Hladan start 1.4 TDCi
Moderator: Dragomir
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Hladan start 1.4 TDCi
na pocetku auto ti na kontaktu, grejaci odavno odradili posao i vec se lade, tad ga verglas dugo i prepolovis snagu ionako loseg aku..
drugi put kontakt, verglas, auto upali al mu ne pomognes malo sa gasom jer se muci i gasi..(verovatno neki grejac ne radi)
potom svako drugo paljenje je neuspesno jer aku nema snage da dovoljno brzo zavrti motor..
ako ostavis prazan aku do sutra u kolima mozes da se pozdravis sa njim, proveri nivo kiseline u aku, sigurno treba da se dolije destilovane..dopuni svaku celiju (ne do vrha nego da bude malo iznad onih 'listica', za otvaranje koristi veliki savciger ili metalni novcic od 2 ili 5 din) dopuni ga i potom vidi dal ce da drzi struju..
drugi put kontakt, verglas, auto upali al mu ne pomognes malo sa gasom jer se muci i gasi..(verovatno neki grejac ne radi)
potom svako drugo paljenje je neuspesno jer aku nema snage da dovoljno brzo zavrti motor..
ako ostavis prazan aku do sutra u kolima mozes da se pozdravis sa njim, proveri nivo kiseline u aku, sigurno treba da se dolije destilovane..dopuni svaku celiju (ne do vrha nego da bude malo iznad onih 'listica', za otvaranje koristi veliki savciger ili metalni novcic od 2 ili 5 din) dopuni ga i potom vidi dal ce da drzi struju..
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Znaci, po tebi accu. Ok. Nisam siguran da ovaj moze da se puni, mjislim da je to ono nesto silver, nemam pojma, a nemam ni alat ni uslove da to nocu prckam. Probacu malo kasnije da ga upalim uz gas, pa pomozi boze. Ipak se za 1h napon digao za nekih 0.2 - 0.3, al bice da je njemu amperaza slaba?
- milan_gt
nemoj probati da palis jer neces uspeti a jos vise ces zeznuti aku, sutra uzmi gajtane i zamoli nekog sa autom da pozajmis struju od njega..
a aku moze da se dopuni destilovnom osim ako ti nije neki ultra moderan mada cisto sumnjam..proveri
i svaki put kad das kotakt ti mu smanjis debelo struju jer grejaci vuku dosta..
a aku moze da se dopuni destilovnom osim ako ti nije neki ultra moderan mada cisto sumnjam..proveri
i svaki put kad das kotakt ti mu smanjis debelo struju jer grejaci vuku dosta..
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Nadji i punjač pa ga pošteno dopuni, ako se već sutradan javljaju isti simptomi menjaj aqu.
Edit: kada spojiš kablove, pusti prvo da se malo tvoj aqu regeneriše i tek onda kreši, ''davalac'' struje neka bude upaljen.
Edit: kada spojiš kablove, pusti prvo da se malo tvoj aqu regeneriše i tek onda kreši, ''davalac'' struje neka bude upaljen.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Vladan
Malopre sam pogledao, napon 11.6-11.8, kad se odvrnu oni cepici kraj im je mokar, ulaze u tecnost, a i vidi se vodica u rupama.
Izgleda da nema mesta za dolivanje destilovane vode, osim ako necu do cepa?
@Totti - Ko o cemu ... Matori Satir.
Izgleda da nema mesta za dolivanje destilovane vode, osim ako necu do cepa?
@Totti - Ko o cemu ... Matori Satir.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Za dobar start dizela su ti neophodni dobar akumulator i dobar anlaser. Čak i sa neispravnim grejačima će upaliti. Naravno i kompresija mora da bude dobra, ali kod tebe se podrazumeva da jeste.
Deluje da ne treba da dolivaš destilovanu vodu
. Ako ti lako upali na kablove uz pomoć drugog akumulatora, onda je to to.
Deluje da ne treba da dolivaš destilovanu vodu

- Vladan
Hvala, samo sto nemam gde da dolijem. Rupe su skoro pune, mozda 2cm od vrha, cep kad se zavije, uroni u vodu jedno 0.5cm. Milan gore rece ne do vrha, samo da prekrije ne znam sta. To je vec prekriveno, pa se pitam. Nista, ostaje mi da nadjem nekog voljnog, pa da probamo na kablove.
- milan_gt
dobar ti je nivo u aku, nadji nekog dobrovoljca sa ili bez auta..(na gur
)

