Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo mk3

Uradili ste nešto sami?
Podelite sa nama ili pogledajte kako su drugi.
Avatar korisnika
FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8117
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Lokacija: Beograd-Skojevsko Naselje-Okolina Prokuplja

DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo mk3

Poruka od FM III » nedelja, 27. dec. 2015. u 01:04h

Razmišljajući kako bih mogao da malo osvežim auto rešio sam da pokušam malo da se poigram i da pokušam da promenim zelenu pozadinsku boju na instrument tabli u nešto zanimljivije i što bi mom oko odgovaralo. Uspeo sam u toj svojoj zamisli, pa ću pokušati svojim opisima i slikama da olakšam nekome posao oko ove igrarije, naravno ako se odluči na nju. Odmah da napomenem da je lakše i auto je pre osposobljeniji za dalju upotrebu ako imate drugu tablu (može i neispravna) i pripremite je lagano bez žurbe, pre skidanja svoje. Upozorenje: obratite pažnju koju tablu uzimate jer ima različitih tipova instrument tabli, dva tipa za dizela. Postoji tabla koja ima oznaku za grejače i dve pahuljice (prva slika), kao i tabla sa oznakom za grejače, jednom pahuljicom (ali LE dioda je sa dve boje) i oznaka za nizak nivo tečnosti za pranje vetrobrana (druga slika).

Slika
Slika

Za benzinca je sve isto samo što pokazivač obrtaja ide do 8000 RPM (za razliku od dizela gde ide do 5000 RPM) i ne radi mu oznaka za grejače.
Ne zaboravite da pre nego što počnete da radite prvo obavezno zapamtite gde stoji kazaljka rezervoara (biće vam jasnije kasnije zbog čega), a onda je naravno potrebno skinuti i samu instrument tablu, a to je već opisano u ovoj temi DIY: Skidanje instrument table Mondeo mk3 .

Kada je tabla skinuta, zbog lakšeg rada skinite sve sijalice i kada su već skinute obavezno ih zamenite novim sijalicama ili odgovarajućim LED modulima (na slici obeleženo žutim strelicama), a onda ukloniti i zadnji poklopac štampane ploče, koji se drži na 5 šrafova (na slici obeleženo crvenim strelicama). Ako menjate sijalice pripremite 4 komada T10 od 3W i 6 komada T5 od 1,2W. Možete staviti i jače sijalice ali nije preporučljivo, sem ako se radi o LED modulima. Ja sam se opredelio da postavim LED module i to samo na mesta za pozadinsko osvetljenje: 2xT5 i 4xT10, a ostale sijalice zamenim novim.

Slika

Pošto je sve to uklonjeno štampana ploča više ničim nije pričvršćena, ali da bi se uklonila treba je celu ravnomerno povlačiti na gore kako bi se ravnomernim povlačenjem skinula sa kontakta pokazivača: Temperature, Goriva, Obrtaja i Brzine (obeleženi kvadratima sa spoljne strane) i plastičnih držača istih i poklopca štampane ploče (obeleženi strelicama na slici).

Slika

Da bi vam bilo jasno zašto treba ravnomerno povlačiti evo i nekih bližih slika na kojima se vide šiljci (na prvoj slici) koji su kontakti na kalemovima pokazivača i koji treba da prodju kroz otvore na štampanoj ploči (druga slika):

Slika Slika

Uklanjanjem štampane ploče, možemo preći na skidanje prednjeg dela instrument table koji se drži na 4 šrafa (obeleženo strelicama na slici) i njenim uklanjanjem dolazimo do dela koji treba obraditi kako bi promenili pozadinsko svetlo, ploča kroz koju prolazi osvetljenje i držača kalemova pokazivača.

Slika

Uklanjanjem prednjeg dela ostaje nam da sklonimo i šipkice za resetovanje koje se samo vade iz držača. Obratite pažnju da ne izgubite sundjerčiće, koji služe da spreče ulazak prašinu u samu instrument tablu.

Slika

Da bi skinuli ploču moramo skinuti kazaljke svih pokazivača, a to je najlakše uraditi ili viljuškom ili kao u mom slučaju češalicom za ledja :D . Ispostavilo se da je idealna za to. Za svaki slučaj podmetnite nešto da se ploča ne bi ogrebala prilikom skidanja.

Slika

Pošto ima dva tipa table za mondeo mk3 postaviću slike obe.
Kod starijeg tipa table na prednjem delu ima 2 deblja srebrna prstena oko pokazivača obrtaja i brzine, ploča kroz koju prolazi svetlost je deblja i sa zadnje strane ima jedan beli lepljivi deo koji otežava rastavljanje i uklanjanje zelene fabričke boje.

