Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.8 TDdi

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Chris
Poruka: 42
Član foruma od: nedelja, 20. nov. 2011. u 19:11h

Ford Focus 1.8 TDdi

Poruka od Chris » nedelja, 20. nov. 2011. u 19:54h

Pozdrav,

Novi sam član foruma, pa mi ne zamerite ako je tema već bila postavljena što se tiče nekih stvari za ovaj auto...
Nedavno sam kupio Ford Focus 1.8 TDdi 2000 godište - karavan - 156.000km

Slika
Slika je sa neta, ali je model identičan

Kao i svaki auto, naravno, ima svoje mane i vrline... ali ono što me najviše zanima je da li ovaj auto ima plivajuće zamajce?
Čitao sam i čuo od ljudi da je to uglavnom problem kod ovakvih modela...

Isto me tako zanimo i to da li je poželjno stavljati aditive za čišćenje dizna?

Još jednom, izvinite... siguran sam da je bilo ovakvih topic-a i post-ova ali nigde nisam našao odgovor na ovo pitanje :)

Hvala unapred na vašim odgovorima!

dax92

 
Poruka: 7626
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Ford Focus 1.8 TDdi

Poruka od dax92 » ponedeljak, 21. nov. 2011. u 12:53h

TDDI nema plivajuci zamajac, TDCI samo ima na Focusu. PLivajuci zamajac jeste roblematican na toj kilometrazi kojoj si naveo, mada verujem da moze i duze izdrzati. Sve zavisi kako se auto vozi.
Aditiv za ciscenje nije lose koristiti bar jednom izmedju servisa. Ne skodi, a ako ne skodi, verovatno i koristi! mrgreen
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Chris

Poruka od Chris » ponedeljak, 5. dec. 2011. u 21:51h

OK,

Hvala na odgovoru! :)

Od kada sam ga uzeo uglavnom sam slušao muziku sa radija, tek sam pre neki dan narezao MP3 ali cvrc... čita samo AUDIO format.
Pa me zanima šta predlažete da se ugradi kako bi čitao MP3 formate, koja je vaša preporuka?

Sistem koji ima je BLAUPUNKT...

Slika 1
Slika 2

Hvala svakom na pomoći, unapred!
Pozdrav :)

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 5. dec. 2011. u 22:31h

TDDI je bez zamajca, skupih dizni, common rail pumpe, varijabilne turbine i ostalih zezancija. Za sad sam s'mojim presao prvih 10 000 km, ni sijalicu nisam zamenio, nisam imao potrebe da dosipam ulje. Sve pohvale, osim jedne, 90KS, jad i beda. Kod drugara u firmi Focus karavan TDDI75 je presao oko 450 000 km, za sad ide, totaliran je iznutra (radnicki auto), sve pohvale oko mehanike. Ovo je poslednji dizel motor koji ne zahteva rocket science na planeti Zemlji.

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Poruka od dusan80 » ponedeljak, 5. dec. 2011. u 23:17h

TDDI rules!!!!! :ford:
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

Chris

Poruka od Chris » utorak, 6. dec. 2011. u 09:34h

Super, hvala na odgovorima ljudi :) Jel može sad samo neko da mi odgovori na pitanje oko muzike? Treći post po redu :)
Pozdrav

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » utorak, 6. dec. 2011. u 10:02h

Fabricki cita samo audio,a ako ubacujes nesto tipa tog blaupunkta treba ti i adapter jer su standardne muzike uze,sad sta ces da uzmes zavisi i od toga koliko si spreman da platis,ja sam ugradio cd sarzer koji takodje cita samo audio ali opet ima 6 diskova odjednom,a imas i soluciju mp3 transmiter,dosta su ga ljudi pljuvali ali kod mene konkretno radi bez greske(X-wave)...

mbole
Poruka: 14960
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 6. dec. 2011. u 10:28h

Mislim da je danas mnogo bolje uzeti neki koji prima SD kartice ili flash, nego se patiti sa CD-ovima.
Na karticu/flash mozes da spakujes daleko vise muzike nego na CD-ove, nemas problema sa ogrebotinama, kartice zauzimaju mnogo manje mesta (ako ti bas treba vise nego sto moze da stane na jednu). Za ono sto stane na karticu od 32GB ti treba skoro 50-tak CD-ova.
Djak pesak :)

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » utorak, 6. dec. 2011. u 11:48h

Slazem se sa mbole-tom. Ima Blaupunkt bez CD aparata, samo nekoliko ulaza USB,SD, TRTE-MRTE i ostali. Ja sam se glatko zajebao jer sam uzeo Blaupunkt CD/MP3 aparat. Danas kad hocu da srezem hitove, uglavnom se svodi na 20 najnovijih pesama+daj jos nesto da popunim CD, pa kad slusam smaraju me "daj jos nesto da popunim CD pesme", pa ih prebacujem. Bolje na kraju da sam narezao audio CD i zavrsio posao. Na kraju ovo je moguce jedino da nadjem neki prazan CD kuci, do radnje me mrzi da trcim, na kraju slusam radio. Da sam kupio aparat sa USB ulazom, svega ovog ne bi bilo.

Chris

Poruka od Chris » utorak, 6. dec. 2011. u 17:40h

Hvala narode :)

Kolika je cena tih Blaupunkt aparata sa USB ulazima? I da li može da se nadje da pasuje sa istom instalacijom koju imam u autu...
Pošto je ovaj Blaupunkt Audio player pločica, nisam toliko stručan što se toga tiče pa možda sam i pogrešno napisao :)

U suštini, konkretno, mislim samo ako može da se to zameni sa pločicom i da se stavi taj koji ima USB opcije?

Pozdrav

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 6. dec. 2011. u 18:00h

Žao mi je da ti razvejavam iluzije, ali nije plejer samo pločica i ne možeš da zameniš samo pločicu pa da dobiješ USB priključak. Menja se i pločica i "ležište" za pločicu, tj. kutija sa celokupnom elektronikom koja se krije unutar instrument-table.

http://www.kojacena.com/blaupunkt-autor ... .htm&b=181
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Chris

Poruka od Chris » četvrtak, 8. dec. 2011. u 22:23h

Ok, hvala... srediću to ovih dana :)

Imam još jedno pitanje za sad...
Zadnja 3-4 dana posle jedne klasične vožnje od pola sata-sat nakon gašenja čuje se zvuk poput nekog krčkanja!

Da preciznije objasnim, zvuk koji se čuje je poput čorbe koja ključa ali ne konstantno već na momente...
Dopire negde iz pozadine automobila, šta bi to moglo da bude?

Hvala!

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Poruka od dusan80 » četvrtak, 8. dec. 2011. u 23:28h

Bućkanje goriva u rezervoaru.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“