još pre neku godinu kad sam bio da punim zadnje amortizere , majstor kaže da treba promeniti čaure... veliki posao, a onda i nije bilo taj tip čaura .. u medjuvremenu na tehničkom (prošle godine u oktobru) mi stavili na uređaj i zadnji trap i tvrdili da je još rano... bio sam letos da menjam prednji amortizer koji je stradao u bočnom udaru, majstor mi je sad pokazao s heblom da zadnje čaure imaju aksialno pomeranje.. a primetio sam i ako brzo ulazim u oštre krivine da oma neka nesigurnost zadnjeg kraja. U dućanu sada ima takve metalne čaure, međutim prodavac tvrdi da pasuju i one sa spoljnim plastičnim prstenom, on misli da su one sa skuplje sa spoljnim metalnim prstenom nepotrebne za stari auto. možda samo za diesele?. Veća dilema mi je kako da se menja, klasika je sve rasturiti, međutim neki su počeli neki metod sa grejanjem, t.j. gorenjem gume i izvlačenjem radapcigerom, bar na Pežou 307 koji ima slično vešanje pozadi... nije bogzna kako velika razlika u ceni, stvar je u tome što je manje rizično da ne izađe neki problem pri demontaži...
p.sa. ..danas se raspitao, sad i amortizerđija nudi vađenje čaura s Radapcigerom, jeftinije i bezbolnije.. verovatni je nekima zeznuo zadnje kočnice pa kupio taj specijalni radapciger..