- Vladan
Ponovo u igri!
Upalio na kablove, bez problema.Vozio malo naokolo, sipao benzin (6.05l/100km 33.5l za 554Km), ponovo upalio.
Vozio jos malo. Ugasen 12.6V, u trenutku paljenja padne na 12.3, dok radi 14.2-14.5.
Ovaj drugar - lik, inace profi vozi kombi-furgon, kaze da ne moram novi accu, ali ako znam da necu voziti par dana, da parkiram na nagibu.
Kaze da je to samo od hladnoce, mada ja mislim da je i punjac za telefon mozda u kratkom spoju, jer prekida nesto.
A to sto je acc 7 godina star, to kao nema veze.
Mislim da cu kad stignem uzeti novi accu, neku staro za novo varijantu.
Hvala svima, na korisnim savetima i podrsci.
Vozio jos malo. Ugasen 12.6V, u trenutku paljenja padne na 12.3, dok radi 14.2-14.5.
Ovaj drugar - lik, inace profi vozi kombi-furgon, kaze da ne moram novi accu, ali ako znam da necu voziti par dana, da parkiram na nagibu.
Kaze da je to samo od hladnoce, mada ja mislim da je i punjac za telefon mozda u kratkom spoju, jer prekida nesto.
A to sto je acc 7 godina star, to kao nema veze.
Mislim da cu kad stignem uzeti novi accu, neku staro za novo varijantu.
Hvala svima, na korisnim savetima i podrsci.
- milan_gt
jeste aku, i moj je fabricki sad ce sedma godina i muci se malo..
nije problem sto je dobar napon odmah posle gasenja nego aku ne drzi struju i nemoj ga zezati sa davanjem kontakta cisto da bi proveravao napon svaki cas..ustvari nemoj nikako..
nije problem sto je dobar napon odmah posle gasenja nego aku ne drzi struju i nemoj ga zezati sa davanjem kontakta cisto da bi proveravao napon svaki cas..ustvari nemoj nikako..
- Ratibor
- Poruka: 236
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
Re: Ponovo u igri!
Neee benzinVladan piše:Upalio na kablove, bez problema.Vozio malo naokolo, sipao benzin (6.05l/100km 33.5l za 554Km), ponovo upalio...

Moj ford stari nikad se ne kvari
- Vladan
vidi stvarno, ma vazno da se kotrlja ...
-
- Poruka: 37
- Član foruma od: petak, 17. jun 2011. u 22:07h
Kako da proverim da li su svi grejaci ispravni? Da li moze dijagnostika ili mora to fizicki da se obavi (u tom slucaju koliko je komplikovano?)? Da li moze preko self testa da se to proveri?
- rista
- Poruka: 123
- Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 14:21h
Da bi otklonio svaku sumnju i bio siguran u njihovu ispravnost najbolja je metoda demontaže svih grejača. Što se tiče komplikovanosti, sve zavisi od toga koliko si "stručan" da ih sam skineš, tako da je možda bolje da to uradi majstor
.

RISTA
- Vladan
Zavuceni su, mora da se skida filter za vazduh, da se otkaci jos svasta .... Po meni, bolje platiti majstoru, ali da stvarno proveri, tj. unimerom izmeri otpor.
Pisao je neko na forumu koje su vrednosti. Ako samo poglerda da li baca varnicu, onda ne mora ni da proverava.
Pisao je neko na forumu koje su vrednosti. Ako samo poglerda da li baca varnicu, onda ne mora ni da proverava.
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
0.3 oma za focusa. Nezmam da li je to isto i kod tebe. Pogledaj u autodati ako je imas 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: petak, 19. apr. 2013. u 14:21h
Otkad sam kupio auto(vise od mesec dana)prilikom davanja kontakta, nijednom mi se nije upalila lampica grejača. Je li to normalno, da napomenem da auto normalno pali. Fiesta tdci 2006. god.
- Vladan
- Ratibor
- Poruka: 236
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
Neces je ni videti upaljenu jos neko vreme..kod mene se pali tek na temperaturama ispod -6, -7
Moj ford stari nikad se ne kvari
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
meni se ne pali uopste sve dok temperatura ne bude niza od -12... (prvi start auto potpunog hladan)
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam