Kuda na letovanje?
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8304
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Re: Kuda na letovanje?
Sve to je lepo što ti ne traže skoro ništa na granici od dokumenata, ali se postavlja pitanje šta kad se desi nešto ne predvidjeno (npr. neko te udari, ne daj bože), pa onda ti traže sve te papire poput medjunarodne vozačke, zelenog kartona, ovlašćenja za tudje vozilo...
Dugo već idem po inostranstvu što sa svojim što sa tudjim kolima i uvek sam imao uz sebe sve te potrebne papire, a nikad mi ih nisu tražili sem zelenog kartona na Makedonskoj granici. Nije mi mnogo da platim 2000 za 3 godine medjunarodne vozačke, 2000 za ovlašćenje za tudje vozilo, jer mnogo mirnije spavam i opušteniji sam u vožnji kada znam da sve to imam a to po meni nema cenu. Ujedno uplaćujem i za AMSS 2000 svake godine, nikad mi nije trebalo i pu pu pu nikad ne trebalo, i plaćam dodatno osiguranje za stakla 2500. Mnogo para dajem na neke druge gluposti a ovo je sve na godišnjem i trogodišnjem nivou, tako da ja uvek propagiram da se svi potrebno papiri nose sa sobom.
Dugo već idem po inostranstvu što sa svojim što sa tudjim kolima i uvek sam imao uz sebe sve te potrebne papire, a nikad mi ih nisu tražili sem zelenog kartona na Makedonskoj granici. Nije mi mnogo da platim 2000 za 3 godine medjunarodne vozačke, 2000 za ovlašćenje za tudje vozilo, jer mnogo mirnije spavam i opušteniji sam u vožnji kada znam da sve to imam a to po meni nema cenu. Ujedno uplaćujem i za AMSS 2000 svake godine, nikad mi nije trebalo i pu pu pu nikad ne trebalo, i plaćam dodatno osiguranje za stakla 2500. Mnogo para dajem na neke druge gluposti a ovo je sve na godišnjem i trogodišnjem nivou, tako da ja uvek propagiram da se svi potrebno papiri nose sa sobom.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Koje pumpe za gorivo (evrodizel) preporucujete u Makedoniji, jel ima nekih za izbegavanje?
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- RSS
- Poruka: 193
- Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
- Kontakt:
Ja uvek sipam na OKTA pumpi Djevdjelija.
Kod table se iskljucis i onda bukvalno 100m odatle.
41°08'55.4"N 22°30'54.1"E
Kod table se iskljucis i onda bukvalno 100m odatle.
41°08'55.4"N 22°30'54.1"E
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon
Frojd Focus Sexy Wagon
- zokkii
- Poruka: 296
- Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h
Puno jeftinije nego da slušaš ženu kako ti zvoca.FM III piše:Sve to je lepo što ti ne traže skoro ništa na granici od dokumenata, ali se postavlja pitanje šta kad se desi nešto ne predvidjeno (npr. neko te udari, ne daj bože), pa onda ti traže sve te papire poput medjunarodne vozačke, zelenog kartona, ovlašćenja za tudje vozilo...

S kojim pravom AMSS uzima pare za stare obrasce međunarodne kada se nove kategorije ne gađaju sa starim ?
Druga stvar ona njihova pomoć na putu jako ograničena i skoro da ničemu i ne služi, tj jako ograničene mogućnosti. Tako da mi je jeftinije da neko dođe iz Srbije i da me odšlepa nazad.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
makpetrol, ima ih najvise, gorivo d5 ili ti jet dizel koji najverovatnije uvoze iz grcke! imas na na svakih 30 -40 km, a imas i na samom izlazu iz makedonije taman da ga natankiras jer je u grckoj dosta skuplji! cena je bila pre par dana 69 denara, racunaju evro 60 (znaci primaju i evrice), a kako vidim sata je poskupeo na 70 denara, mada to nije nista preterano skuplje.....
https://www.makpetrol.com.mk/index_mk.asp
moze i okta, mada tamo nisam nikada sipao!
https://www.makpetrol.com.mk/index_mk.asp
moze i okta, mada tamo nisam nikada sipao!
- FM III
- Vremenski policajac
Ne znam sa kojim pravom uzimaju pare i da li ima novih, ali da ih ima sigurno bi izdajavali na njima jer je to ipak medjunarodni dokument. Opet da nema novih medjunarodnih dozvola oni ne mogu sami da ga menjaju koliko god da se ne gadjalo sa našim kategorijama.zokkii piše:S kojim pravom AMSS uzima pare za stare obrasce međunarodne kada se nove kategorije ne gađaju sa starim ?
Druga stvar ona njihova pomoć na putu jako ograničena i skoro da ničemu i ne služi, tj jako ograničene mogućnosti. Tako da mi je jeftinije da neko dođe iz Srbije i da me odšlepa nazad.
Ta pomoć u konkretnim situacijama mog kuma i kolege, je ipak isplativa, štaviše kum koji je imao članstvo AMSS je imao isti kvar u Grčkoj a kolega na samoj granici u Srbiju, šlep i popravka obojce je neznatna razlika u korist kolege. Jedino isplativije je da imaš konkretno nekog sa prikolicom ili šlepom i platiš mu samo troškove puta, pa da taj dodje po tebe.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Od aprila 2011. je trebalo da novoizdate međunarodne dozvole, u svim zemljama koje ih izdaju, sadrže "nove" kategorije koje postoje i u nacionalnoj dozvoli, ali to iz nekog razloga - bar kod nas - nije urađeno. Pretpostavljam da je razlog tome što je AMSS organizacija takva kakva jeste (i ja sam član, ali tamo se opušteno ne zna ko pije), pa će to zdravlje-bože uraditi jednog lepog dana.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Koliko se secam, taj obrazac je po medjunarodnom dogovoru jos iz 1978 godine. Da bi se promenio, morale bi ponovo da ga potpisu sve zemlje (maltene kao da ponovo prave ugovor).
Bez obzira na to sto su se kategorije promenile, ne samo kod nas, vec maltene svuda, obrazac opstaje, posto je komplikovano promeniti ga.
Posto su drzave potpisnice, moraju da ga priznaju, iako se ne uklapa u trenutne kategorije.
Bez obzira na to sto su se kategorije promenile, ne samo kod nas, vec maltene svuda, obrazac opstaje, posto je komplikovano promeniti ga.
Posto su drzave potpisnice, moraju da ga priznaju, iako se ne uklapa u trenutne kategorije.
Djak pesak 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Srdjane, u pravu si.. Jutros sam isao da to izvadim, medjutim moracu sutra opet jer u mesnoj zajednici nisu radili. Posto za CG i Bosnu ne treba onaj full dokument od 2000din, dovoljno je samo ovlascenje overiti u mesnoj zajednici, a posto mi zasad ne treba za vise, ovo mi je jeftinije 

Fiesta!!
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
E ta informacija mi je bila potrebna. Znaci moze kod njih da se plati I evrimadarko darko piše:makpetrol... na samom izlazu iz makedonije taman da ga natankiras jer je u grckoj dosta skuplji! cena je bila pre par dana 69 denara, racunaju evro 60 (znaci primaju i evrice),
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- dule0911
-
- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Re: Одг: Kuda na letovanje?
To mu dodje za 20 din jeftinije gorivo nego kod nas.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Da, a vise nego osetno je jeftinije nego u Grckoj. Ne znam za bezolovni, ali dizel najjeftinije u Grckoj ima da se nadje za oko 1.3 evra (pumpe u okolini Soluna su najpovoljnije, ali opet ne one na glavnom putu), sto je otprilike cena kao i kod nas, dok su cesce cene oko 1.35 pa sve do 1.4, a ima da se nadje i za 1.45, recimo Eko pumpa na putu od granice je cena tako nesto bila kad sam prolazio. U odnosu na to je makedonskih 70 denara 

- FM III
- Vremenski policajac
@ dule0911
Ako je tako onda je to super
, mada sam ja ovlašćenje za Bosnu morao da imam zbog toga što je bilo službeno vozilo.
Ako je tako onda je to super

NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: utorak, 5. avg. 2014. u 18:39h
Jest da je već avgust, ali ako ima forumaša koji još nisu otišli na more, a planiraju, slobodno nek mi se obrate prošle zime završih 10godišnju karijeru kao turistički vodič
siguran sam da ću moći da udenem savet dva onima koji se premišljaju koje ostrvo u Grčkoj, koji deo obale i mesto u Turskoj i slično

siguran sam da ću moći da udenem savet dva onima koji se premišljaju koje ostrvo u Grčkoj, koji deo obale i mesto u Turskoj i slično

Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Narode, dajte preporuku za povoljan smeštaj u Radovićima 

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Bio sam 2 dana u Dubrovniku (prethodni put u leto 1991, samo par meseci pre sukoba). More je odlično. Usluga takodje. Niko nije pravio pitanje nacionalnosti. Prvi kontakt, ulazak u hotel, sa radija na recepciji čuje se Riblja čorba. Odem u poslastičarnicu, sretnem drugaricu iz srednje škole. Itd. Skupo, ali ne značajno skuplje od Kotora. Sunce prži. Za dva dana, tj 3 sata na plaži, pocrneo sam više nego za mesec kotorskih dana.
Jedino mi se drao neki sa vespe jer sam stao na žuto, a na sledećoj raskrsnici mi je trubila riba iz golfa jer sam usporio na "obrnutom trouglu" da bih propustio (drugu) vespu koja je dolazila sa strane.
Kad smo kod cena, čini mi se da je Herceg Novi dosta jeftiniji od Kotora, ali zato više pokušavaju da zakinu i ukradu.
Tivat su preuredili, po malo unakazili i još proširuju Porto Montenegro.
Jedino mi se drao neki sa vespe jer sam stao na žuto, a na sledećoj raskrsnici mi je trubila riba iz golfa jer sam usporio na "obrnutom trouglu" da bih propustio (drugu) vespu koja je dolazila sa strane.
Kad smo kod cena, čini mi se da je Herceg Novi dosta jeftiniji od Kotora, ali zato više pokušavaju da zakinu i ukradu.
Tivat su preuredili, po malo unakazili i još proširuju Porto Montenegro.
- dule0911
-
Sta znam, bio sam ove godine u Tivtu posle 15 godina, jes' da sam isao predvece tj maltene po mraku, ali je mnogo bolji sada nego sto je bio tada. Posto mi je oduvek bio rupa, sad sa tim novim delom je poprimio malo drugaciji oblik, sto nije lose 

Fiesta!!
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Sad sam se vratila iz Italije (relativno ekskluzivna destinacija) i kad uporedim šta Italijani i Crnogorci nude za iste pare nije mi dobro.
Letovala sam kao mala u Tivtu, išla nekoliko puta u poslednjih nekoliko godina.. Isti vrag nekad i sad. Nekad je možda bio malo bogatiji..
Letovala sam kao mala u Tivtu, išla nekoliko puta u poslednjih nekoliko godina.. Isti vrag nekad i sad. Nekad je možda bio malo bogatiji..
- dule0911
-
Dobro to nije nista novo, ne treba ni do Italije ici, vec u Grckoj se uveris u to 

Fiesta!!
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Koliko vidim Grci su poceli da testerisu samo tako. Mitos u Pargi prosle godine je bio 3,5-4 eura, palacinak 4-5, a nema cestitog girosa da se umazes. To je bre 500 dinara da mi neko ovde naplati domace pivo ili palacinak. Puno. Vidim i ove godine u vecim mestima situacija ista.
Zato ove godine idem u Spotorno, Italija. Fino mesto samo previse je blizu Genove.
Zato ove godine idem u Spotorno, Italija. Fino mesto samo previse je blizu Genove.

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

wrong password _ _ _ _ _ _ _

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
re Tivat, ok je meni Porto, ali mi nije OK sto su onaj glavni korzo popločali, više mi se sviđala obična ulica, a nije bilo na vezu ni školskog broda Jadran, ni motornog broda Vesna (1, 2, 3 ...), a ti brodovi su ono što je, po meni, Tivtu davalo ono malo šarma. Sad, aj' svi u Porto ...
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: utorak, 5. avg. 2014. u 18:39h
ja sam davno rezervisao Lefkadu za septembar, ne mogu protivu sebe, kao vodič sam živeo na 8 grčkih ostrva i tu se za mene završava svaka priča oko izbora destinacije
fakat moram biti okružen morem i kraj 

Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti