Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

sigurnosni sraf na felni ford focus 2002?

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
1004
Poruka: 4
Član foruma od: četvrtak, 12. maj 2011. u 09:40h

sigurnosni sraf na felni ford focus 2002?

Poruka od 1004 » subota, 21. maj 2011. u 15:06h

sigurnosni sraf na felni ford focus 2002
pozdrav ljudi imam sledeci problem 4 od 3 srafa su normalna a jedan je sigurnosni i za njega je potreban specjalni kljuc ? da li neko zna gde mogu da skinem taj sigurnosni sraf i stavim normalan u slucaju da mi ode guma nemogu nista da uradim iako imam rezervni tocak i dizalicu ali nemam taj kljuc pa hocu da izbacim te srafove i stavim normalne ukoliko je neko imao isti problem molim za pomoc ili ako neko od vas ima taj kljuc da skinem te srafove i ubacim normalne unapred hvala :)
Dule Beograd

macaneli
VIP
Poruka: 9926
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: sigurnosni sraf na felni ford focus 2002?

Poruka od macaneli » subota, 21. maj 2011. u 21:25h

prvo predstavljanje pa ondak help :lock:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

1004

Poruka od 1004 » subota, 21. maj 2011. u 21:49h

Ako imas kljuc da se upoznamo sta pre :)

Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Poruka od Shelby » subota, 21. maj 2011. u 22:09h

Prvo se prestavi i procitaj pravila foruma .
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=5&t=49

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » subota, 21. maj 2011. u 23:20h

sad kad si se prestavio mozemo da spikamo,to sto tebi smeta taj 4-ti sraf je protiv kradje,treba da dobijes taj nastavak uz kola,izgleda kao gedora sa zvezdastim zavrsetkom na kraju koji naleze na saraf,pogledaj malo po kolima,gde ti je trokut i rezervna guma,treba da bude

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

1004

Poruka od 1004 » nedelja, 22. maj 2011. u 05:46h

Gledao po autu nema ako slucajo imas takav trabao bi mi na jedno 5 min da povadi sigurnosne i stavim normalne jer ako mi sad rikne guma necu bas najbolje da se provedem u svakom slucaju hvala na odgovoru :) ;)

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » nedelja, 22. maj 2011. u 06:10h

imam,ali neverujem da ti se isplati da dodjes u italiju na 5 min po njega hahahaha

1004

Poruka od 1004 » nedelja, 22. maj 2011. u 07:33h

Mozda svratim u shoping pa usput ;)

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 22. maj 2011. u 09:51h

Da li si zaista apsolutno siguran da nikako ne možeš da dođeš do originalnog adaptera od osobe od koje si kupio auto? Pogledaj za svaki slučaj još jednom po kasetama i svim mestima u automobilu gde mogu da se ostave sitnice.
Zašto ti ovo pričam - zato što je poenta tih sigurnosnih matica/šrafova da budu unikatni, da ne postoje dva ista kako bi u potpunosti mogli da opravdaju svoju funkciju, a to je, da štite točak od skidanja. U praksi, u principu, mogu da se nađu slični/isti primerci, ali toliko je mala verovatnoća da se to desi u tvojoj okolini (od par stotina kilometara) da je bolje da odmah kreneš da razmišljaš o planu B.

A pre nego izložimo šta je plan B, možda ipak da JOŠ JEDNOM probaš da nađeš originalni adapter, prevrni auto naglavačke, pogledaj da nije negde ispao ispod sedišta, pogledaj bilo gde, vidi još jednom ako možeš da dođeš do originalnog vlasnika jer...

...je Plan B bolno rešenje za felnu (ekstremno i za delove vešanja tog točka). OK, može da se izvede da ne boli, ali nisam nešto sklon da dam kredita ovdašnjim vulkanizerima / limarima, kakogod. Sve u svemu, varijante skidanja sigurnosnog šrafa / matice za koje znam su dve:

1. Na postojeći šraf / maticu se zavari standardna glava koja ulazi u ključ i zatim se preko nje odšrafi.
2. Primenom sile i odgovarajućih alata (od kojih je jedan čekić / macola) se izobliči glava toliko da može nečim da se obuhvati, stegne i odšrafi.
(postoje verovatno neki slični postupci koji se u principu svode na čistu magiju, tj. oganj i mač)

Shvataš zašto bi možda prvo ipak mogao da učiniš sve u svojoj moći da pronađeš originalni adapter.

Ajde, za svaki slučaj, slikaj na šta ti taj sigurnosni šraf liči, okači ovde sliku, pa se može desiti da neko ima sličan, ili čak, pade mi na pamet čovek koji pravi te sigurnosne matice i šrafove, pa da ga kontaktiraš da ti napravi adapter, pa da ne moraš da primenjuješ silu, a i korisno je da sačuvaš te sigurnosne šrafove, imaju svoju funkciju. Negde sam već po forumu postovao njegov telefon, uradi search, naći ćeš, zove se Mirko Borđoški.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

bkrmar
Poruka: 110
Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h

Poruka od bkrmar » nedelja, 22. maj 2011. u 23:06h

Imao isti problem. Resenje otisao kod mog lika za felne i covek resio problem za 5 min thumbsuph
Poslacu ti br na PM.... thumbsuph
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » nedelja, 22. maj 2011. u 23:15h

ako bas neces da imas taj saraf,probaj da nabijes gedoru koja je malo manja od tog srafa i probaj da skines tako

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“