Slika
Slika
Slika

Noviji tip table na prednjem delu ima tanje srebrne prstenove oko svih pokazivača, ploča kroz koju prolazi svetlo je tanja i reljefnog je oblika. Po meni lepša i rešio sam da noviji tip ugradim na stariji auto, menjajući samo prednji deo i ploču sa sledećih slika.

Slika
Slika

Kazaljke na oba tipa instrument table su iste.

Slika

Pre nastavka radova sa ploče skinite i dva graničnika, držača kazaljki kako ih ne bi oštetili ili polomili. Njih skidamo pritiskom pipaka ka unutra sa zadnje strane ploče i poguramo da izadje kroz samu ploču.

Slika Slika

Ovako izgledaju delovi jedne rasturene instrument table:

Slika

Sada kada je sve rastavljeno pre uklanjanja razmislite možda bi nešto ostavili u originalnoj boji. Ja sam odlučio da u originalnoj boji ostanu displeji od borda i predjene kilometraže, kao i oznake za obrtaje i km/h. Posle odluke može se preći na uklanjanje zelene boje sa željenih mesta na ploči. Moram napomenuti da se može skidati i hemijom, ali ne preporučujem takvo nešto, pogotovu ako vam je to jedina tabla koju imate, jer se veoma lako može upropastiti ploča. Za skidanje možete koristiti: žilet, skalper, brusni papir ili ovakve nožiće, kao što sam ja koristio:

Slika

Boju uklanjate polako i dok to radite mnogo lakše je imati neko pozadinsko svetlo i pomoću njega videti da li je boja skinuta, u kojoj meri ili nije. Ja sam za tu svrhu ispočetka koristio panik lampu za proveru:

Slika

A kasnije sam neispravnu instrument tablu prepravio i na nju sam doveo napajanje od 12V sa punjača akumulatora. Ovim sam dobio i mogućnost da vidim kako promene izgledaju kada se sve sklopi.

Slika

Ovako izgleda kada krene guljenje i ja sam odlučio da uklonim gel i sa crvene boje jer se onda dobija intezivnija nijansa:

Slika

Na internetu sam pronašao da se fabrički koristi transparentni gel film u boji, koji nisam uspeo da nadjem kod nas, a za poručivanje iz inostranstva ko zna koliko bi mi trebalo vremena, pa sam pokušao da nadjem odgovarajuće nijanse boje za stakla, ali mi ni to nije pošlo za rukom i onda sam isprobavao sa trenutno dostupnim stvarima, kao lak za nokte u nebrojanim nijansama, razne folije u boji i na kraju sam svoju avanturu završio flomasterima.
Bilo je mnogo isprobavanja i skidanja tako da sam na kraju staru tablu skoro uništio (što se i vidi na nekim slikama). Veoma je teško postići zamišljenu nijansu boje nanoseći je sa zadnje strane a da prilikom gašenja pozicije ostane kao fabrička.
Ovo su slike nekih isprobavanja, a prve dve su sa samo oguljenim pločama, dok su druge dve neke od proba.

Slika
Slika
Slika
Slika

Ja sam se opredelio da postavim LED module i to samo na mesta za pozadinsko osvetljenje 2xT5 i 4xT10, a ostale sijalice zamenim novim. Obratite pažnju kakve module uzimate jer neki od modula ne mogu da prodju kroz rupu na instrumnet tablu. Ja sam ugradio ovakve module:

Slika


Kako bi uvideli razliku izmedju osvetljenja evo i slika samo sa običnim sijalicama, kombinacija običnih sijalica i sa LED modula, kao i samo sa LED modula.

Slika
Slika
Slika

Završivši sa prepravkama, tj. guljenjem i bojenjem odredjenih delova ploče, može se preći na poslednji deo za koji bih voleo da kažem: „A sada samo sklopite tablu, vratite je na svoje mesto i to je to“, ali nije tako.
Pošto smo skidali kazaljke sada ih treba malo i podesiti.
Pre vraćanja na svoje mesto instrument tablu treba sastaviti, ali bez vraćanja kazaljki na mesto i bez prednjeg dela kako bi imali pristup kazaljkama. Tako sastavljenu tablu postavljamo na njeno mesto i spajamo sa odgovarajućim konektorom kako bi doveli napon do nje. Tabla će se sama posle sama resetovati i onda na svoje mesto vraćamo kazaljke stavljajući ih samo ovlaš, da bi mogli da izvršimo sitnije korekcije njihovim pomeranjem.

