Sta li sam ja gledao u odlasku... bice da sam ipak bio malo umoran i previse skoncentrisan na sam put

Pumpi ima takodje na potezu izmedju Pristine i Prizrena, i to dosta njih.
Cene dizela su razlicte, od 85 do 95 centi, zavisno od pumpe.
Takodje u Albaniji, treba pogledati vise pumpi, cene se krecu od 145 pa sve do 163 leka (u sustini isto toliko dinara)
Vece pumpe u Albaniji primaju kartice, manje ne. Na Kosovu... iskreno... nisam probao, a nije mi palo napamet da pitam, mada pretpostavljam da bi recimo Shell morao da prihvata.
Kada placate karticom u Albaniji, skidaju po kursu 1:1 (lek - dinar), sto je malo losije nego kada menjate kes (120-122 leka za evro, odnosno 117 din kod nas), ali tih par procenata i nisu nesto strasno bitni posto su to generalno mali iznosi (na 1000 din si "kraci" za nekih 30-40 din).
Podizanje gotovine sa bankomata je vec druga prica, provizija je 500 leka bez obzira na iznos koji podizete. Plus provizija koju vam odreze vasa banka. Opet... verovatno zavisi i od banke ciji je bankomat, i od one kod koje imate racun, ja sam podizao samo jednom, nisam imao potrebe vise.
Manje radnje ne primaju kartice, vece obicno imaju minimum od 1000 leka.
U povratku smo isli drugim putem, preko Djirokastre.
I dalje postoji deo koji je krivudav i uzbrdo-nizbrdo, ali je to mnogo krace (mozda nekih 30-tak Km), i "neznije" su krivine nego putem uz more. Ostatak, do Valone je sirok put, bez velikih uspona i nizbrdica, sa mnogo blazim krivinama... recimo nesto tipa ibarske magistrale s tim da je put siri.
Prizori nisu ni blizu lepi kao kada se ide uz more, ali je mnogo lakse za voznju.
Takodje na tom putu je bilo nekoliko radara, moguce i da je pojacano zbog kraja vikenda i vece guzve na putu.
Gledajte da se ne vracate nedeljom uvece

Ozbiljna je guzva negde od Valone pa sve do Pristine.
Imali smo doduse samo jedan zastoj u okolini Tirane, na delu gde autoput od Draca prelazi u "obican" put. Potrajalo je nekih pola sata-sat, dok smo se izvukli odatle.
Granica... Albanija-Kosovo, kao i pri odlasku, samo su mahnuli da prodjemo. Kosovo-Srbija, pregedali licne karte, dovidjenja srecan put...
Cela tura... Ksamil-Bataja oko 14 sati, uz nekoliko zaustavljanja za kafu, odmaranje dupeta

... (cenim da smo stajali reda 2 sata).
Sve u svemu... vise nego zadovoljan, ozbiljno planiram da idem ponovo naredne godine.