Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Razvodna ruka - sa i bez blokade 2.8 V6

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Razvodna ruka - sa i bez blokade 2.8 V6

Poruka od taunus76 » subota, 18. avg. 2012. u 11:54h

Ako ne spada ovde premestite

Motor iz Sierre 2.8 V6 elektronsko paljenje i to je sve od elektronike

Razvodna ruka mi je bila sva ispucala na par mesta nesto bilo iskidano i uzmem ja novu u Tanasicu, vidim razlicita ali se uglavljuje i izgleda ovako:

http://www.ebay.co.uk/itm/SIERRA-MK1-2- ... 0701940227

Ista je bila kao stara samo sto je na staroj bilo pocupano ovo pozadi crno sto viri i u sredini sve ono sa federcicem - pitam sta je to - to je kazu za blokadu. Sa starom je motor urlao i skakao a sad problem - ne ubrzava tako dobro.

E sad - kako nemam nikakvu elektroniku u kolima da li to sto je na ruci za blokadu radi posao ili ne? Sta je uopste blokada - kontam da je ogranicenje broja okretaja motora ali to nisam imao ranije jer je sve bilo pocupano. Da stavim najobicniju ruku bez tih dzidza bidza od 2.0 V6 cisto ravna bez tog sranja? Ili da prestelujem paljenje?

Inace stavio sam nove kablove, sve mase otkacio, osmirglao mesta gde idu i vratio, stavio nove svecice, motor najzad radi mirno, ima ler na plinu i topao i hladan ne gasi se na leru zavrnuo sam srasf plina skoro za trecinu da mi motor u leru ne bi urlao, jedino sto mu ubrzanje negde u gornjoj polovini opada kako stiskam pedalu a to mi se ne svidja.

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Razvodna ruka - sa i bez blokade 2.8 V6

Poruka od mbole » subota, 18. avg. 2012. u 15:27h

Blokada radio talasnih smetnji. Da ti ne krci radio kad upalis auto.
Djak pesak :)

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » subota, 18. avg. 2012. u 16:38h

E dobro da si me podsetio radio radi normalno pa verujem da to nema uticaja...

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 20. avg. 2012. u 23:27h

то је центрифугална блокада , тј када стигне до 6000 обртаја , направи кратак спој и варница не иде ка свећици . Стави обичну разводну руку и немој да стискаш мотор преко 5500 обртаја , 6000 можда на 1 до 2 секунде , да ти не попуцају клипови или клипњаче . Видео сам својом очима то пре 15 година на таквом 2.8 мотору .

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 21. avg. 2012. u 09:23h

E ovo je odgovor koji me je interesovao medjutim video sam u cemu je problem jer ga ja tesko stiskam do tih obrtaja - malo je neverovatno ali istinito...

Razvodnu ruku i kablove sam uzeo u Tanasicu na Bulevaru i da bi proverili da li odgovara odmah je stavljena na svoje mesto. Stavljena su i dva kabla kojim je na krajevima otpao onaj metalni deo. Auto je odjednom poceo da se gasi i trza pa sam ga tako odvezao do kuce.

Tu sam izmenjao ostale kablove i prilikom te operacije sam video da kabl koji ulazi u bobinu ulazi samo pola cm a unutra je bila gomila zelene rdje ili cega vec - tako je vozeno zadnjih 6 meseci. To je ocisceno pa je kabl za bobinu naguran do kraja zamenjene i svecice i nastlovano paljenje - sad npr na plinu ima ler i hladan i topao bez problema ne gasi se sve super.

Uz put da bih stegao matice koje drze sajlu kvacila otkacim kabl za 6 cilindar i gurnem ga sa straneto dotegnem malo ovo ono i zaboravim da ga vratim. Nas petoro je islo na autobusku stanicu i tad vidim da ne vuce kako treba a dodajem gas do kraja. Tu se cuju i ventili a on 80 i ni km vise pa sam postavio pitanje a auto je vozen ceo dan na 5 svecica dok slucajno nisam sutradan video otkacen kabl. Sto je najbolje ni tada se nije gasio jedino je malo vise tresao na rucici menjaca...

U svakom slucaju hvala Van na konkretnom objasnjenju. A ta blokada ce morati uskoro dole ...

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“