Slika

Sada možemo dati i kontakt i prvo naštelovati kazaljku pokazivača goriva vraćajući je na zapamćeno mesto (upozorenje sa početka DIY-A), ja sam se odlučio da pre ove intervencije rezervoar napunim do vrha, zbog čega mi je i vraćanje te kazaljke bio lakši. Takodje vraćanje kazaljke pokazivača temperature nije bilo teško, vratio na početak jer je motor bio hladan, mada je nisam odmah fiksirao.
Onda sam pokrenuo self test i proverio dokle idu pokazivači obrtaja i brzine (u self testu kazaljke moraju ići do kraja skale), potom sam upalio auto sa self testom i postavio da prikazuje obrtaje i iz nekoliko puta puštajući da radi na leru, dodavajući gas kako bi na nekoliko pozicija naštelovao kazaljku da pokazuje isto kao u self testu i na kraju fiksirao kazaljku.
Dok sam sve to podešavao auto je radio i grejao se tako da sam posle proverio i kazaljku temperature a onda i nju fiksirao.
Najveći problem predstavlja podešavanje kazaljke pokazivača brzine. Da bi nju podesili treba ili voziti odredjenom brzinom sa nesklopljenom do kraja instrument tablom i ujedno u vožnji korigovati kazaljku da bi se izjednačila sa vrednosti na self testu (ovu opciju ne preporučujem nikako), ili podići prednji kraj auta da pogonski točkovi budu u vazduhu i onda podešavati (svakako opcija za preporuku). Postoji i alternativna opcija da se kazaljka šteluje samo na self testu, tj. da uvek kreće sa 0 km/h i da se uvek zaustavlja tačno na 240 km/h, a posle toga proverava tačnost pokazivača. Ja sam nažalost morao da koristim tu alternativnu opciju za štelovanje. Posle štelovanja i korigovanja i tu kazaljke fiksiramo.
Pažnja: kada fiksirate kazaljke pazite da ih ne pritisnete previše jako jer će onda kačiti o samu tablu i neće davati tačne podatke, neće se vraćati na početno mesto i posle toga će biti teško ponovo je skinuti jer je teško nešto podvući kako bi se kazaljka ponovo skinula.
Edit: na predlog člana mbole-ta
Napravi dubok i uzak urez na staroj kartici (kreditnoj ili nekoj sličnoj) ili na par vizitkarti, tako da moze da se podvuče izmedju kazaljke i table, i onda pritisne. Kada se izvuce kartica, ostane taman koliko je kartica debela izmedju table i kartice.
Kada naštelujete sve kazaljke mogu se vratiti šipkice za resetovanje i prednji poklopac, a potom učvrstiti sve šrafovima i sklopiti sve što je rastureno da bi se došlo do instrument table.
Kada sve vratite na svoje mesto, možete da se divite svom radu, a nekadašnji i sadašnji izgled instrument table u mojim kolima je ovakav:

Slika
Slika

Ako ste se posle ovog DIY-a rešili da i vi probate da ulepšate ili prilagodite auto svojim potrebama, nadam se da će vam uveliko pomoći.
Srećno sa radovima.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Avatar korisnika
Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Lokacija: Bor/Pattaya.

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od Ford_III » nedelja, 27. dec. 2015. u 06:05h

Svaka cast na trudu.Lepo izgelda taho ali dole display sa zelenom bojom po meni se nikako ne uklapa.
Samim tim vidim ni da nemas vise crvenu pahuljicu tako da mi se i to nikako ne svidja.
Da bi dobio drugu boju na displayu za km mislim da mora da se menja zeleno staklo.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

Avatar korisnika
BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Lokacija: Kladovo

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od BojanM » nedelja, 27. dec. 2015. u 08:22h

Odličan DIY, već sam ti rekao da mislim da se sasvim lepo uklopilo. Ima više boja, da, ali su sve harmonične nijanse, čak i zelena ne "štrči". Plus, svaka čast na lepom i postupnom objašnjenju.

Moje pitanje bi bilo: koliki nivo regulacije osvetljenja table imaš sada kada su obične sijalice zamenjene LED modulima? U prevodu, da li ti je dostupan kompletan opseg osvetljenja ili se npr. negde na 30-40% sijalice jednostavno ugase, kad voltaža ode prenisko? Ono, 90% ljudi to drži na maksimumu ili vrlo blizu maksimalne vrednosti, ali pošto je ovo ipak dosta jače od originala - i pored toga što se vremenom navikneš - verovatno će poneko želeti da po volji "utuli" malo svetlost table.

