Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

zadnji amortizeri

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
miske17
Poruka: 278
Član foruma od: sreda, 18. maj 2011. u 18:32h

zadnji amortizeri

Poruka od miske17 » četvrtak, 2. jun 2011. u 17:13h

Imam problem sa zadnjim amortizerima (skripe, tresu i nerviraju po rupama). Isao sam u par prodavnica fordovih, i u par prodavnica rez delova za razne automobile, negde je cena 4300, 4500 komad a nagde 2500, 3000. Jel znate mozda kolko bi kostala zamena negde sa sve amortizerima, jer ne bih da ja petljam oko toga. kod mene u kraju u fordovom servisu kazu 3000din menjanje oba. mnogo je kume mnogo. ispadne da dajem 8000-12000 za oba i menjanje. treba mi savet, ja sam iz kaludjerice.(blizu mml-a, vml-a, vince)
Fiat Bravo 1.6 16V BlackInk

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: zadnji amortizeri

Poruka od Dragomir » četvrtak, 2. jun 2011. u 19:39h

monro ili kayaba 12000 sa zamenom 2 godine garancije
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

miske17
Poruka: 278
Član foruma od: sreda, 18. maj 2011. u 18:32h

Poruka od miske17 » petak, 3. jun 2011. u 20:47h

Od mnogih ljudi sam cuo za tebe, trebalo bi kad se skrpim sa kesom da svratim u pinosavu da mi pregledas auto, da znam na cemu sam. gledao ga je jedan majstor kad sam kupovao al nisam nesto siguran. Od kad sam ih kupio nasao sam desetak stvari koje bih da proverim sa autom, pa mi treba strucno misljenje,
Fiat Bravo 1.6 16V BlackInk

zola
Poruka: 63
Član foruma od: utorak, 10. feb. 2009. u 01:55h

Poruka od zola » subota, 4. jun 2011. u 23:14h

Ovako, menjao sam amortizere pocetkom godine u Nisu, u Auto Startu ( ovo pisem za Nislije posto mozda neko zna servis) imao sam dve opcije, jedna je bila neki kineski amortizeri sa cenom od 2300 din po komadu, a druga neki nemacki 2450 din po komadu. Tacan naziv proizvodjace ne znam ni za jedne ni za druge. Naravno, izaberem ove nemacke, kao da su bolji. Cena ugradnje je bila 1400 din za oba amortizera. Znaci, skidanje starih, postavljanje opruge i montaza novih.
E sad sta se desava, posle mesec dana meni pocnu da lupaju amortizeri i to ne na velikim rupama, vec i na udubljenjima po putu, mozda sam preso nekih 1000 km sa njima. Odem u servis, posto imaju garanciju godinu dana, provozamo auto i stvarno amortizeri ne valjaju. Navodno imaju neki luft i zbog toga tako lupaju. Stave mi oni nove i teraj.
Posle predjenih 500 km, mislim da ce i ovi vrlo brzo da pocnu da lupaju, vec su poceli da skripe kao i prosli i nakon toga ce uslediti i lupanje 90% sam siguran. Tako da cu morati opet u servis na reklamaciju.
Pre nego sto sam stavio nove amortizere razmisljao sam i o tome da izvrsim reparaciju starih za 1500 din po komadi i da teram, ali sam ipak odustao od te opcije posle nekih postova na raznim forumima, ali sad mislim i da sam pogresio.
Vidi sta ces i kako ces, ako planiras da zadrzavas auto duze vreme, stavi neke kvalitetnije pa makar bili i skuplji 3 puta, ali se isplati.. pozdrav iz Nisa..

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21557
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 4. jun 2011. u 23:35h

kayaba je skroz ok.

Monroe mi se ne sviđa.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » utorak, 7. jun 2011. u 20:48h

imam kayaba amortizere- utisak za sada odlican, kupljeni u pg 37evra komad... zamena oba traje oko sat vremena

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“