.M
Poruka: 119
Član foruma od: petak, 15. apr. 2011. u 14:33h

Poruka od Dule.M » četvrtak, 11. apr. 2013. u 15:46h

jelchica piše:Ehhh.. Meni je jedina poenta bila da primam uplate preko njih.
Jbg.
Je l' ima najava kad će i ta opcija?
Mozes da otvoris Payoneer karticu koju kasnije vezes na Pay Pal ili WebMony.Cena kartice je 45$ a od tog iznosa 20$ ti ostaje na racunu.Karticu ti posalju na adresu u roku od nekih mesec dana i mozes na automatima da dizes novac.Podizanje novca preko PP nece biti moguca jedno sest meseci ali predpostavlja se da ce do nove godine sigurno biti dostupna i ta opcija.Meni takodje vise znaci da podizem novac preko njih nego da placam jer to moze da se odradi sa bilo kojom VISA karticom.
Slika

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » četvrtak, 11. apr. 2013. u 15:49h

macaneli piše:da spomenemo jos i da dosta ljudi nece da salje van svoje zemlje pakete
Imam burazera u Nemackoj koji dolazi 2 put mesecno u Srb... tako da opusteno mogu da narucim.. thumbsuph . nego moram da nadjem karticu, negde mi se zagubila :doh:
Slika

deketa
Poruka: 273
Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h

Poruka od deketa » četvrtak, 11. apr. 2013. u 16:00h

@ FiestaRS, pa sto nekazes da iskoristimo burazera za neki sitniji transport, bolje njemu da dam neku kintu nego ovoj lopovskoj drzavi za razne takse i poreze! ;)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“