@Ford_III: varaju te oči tj. blenda kamere, ništa nije dirano na pahuljici... iste je boje kao i oznake za alternator i ručnu kočnicu, crvena.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Avatar korisnika
FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8117
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Lokacija: Beograd-Skojevsko Naselje-Okolina Prokuplja

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od FM III » nedelja, 27. dec. 2015. u 14:31h

@ Ford III
Displeje sam namerno ostavio zelene jer smatram da bi bela boja bila prejaka, a crvena i plava mi se ne svidjaju (ima snimaka i slika na netu).
Crvenu pahulju nisam izgubio i dalje je tu, samo na slici deluje kao druga nijansa.
Nije potrebno stavljati drugo staklo nego samo ukloniti film gel sa stakla.

@ BojanM
Postoji dimovanje, ali upravo je kao što si rekao na 30-40% utišaju, možda čak i slabije, što mom oku posle 1/2 veka korišćenja odgovara da bude jače ;) .
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Avatar korisnika
Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Lokacija: Bor/Pattaya.

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od Ford_III » nedelja, 27. dec. 2015. u 15:54h

Aha pa ok onda je druga prica ovako se vidi kao da si izgubio crvenu pahuljicu.
Lepo izgleda ali svako ima svoj ukus.Meni bi npr lepse pasovala plava boja otvorena na ovo da nije jaka na displaje ali kao sto rekoh svako ima svoj ukus i jos jednom svaka cast na trudu.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

Avatar korisnika
FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8117
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Lokacija: Beograd-Skojevsko Naselje-Okolina Prokuplja

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od FM III » nedelja, 27. dec. 2015. u 16:17h

Lepota je u oku posmatrača i što kažeš ukusi su različiti ;)
Hvala!
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Avatar korisnika
sasa_f1
Poruka: 9879
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Lokacija: Beograd

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od sasa_f1 » nedelja, 27. dec. 2015. u 16:41h

Odlicno, svaka cast thumbsuph

Avatar korisnika
vidovac
Poruka: 6662
Član foruma od: nedelja, 3. jun 2012. u 12:43h
Lokacija: Paracin

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od vidovac » nedelja, 27. dec. 2015. u 19:57h

thumbsuph
Ford Focus 2.0 TDCi 2005. 100kw sas kožu i nov zamajac
Ford Focus 1.8 TDCi ghia 85 kw 2001(vozi otac)
Ford Fiesta 1.6 74Kw na bemzin (vozi sestra)
Ford Escort 1.8D 44kw 1988. (sluzi za voznju po njivama )
Ford Escort 1.4i single point 54kw 1989. cekma limara da ga zavrsi(zavrsio limar posle 2 meseca :jeeej: )
i jos 2 Escorta mk3 koji idu u delove jedan Ghia a drugo klot

Avatar korisnika
dule0911

 
Poruka: 13582
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Lokacija: Thun - Leštane

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od dule0911 » nedelja, 27. dec. 2015. u 20:18h

Odlicno :) Planiram nesto slicno ali mi ovo nazalost nece biti od velike koristi, sem eventualno da vidim uzivo kako izgleda kada se koristi marker za bojenje. Posto na fiesti svetlost ide preko cele ploce, nisu brojevi ti koji svetle vec sve svetli. Tako da cu za pocetak morati da nadjem plazma plocu, pa da na nju odstampam crnilo da bi ostali samo brojevi da svetle. Ako me sve to ne bude mrzelo lol
Fiesta!!

Avatar korisnika
Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2756
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Lokacija: Kikinda

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od Lale » nedelja, 27. dec. 2015. u 20:24h

Svaka čast na trudu i prikazu.
Slika Slika

Avatar korisnika
Pančevac
Poruka: 1294
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Lokacija: Banat

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od Pančevac » nedelja, 27. dec. 2015. u 20:40h

Čitko,jasno I slikovito!Svaka pohvala za DIY thumbsuph
Spoiler
Show
FM III piše:... Upozorenje: obratite pažnju koju tablu uzimate jer ima različitih tipova instrument tabli, dva tipa za dizela...
Mala opaska,nista bitno,ali kad si vec napomenuo.Gledam,ispada da ima tri tipa za dizel. :D Sitnica ,ali postoji razlika Izmedju ove dve I trece. :)
Npr.moja je kao prva,samo sto ima lampicu za nevezan pojas,kao na drugoj.Ili je to samo stamparska greska na prvoj slici. :ford:
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Avatar korisnika
FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8117
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Lokacija: Beograd-Skojevsko Naselje-Okolina Prokuplja

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od FM III » ponedeljak, 28. dec. 2015. u 00:09h

