DPF all about
Moderator: Dragomir
- jelchica
- Poruka: 615
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Re: DPF all about
Evo jedno filozofsko pitanje:
Pre koji mesec kaže mi remapper da, u mom slučaju, ne bi menjao mapu dok se ne izbaci DPF i da mu se vratim na remap posle toga.
Pre koji mesec manje kaže mi serviser "ne diraj DPF, ne pravi ti problem i ne izbacuje grešku, a možeš imati problem po zapadnoj Evropi da te zaustave i provere i pišu kaznu".
Dakle, pitanje: Da li STVARNO zaustavljaju nas "jugoviće" turiste po EU i proveravaju imamo li DPF?
Pre koji mesec kaže mi remapper da, u mom slučaju, ne bi menjao mapu dok se ne izbaci DPF i da mu se vratim na remap posle toga.
Pre koji mesec manje kaže mi serviser "ne diraj DPF, ne pravi ti problem i ne izbacuje grešku, a možeš imati problem po zapadnoj Evropi da te zaustave i provere i pišu kaznu".
Dakle, pitanje: Da li STVARNO zaustavljaju nas "jugoviće" turiste po EU i proveravaju imamo li DPF?
- mbole
- Poruka: 15268
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne.
A sve i da proveravaju, ako nije iscupan 'nogom', pa da je ocigledno, i ako je auto u iole pristojnom stanju, a softverski deo odradjen kako treba.. bez problema prolazi testove.
Godinama 'operisani' automobili prolaze tehnicke preglede bez problema, po nemackoj, austriji, svajcarskoj...
A sve i da proveravaju, ako nije iscupan 'nogom', pa da je ocigledno, i ako je auto u iole pristojnom stanju, a softverski deo odradjen kako treba.. bez problema prolazi testove.
Godinama 'operisani' automobili prolaze tehnicke preglede bez problema, po nemackoj, austriji, svajcarskoj...
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- acadimke
- Poruka: 1731
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
- mbole
I...?
Mogli su da pogledaju dal nedostaje kat. Ne nedostaje.
A dal ima bilo cega u njemu..
Drugo.. zaustavljen je sto 'nesto smrdi', sto veze nema sa nedostatkom cat-a. Moze da ima sa losim sagorevanjem.
Cemu ono bese sluzi kat? Ugljen monoksid prvenstveno, koji uopste nema miris... Nox ista prica.
Pored toga, klasicne birokratske budale.
Ne znamo dal ne sme, al nam se cini..
Mogli su da pogledaju dal nedostaje kat. Ne nedostaje.
A dal ima bilo cega u njemu..
Drugo.. zaustavljen je sto 'nesto smrdi', sto veze nema sa nedostatkom cat-a. Moze da ima sa losim sagorevanjem.
Cemu ono bese sluzi kat? Ugljen monoksid prvenstveno, koji uopste nema miris... Nox ista prica.
Pored toga, klasicne birokratske budale.
Ne znamo dal ne sme, al nam se cini..
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- dax92
-

- Poruka: 7726
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ukratko zavisi koliko srece imas i gde vozis.
Da su mi drugi pricali ni sam ne bih verovao ali sam osetio na svojoj kozi pa i te kako verujem da kontrolisu i strance (zapravo vise nego domace), samo sto se o tim stvarima cuti.
Ja sam u Nemackoj dobio krivicnu prijavu za falsifikovanje sluzbenih dokumenata/podataka zbog mapiranog stranog vozila. Kazna i prijava ide bas na vozaca bez obzira ko je to radio i ko je vlasnik vozila. U mom slucaju kazna je bila 6800€ + oduzimanje kompjutera motora (dokazni materijal na sudu) + ostali propratni troskovi da bi me sve to kostalo preko 15000€… SAMO zbog podizanja snage.
Uklanjanje DPF adblue i ostalih ekoloskih sranja je samo jos gori prekrsaj.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- mbole
Pomocu kog trika su ustanovili da je remapiran?
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- dax92
-

- Poruka: 7726
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Spojili se preko OBDa nekim uredjajem, tipa male univerzalne dijagnostike.
Nisu proveravali na valjcima i slicno, samo ovako.
Znam za drugi slucaj iz Danske gde su coveka odveli na valjke pa je imao i crno na belo. Ali je zato platio 1400€ vise
Nisu proveravali na valjcima i slicno, samo ovako.
Znam za drugi slucaj iz Danske gde su coveka odveli na valjke pa je imao i crno na belo. Ali je zato platio 1400€ vise
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- raca_mk2
- Poruka: 468
- Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h
A zašto su te zaustavili, nisi bio 100% OEM?