Da li svaki majstor radi to prelivanje dizni?JuSkE piše:Pokusaj da odes na dijagnostiku i da izmeris prelive na diznama, to je oko 3500din, ako ti neka preliva, onda je zbog toga, a ako je sve u redu onda ti turbina pravi probleme, mada je meni jedan majstor rekao da mozda papucica gasa nije nesto u redu, da salje racunaru los signal za vece ubrizgavanje goriva pa onda motor stuca i brlja, jer meni kad cima i stisenm bas jace primi gas....
FORD FOCUS 1.8 TDCi
Moderator: Dragomir
- nikola988
- Poruka: 29
- Član foruma od: ponedeljak, 11. jun 2012. u 00:50h
Re: FORD FOCUS 1.8 TDCi
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
trebalo bi da radi, pitaj imaju li menzuru
meni su radili minut na leru, a ja sam kasnije negdje naletio da se radi 3 minute na leru i minut sa 2500 obrtaja pa se onda odredjuje dal je dizna za raditi ili ne, to je sad za diskutovati kako se radi
najbolje ti je da odes kod postenog bosiste, vidi tu po forumu, bili su imenovani neki od njih kao dobri a neki kao losi
meni su radili minut na leru, a ja sam kasnije negdje naletio da se radi 3 minute na leru i minut sa 2500 obrtaja pa se onda odredjuje dal je dizna za raditi ili ne, to je sad za diskutovati kako se radi
najbolje ti je da odes kod postenog bosiste, vidi tu po forumu, bili su imenovani neki od njih kao dobri a neki kao losi
- nikola_focus
- Poruka: 1492
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Prelive moze bilo koji bosista da proveri, a mozes i sam ako imas aparaturu. E sad, on moze svasta da ti naprica na osnovu rezultata koje dobije, a ti mu lepo kazes "Aha, dobro", zapises rezultate, i pozoves lepo proverenog bosistu koji radi Delphi, kazes mu sve to lepo, i on te posavetuje da li da radis, dodjes kod njega na ponovnu proveru, ili sta se vec dogovorite.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- JuSkE
- Poruka: 194
- Član foruma od: utorak, 22. jan. 2013. u 18:44h
- Kontakt:
Dragomir je preporucivao ove iz Surcina Vukašinoviće....tako da bi ti ja tamo toplo preporucio da odes ako ti nije daleko
evo ti njihov sajt http://www.fordservisbeograd.com/
evo ti njihov sajt http://www.fordservisbeograd.com/
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: utorak, 15. jan. 2013. u 23:39h
vozdra raja imam jedno pitanje ako neko zna da mi odgovori kada palim ujutro znaci samo na prvom paljenju dugo vergla a ostalo pali ko mina nov akomulator i alnaser sredjen
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
i, ostaju jos grejaci 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Trovač foruma!
a mozda i vrati gorivo kad odstoji
- JuSkE
- Poruka: 194
- Član foruma od: utorak, 22. jan. 2013. u 18:44h
- Kontakt:
Odgovor mom problemu....ako nikad nisi menjao katalizator, onda ti je on pun i gusi motor, meni bio prepun i ja sam ga skinuo i zavrnuo EGR ventil i nema vise tih problema....u sustini katalizator ti sluzi da dok je auto na leru (tj na malim obrtajima) ne izbacuje mnogo stetnih gasova u atmosferu po EU standardu, u prevodu ne treba ti!
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god
- nikola988
Posle paljenja ostanje da treperi lampica od grejaca! Sta bi moglo da bude? ? 

-
- Trovač foruma!
daj boze da je neispravan grijac
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Da li je to jedna od opcija da signalizira i neispravnost grejaca ili samo nagadjas?
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
-
- Trovač foruma!
nagadjam, ona blica iz mnogo razloga, jedan od njih je da nije negdje zatvoren strujni krug, to sam danas malo naucio jer je meni blicala ali mislim da mu je najjeftinije da je zbog gijacaPančevac piše:Da li je to jedna od opcija da signalizira i neispravnost grejaca ili samo nagadjas?
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
-
- Trovač foruma!
zbog grijaca bi trebala svijetliti stalno, ako ja kao kod drugih auta, jos nisam imao tu situaciju sa fordom ali vjerovatno ce i to uskoro 
dijagnostika brate, nek ti neko ocita gresku pa ce ti reci, ja sam danas morao kupiti senzor bregaste, on ti nije otisao jer kod mene je blicalo odmah poslije kontakta i nije mogao da upali, kod tebe pali znaci bice nesto drugo
focus je prava lutrija, nikad ne znas kad ce te opaliti ali stalno si u igri

dijagnostika brate, nek ti neko ocita gresku pa ce ti reci, ja sam danas morao kupiti senzor bregaste, on ti nije otisao jer kod mene je blicalo odmah poslije kontakta i nije mogao da upali, kod tebe pali znaci bice nesto drugo
focus je prava lutrija, nikad ne znas kad ce te opaliti ali stalno si u igri

- Pančevac
Znam da blinka iz vise razloga.Ali me interesuje cisto iz mog iskustva konkretno
.
Juce ujutru,-2*C,znam da mi ne radi neki grejac,pali najnormalnije.Upalim ,posle par minuta(ciscenje stakala od mraza)krenem,stanem nakon 300-400m u pekaru i ugasim auto.Nakon minut-dva upalim i za baksuz zablinka lampica grejaca i obrtaji variraju oko 100 o/min. ugasim-upalim isto
Nakon voznje od 5km,uz blinkanje lampice,stignem i ugasim i upalim i sve je ok.E sad,da li je bilo vode u gorivu i smrzlo,dizne...nemam pojma

Juce ujutru,-2*C,znam da mi ne radi neki grejac,pali najnormalnije.Upalim ,posle par minuta(ciscenje stakala od mraza)krenem,stanem nakon 300-400m u pekaru i ugasim auto.Nakon minut-dva upalim i za baksuz zablinka lampica grejaca i obrtaji variraju oko 100 o/min. ugasim-upalim isto

Nakon voznje od 5km,uz blinkanje lampice,stignem i ugasim i upalim i sve je ok.E sad,da li je bilo vode u gorivu i smrzlo,dizne...nemam pojma
-
- Trovač foruma!
ne mogu da se sjetim tacno koji je post ali upamtio sam da je dragomir napisao da te greske najvjerovatnije nece biti prikazane, to kad se nekad pali nekad ne, moras ocitavati u tom trenutku kad blinka 

- Pančevac
Za sada vise ne blinka.Posle toga juce ujutru,da kazem drugi dan sve je normalno.Nadam se da ce tako i ostati.Sipacu mu liqui moly preventivno pa kako bude 

-
- Trovač foruma!
moj ce vjerovatno na bubanj, ukupno sam ulozio 1200 evra ali bolje i ranjen nego mrtav, nema tome kraja
- nikola988
Da li seckanje u cetvrtoj brzini pri dodavanju gasa ispod 2000 obrtaja moze da ima veze sa zamajcem ili kvacilom? Pozdrav.

- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
koliko ispod 2000 rpm?
znam da se zamajc zategne na 1800 rpm i ne mrda posle toga(zato i ne preporucuju da se dizeli sa zamajcem voze na niskom broju obrtaja
) tako da licno ne verujem da je zamajac...
znam da se zamajc zategne na 1800 rpm i ne mrda posle toga(zato i ne preporucuju da se dizeli sa zamajcem voze na niskom broju obrtaja

- nikola988
Od 1500-1800 kako kad.... Sta bi drugo moglo da bude? Dizne i pumpa remontovane!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Problem moze da predstavlja sama kontrola rada turbine
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- nikola988
Postoji li neki predlog za resavanje problema? 

- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
postoji.
odes kod dragomira i resis problem.
jesi 100 posto siguran da su dizne i pumpa uradjene kako treba?
odes kod dragomira i resis problem.
jesi 100 posto siguran da su dizne i pumpa uradjene kako treba?
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Ja imam, tj. imao sam slican ako ne i isti problem, koji se za sad ne ponavlja. Samo pri promeni iz 3-e u 4-u brzinu na nizim obrtajima, ispod 2000, zatrza sekundu dve i prestane. Kao da ga nesto gusi, a EGR mi nije zapusen.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.