Hvala svima na pohvalama, ja sam se trudio da baš bude opisano u tanka crevca, jer na netu se uvek nadje neki DIY koji ima neku začkoljicu i ne ispadne sve toliko lako.
Pančevac i ja sada vidim izgleda da je štampUrska greška, jer na obe ima lampica i naslikan pojas. (dobro oko) thumbsuph .
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Avatar korisnika
FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8117
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Lokacija: Beograd-Skojevsko Naselje-Okolina Prokuplja

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od FM III » utorak, 26. apr. 2016. u 17:36h

FM III piše:Displeje sam namerno ostavio zelene jer smatram da bi bela boja bila prejaka, a crvena i plava mi se ne svidjaju (ima snimaka i slika na netu).
Ala lažeeeem hahahaha :

Slika

Slika
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Avatar korisnika
sasa_f1
Poruka: 9879
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Lokacija: Beograd

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 8. sep. 2016. u 20:17h

Mala pomoc... Kako da nastelujem kazajlke na tacnu vrednost? U smislu, promasim uvek za debljinu kazaljke ili malo manje, ali nikako da pogodim tacnu vrednost. Ja nemam te iglice koje drze kazaljke u pocetnoj vrednosti.

Avatar korisnika
FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8117
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Lokacija: Beograd-Skojevsko Naselje-Okolina Prokuplja

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od FM III » četvrtak, 8. sep. 2016. u 22:09h

Iz više puta. I pored tih iglica sve kazaljke "beže".
Ostaviš otvorenu tablu, polako ovlaš postaviš kazaljku i kontrolišeš na self dijagnostici. Kada treba da je pritisneš jače da legne kako treba gledaj da je guraš ravnomerno oće da pobegne u neku stranu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Avatar korisnika
sasa_f1
Poruka: 9879
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Lokacija: Beograd

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 8. sep. 2016. u 22:57h

Probao, uvek mi pobegne bar za njenu debljinu. :/ Bas mi bode oci. Dve sam pogodio neko, druge dve nema sanse.

Avatar korisnika
FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8117
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Lokacija: Beograd-Skojevsko Naselje-Okolina Prokuplja

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od FM III » četvrtak, 8. sep. 2016. u 23:41h

Moraš malo da istreniraš ruku ;)
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Avatar korisnika
mbole
Poruka: 14391
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Lokacija: Bataja

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od mbole » četvrtak, 8. sep. 2016. u 23:54h

Sve se moze naterati da radi, ako se sa time dovoljno dugo zevzecis :)
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

Avatar korisnika
duratecHE
Poruka: 4276
Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
Lokacija: Gornji Milanovac
Kontakt:

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od duratecHE » subota, 26. nov. 2016. u 23:02h

Maestralno odradjen posao. Svaki put se odusevim kada pogledam slike, bravo...
Koliko samo strpljenja i volje pa svega ostalog

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Avatar korisnika
stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
Lokacija: vranje

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od stefan milanov » subota, 26. nov. 2016. u 23:46h

alal vera.. picikato!!!!!!!

Avatar korisnika
FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8117
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Lokacija: Beograd-Skojevsko Naselje-Okolina Prokuplja

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od FM III » nedelja, 27. nov. 2016. u 00:31h

Hvala momci! :beer:
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Avatar korisnika
Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Lokacija: Bor/Pattaya.

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od Ford_III » nedelja, 27. nov. 2016. u 05:41h

Znam da to radis za pare pa bih ti ja poslao tablu i pare pa ti to da mi zavrsisi.
Samo me zanima da li uvece ovo svetlo bode u oci odnosno da li smeta kada vozis?
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

Avatar korisnika
duratecHE
Poruka: 4276
Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
Lokacija: Gornji Milanovac
Kontakt:

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od duratecHE » nedelja, 27. nov. 2016. u 08:48h

Moze se dimuje?!

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Avatar korisnika
FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8117
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Lokacija: Beograd-Skojevsko Naselje-Okolina Prokuplja

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od FM III » nedelja, 27. nov. 2016. u 11:19h

@ Ford III
meni stoji na najjačem i meni ne smeta.
@ duratecHE
Može da se dimuje, ali ne može skroz da se utuli, uvek ostane nekih do 30% svetla.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Avatar korisnika
duratecHE
Poruka: 4276
Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
Lokacija: Gornji Milanovac
Kontakt:

Re: DIY: Promena pozadinskog osvetljenja instr. tabla Mondeo

Poruka od duratecHE » nedelja, 27. nov. 2016. u 12:36h

Da, led zahteva donji granicni napon.

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Odgovori

Povratak na „Uradi sam“