Okolina NS - potreban majstor/servis za powershift
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: utorak, 13. apr. 2021. u 08:30h
Okolina NS - potreban majstor/servis za powershift
U pitaanju je S-Max 2011-to godiste, 2.0 140ks. Menjac je vec radjen kod Zedija u Beceju 2019-te gde su zamenjeni solenoidi. U zadnjih godinu dana poceo je da sporadicno daje znake otkazivanja gde su se desavale situacije da u toku voznje u nekoj kruzing brzini od 90 kmh od NS prema Zablju otkazhu prva, treca i peta , pa sam prinudjen a nastavim da ga vozim u 2,4 i 6. Posle gasenja i paljenja, poceo bi da se ponasa normalno. Juce je napokon potpuno otkazao, zheni je stao, sa sve troje dece koje je razvozila, na ulasku u kruzni tok.
Stefa ST Ford koliko znam se bavi prodajom polovnih repariranih menjaca, Matic Smederevo isto. Zna li neko da li rade konverzije na manuelni i koja je okvirna cena ? I eventualno da li ima neki servis u blizini Novog Sada a da nije Zedi u Beceju ? (Pastor u Temerinu znam da ne radi Fordove)
Stefa ST Ford koliko znam se bavi prodajom polovnih repariranih menjaca, Matic Smederevo isto. Zna li neko da li rade konverzije na manuelni i koja je okvirna cena ? I eventualno da li ima neki servis u blizini Novog Sada a da nije Zedi u Beceju ? (Pastor u Temerinu znam da ne radi Fordove)
- Jozza
- Poruka: 2101
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h
Re: Okolina NS - potreban majstor/servis za powershift
Može li se tom menjaču izbaciti plivajući VAN menjača, tj u zvono menjača, da se ne kupa u ulju. Navodno svi problemi dolaze od zamajca, tj njegovog trošenja, pa se kontaminira ulje koje cirkuliše kroz solenoide, mehatroniku, itd. Čitao sam da je Powershift iz 2017-te sa zamajcem van ulja, tako da verovatno može neka gimnastika da se odradi, naravno uz preradu zvona. Ili taj noviji Powershift da se preradi da "legne" na stariji auto. Sve se svodi na obradu doseda zvona menjača. Znam da su ovakve stvari kod nas skoro pa nemoguće, ali Englezi i Ameri rade takve zahvate svakodnevno, ne samo u vezi ovog menjača iz teme
Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока
Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Za auto star 13g,ma koliko bio nov za nas,dal se isplati raditi bilo kakve egzibicije osim konverzije na manuelni????Sto se cene tice mogu otprilike da lupim oko 1500e +- 200e
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: utorak, 13. apr. 2021. u 08:30h
Pa i ja naginjem sve vise konverziji, ali ovi poznatiji servisi trenutno nemaju na stanju ni jedan menjac, moracu da se strpim.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Jesi probao u Pinosavi?
ima se,moze se - nema se,mora se....