Na sta da obratim paznju
Moderator: Dragomir
-
Veljko70
- Poruka: 3
- Član foruma od: nedelja, 27. feb. 2011. u 21:01h
Na sta da obratim paznju
Pozdrav,
Sutra, prekosutra treba da uzmem Jedan FORD Fokus 2001god... E sad ako bi bili voljeni da mi kazete sta najvise da obratim paznju? Oko mehanike? 1.8tdci
Sutra, prekosutra treba da uzmem Jedan FORD Fokus 2001god... E sad ako bi bili voljeni da mi kazete sta najvise da obratim paznju? Oko mehanike? 1.8tdci
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Re: Na sta da obratim paznju
Plivajući zamajac!!!! Strada posle 200 000 km i popravka košta 600-700 evra!
-
Veljko70
Mozes da mi objasnis sta je to? I Jel ima svaki 1.8 motor plivajuci? Hvala najlepse
I kako da znam da je u kvaru?
I kako da znam da je u kvaru?
- Dragomir
- Oficijalni serviser

- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
svaki tdci motor ima zamajac.prilikom palenja i gasenja lupa.popravka zamajca(sve novo) je 460 e a strada na 120000 km.Obrati paznju na sam rad motora i kako pali
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Veljko70
Hvala vam najlepse, obraticu paznju na sve to... Pa ako je dobar uzecu ga
Hvala puno
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Poslušaj Dragomira i ništa ne brini!
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Dakle plivajući obavezno, kao što su ti već rekli.
Trapovi na Focusu su uglavnom dobri, tako da tu ne moraš mnogo da gubiš vreme (naravno, obrati pažnju kakve su mu kočnice i gume). Ako moraš da kupiš nove gume to ti je još 200-300 evra (u zavisnosti koje uzimaš).
Još par saveta...
- pregledaj oznake na svim staklima, da li su Fordova i ako nisu obrati pažnju na datum proizvodnje
- takođe, obrati pažnju na oznake i datume na farovima
- ako su gume ok, pogledaj DOT broj, na osnovu toga ćeš moći da zaključiš da li je auto ubijao veliku kilometražu - npr. ako su gume stare pola godine a dobro su istrošene, sam možeš da zaključiš ostalo
- pogledaj zazore na svim spojevima delova limarije. Ukoliko ima neprvilnih razmaka može da znači da je auto lupan
- ako ga probaš, malo ga zaleti pa naglo zakoči da vidiš da li i kako radi ABS
- nađi neki ravan deo put pa ga vozi lagano da vidiš da li drži pravac
- proveri sve instalacije, prekdiače, podizače (ako ima)
- kad mu podigneš obrtaje i uključi turbinu obrati pažnju da slučajno nema crnog dima iz auspuha
To je onako na brzinu što možeš da proveriš, a što mi pada na pamet. Naravno, prodavac će da se smori kad kreneš sve da gledaš, ali baš te briga. Kupuješ auto za sebe i daješ novac (koji ti verovatno nije pao s neba). Samo polako, sve proveri i srećno.
Trapovi na Focusu su uglavnom dobri, tako da tu ne moraš mnogo da gubiš vreme (naravno, obrati pažnju kakve su mu kočnice i gume). Ako moraš da kupiš nove gume to ti je još 200-300 evra (u zavisnosti koje uzimaš).
Još par saveta...
- pregledaj oznake na svim staklima, da li su Fordova i ako nisu obrati pažnju na datum proizvodnje
- takođe, obrati pažnju na oznake i datume na farovima
- ako su gume ok, pogledaj DOT broj, na osnovu toga ćeš moći da zaključiš da li je auto ubijao veliku kilometražu - npr. ako su gume stare pola godine a dobro su istrošene, sam možeš da zaključiš ostalo
- pogledaj zazore na svim spojevima delova limarije. Ukoliko ima neprvilnih razmaka može da znači da je auto lupan
- ako ga probaš, malo ga zaleti pa naglo zakoči da vidiš da li i kako radi ABS
- nađi neki ravan deo put pa ga vozi lagano da vidiš da li drži pravac
- proveri sve instalacije, prekdiače, podizače (ako ima)
- kad mu podigneš obrtaje i uključi turbinu obrati pažnju da slučajno nema crnog dima iz auspuha
To je onako na brzinu što možeš da proveriš, a što mi pada na pamet. Naravno, prodavac će da se smori kad kreneš sve da gledaš, ali baš te briga. Kupuješ auto za sebe i daješ novac (koji ti verovatno nije pao s neba). Samo polako, sve proveri i srećno.