Cijeli postupak zamjene kočionog ulja
Moderator: Dragomir
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8304
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Re: Cijeli postupak zamjene kočionog ulja
Ne da mbole pa to ti je 

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- motoRISTA
- Poruka: 249
- Član foruma od: subota, 25. maj 2019. u 00:45h
Re: Cijeli postupak zamjene kočionog ulja
Kako se menja na Fiesti 2006, to jest ima li nekih specifičnosti?
Upravo bio na ispiranju i zameni, kod majstora koji ima napravu za zamenu ali je nisam video:
1) povučena je ručna;
2) izvađen je sav fluid iz rezervoara špricom;
3) rezervoar je napunjen do vrha;
4) iz kanala je rađeno nešto pa nisam video šta, ostale su kod svakog točka barice — prvo na prednjoj osovini dok je pomoćnik drukao 3-4 puta brzo po 3-4 puta (tako da baš i nije ličilo na ispuštanje fluida i vazduha, prebrzo je bilo), zatim je doliveno fluida u rezervoar (otišlo je skoro svo ili baš svo), potom je ponovljeno na zadnjoj (nivo fluida u rezervoaru se nije promenio ili se promenio minimalno), pa još jednom ali uz samo dva drukanja na prednjoj;
5) doliven je fluid u rezervoar do vrha i zatvoren je.
Sve ukupno nekih dobrih 5 minuta.
Islreno, sve mi je izgledalo manje detaljno nego kada radim sam, ali ko me šiša kad sada nemam kanal.
Brine me da nije iz rezervoara povučen vazduh i šta je radio ovaj u kanalu. Možda je moj OKP.
Pedala je sada malo mekša, nije baš da sam gario još...
Sada je unutra »Ate« DOT 4.
Upravo bio na ispiranju i zameni, kod majstora koji ima napravu za zamenu ali je nisam video:
1) povučena je ručna;
2) izvađen je sav fluid iz rezervoara špricom;
3) rezervoar je napunjen do vrha;
4) iz kanala je rađeno nešto pa nisam video šta, ostale su kod svakog točka barice — prvo na prednjoj osovini dok je pomoćnik drukao 3-4 puta brzo po 3-4 puta (tako da baš i nije ličilo na ispuštanje fluida i vazduha, prebrzo je bilo), zatim je doliveno fluida u rezervoar (otišlo je skoro svo ili baš svo), potom je ponovljeno na zadnjoj (nivo fluida u rezervoaru se nije promenio ili se promenio minimalno), pa još jednom ali uz samo dva drukanja na prednjoj;
5) doliven je fluid u rezervoar do vrha i zatvoren je.
Sve ukupno nekih dobrih 5 minuta.
Islreno, sve mi je izgledalo manje detaljno nego kada radim sam, ali ko me šiša kad sada nemam kanal.
Brine me da nije iz rezervoara povučen vazduh i šta je radio ovaj u kanalu. Možda je moj OKP.

Sada je unutra »Ate« DOT 4.