Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Club Serbia - Politika zaštite privatnosti

Ova politika detaljno objašnjava na koji način „Ford Club Serbia“ i sa njim povezani entiteti (u daljem tekstu: „mi“, „naš“, „Ford Club Serbia“, „https://fordclubserbia.org/forum“) i phpBB (u daljem tekstu: „oni“, „njihovi“, „phpBB softver“, „www.phpbb.com“, „phpBB grupa“, „phpBB timovi“) koriste podatke ma koje vrste prikupljene tokom bilo kog perioda (sesije) vašeg korišćenja foruma (u daljem tekstu: „Vaši podaci“).

Vaši podaci se sakupljaju na dva načina. Najpre, pregledanje foruma „Ford Club Serbia“ će za posledicu imati to da će phpBB softver stvoriti jedan broj „kolačića“ (cookies) koji predstavljaju male tekstualne datoteke, automatski preuzete na vaš računar, u privremeni direktorijum vašeg programa za pregled web stranica (browser). Prva dva kolačića sadrže samo identifikaciju korisnika (u daljem tekstu: „user-id“) i anonimnu identifikaciju sesije (u daljem tekstu: „session-id“), koje vam automatski dodeljuje phpBB softver. Treći kolačić će biti stvoren kada počnete sa pregledanjem tema u okviru foruma „Ford Club Serbia“ i koristi se za čuvanje podataka o pročitanim temama, poboljšavajući tako ugođaj korisnika.

U nekim slučajevima, posećivanjem adrese https://fordclubserbia.org/forum stvaraju se i kolačići koji ne pripadaju phpBB softveru, ali njihovo postojanje nije obuhvaćeno u okviru ovog dokumenta, čija je namena da obuhvati samo stranice stvorene putem phpBB softvera.

Drugi način na koji sakupljamo vaše podatke su beleženje onih podataka koje nam vi sami pošaljete. Oni mogu biti, između ostalog: pisanje poruka u svojstvu anonimnog korisnika (ako je to dozvoljeno; u daljem tekstu: „anonimne poruke“), registracija na forum „Ford Club Serbia“ (u daljem tekstu: „Vaš nalog“) i poruke koje pošaljete nakon registracije, dok ste prijavljeni na forum (u daljem tekstu: „Vaše poruke“).

Vaš nalog će, u najmanju ruku, sadržati jedinstveno ime za vašu identifikaciju (u daljem tekstu: „Vaše korisničko ime“), ličnu šifru (lozinku) koja se koristi za prijavljivanje na vaš nalog (u daljem tekstu: „Vaša šifra“) i ličnu, ispravnu e-mail adresu (u daljem tekstu: „Vaša e-mail adresa“). vaši podaci, povezani sa vašim nalogom na forumu „Ford Club Serbia“, zaštićeni su u skladu sa pozitivnom zakonskom regulativom koja se tiče zaštite podataka, a koja je u datom trenutku na snazi u državi u kojoj se fizički nalazi server. Svi drugi podaci, pored vašeg korisničkog imena, vaše šifre i vaše e-mail adrese, a koje zahteva forum „Ford Club Serbia“ tokom postupka registracije, obeleženi su bilo kao obavezni ili kao opcionalni, na osnovu diskrecionog prava koje ima „Ford Club Serbia“. U svim takvim slučajevima, imate opciju da izaberete koji će od ovih podataka u vezi sa vašim nalogom biti i javno prikazani. Pride, u okviru vašeg naloga, imate opciju da se prijavite za prijem e-mail poruka i obaveštenja koje automatski stvara phpBB softver, odnosno da se odjavite sa istih tj. prekinete sa njihovim prijemom.

Vaš šifra je kriptovana (jednosmernim hash algoritmom) kako bi bila bezbedna. Međutim, preporučuje se da ne koristite istu šifru na više različitih sajtova. vaša šifra je sredstvo za pristupanje vašem nalogu na forumu „Ford Club Serbia“, te vas zato molimo da je požljivo čuvate. Ne postoji nijedna okolnost kada će bilo ko povezan sa „Ford Club Serbia“, phpBB-om, ili bilo koje treće lice, imati legitiman razlog da zatraži da odate vašu šifru. Ukoliko zaboravite vašu šifru, koja je povezana sa vašim nalogom, možete da iskoristite opciju „Zaboravljena šifra“ koju nudi phpBB softver. Ovaj postupak će od vas zatražiti da navedete vaše korisničko ime i vašu e-mail adresu, a onda će phpBB softver stvoriti novu šifru kako biste mogli da povratite kontrolu nad vašim nalogom.