Koje ulje sipate u fordove?
Moderator: Dragomir
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21532
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Koje ulje sipate u fordove?
Ma jok nego su ostali glupi a oni pametni pa prodaju sintetiku za 300 i kusur dinki po litru.
Ne kaže se za džaba onaj ko štedi na kraju najskuplje prođe.
Ne kaže se za džaba onaj ko štedi na kraju najskuplje prođe.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 31
- Član foruma od: nedelja, 11. okt. 2009. u 21:23h
Koliko mi je poznato lukoil rafinerija u rumuniji direktno distribuira svoja ulja preko lukoila u srbiji isključivo na svoje pumpe.Nema preprodavaca u Srbiji pa 1litar uja avangard ultra 5w-40 košta 350 dinara a ne 500 dinara.To mi daje dodatnu sigurnost da ulje nije prepakivano kod nas i da je original mada u Srbiji ne možeš ništa da tvrdiš 100%.Fordova rafinerija koliko sam upoznat ne postoji odnosno druge firme rade za kompaniju ford ili grešim. Isto je i sa delovima. Fiat preporučuje seleniju francuzi ELF itd. Sve se to uvozi preko glavnih i manje glavnih uvoznika.Ulje koje sipam u auto 1.8TDDI je agangard polusintetika 5w40. U originalnoj knjižici koju posedujem piše semi sintetic 5w-30.Letnja graduacija ne odgovara sasvim. Nisam iskreno obraćao pažnju šta piše na fordovim kanticama za ulje ali ako je sintetika ispada da to ulje nije za motor 1.8 TDDI jer je polusintetika mada su isti motori ugrađivani i u fieste i u fokuse te generacije, što je opet asurd i nije tačno.API i ostale karakteristike odgovaraju preporikama prouzvođača.Kao prijatelj i član ovog foruma dajem svoje mišljenje pa kome se svidi eto.Motor sa ovim uljem radi kao i sa originalnim uljem drugih renomiramih proizvođača.Zimi čini mi se za niansu pali bolje mada je to možda i subjektivan osećaj tako da to uzmite sa rezervom.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5049
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Nista ne razumemtrispeed piše:U originalnoj knjižici koju posedujem piše semi sintetic 5w-30.Letnja graduacija ne odgovara sasvim. Nisam iskreno obraćao pažnju šta piše na fordovim kanticama za ulje ali ako je sintetika ispada da to ulje nije za motor 1.8 TDDI jer je polusintetika mada su isti motori ugrađivani i u fieste i u fokuse te generacije, što je opet asurd i nije tačno
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Neša
- VIP
Koju oznaku ima fordovo ulje 10w-40 koje je sad sintetika? Formula plus?
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
formula plus 10w-40 synthetic tehnology motor oil. To pise na ambalazi.Kupio sam kao polu sinteticko.
ambalazu od 15-40 sam bacio pa ne znam sta pise,ali ima drugi naziv.Mislim ne pise formula plus.
ambalazu od 15-40 sam bacio pa ne znam sta pise,ali ima drugi naziv.Mislim ne pise formula plus.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- Markedjani
- Predsednik kluba
Nije to polu sintetika... to je full sintetika.

- Pančevac
Tako me je ubedio (ranije) prodavac tu u fordovom ducanu u pancevu. Kao 5-40 sintetika 10-40 polu i 15-40 mineralno.
U sieru 1.8 td sipam 10-40 a u eskorta (posto ima dosta km iza sebe) sipao sam malo "gusce" posto i prethodni vlasnik je sipao tu gradaciju.
U sieru 1.8 td sipam 10-40 a u eskorta (posto ima dosta km iza sebe) sipao sam malo "gusce" posto i prethodni vlasnik je sipao tu gradaciju.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Sad je to fordovo 10w40 ulje full sintetika... što je u svakom slučaju odlično... gusto je dovoljno za matore motore a podmazuje odlično zato što je sintetika.

- Pančevac
Cena prihvatljiva,kvalitet odlican (za te pare).
- Neša
- VIP
Ljudi,sve preporuke za fordovo ulje 10w-40(sintetika) za starije motore! Motor mi radi kao singerica,lepse,tise,brze postize radnu temperaturu clap Danas sam ga zamenio i ne mogu da verujem thumbup
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- fokus1,8tdcile
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 15:41h
Meni je na motoru etiketa na kojoj pisu tri vrsta ulja 1.neki formula multigrade valjda, 2. formula xr i 3. formula f.
To je stavio ovaj sto sam kupio auto od njega i zaokruzeno je da je sipano pod dva formula xr , Interesuje me da li je to sintetika, polu sintetika ili obicno ulje.
To je stavio ovaj sto sam kupio auto od njega i zaokruzeno je da je sipano pod dva formula xr , Interesuje me da li je to sintetika, polu sintetika ili obicno ulje.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Zavisi dali je sipao noviu generaciju koja je sintetika ili stariju koja je polusintetika.A u svakom slucaje nije ni jedno za taj motor vec 5w30 formula f
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Neša
- VIP
Meni se svidelo ovo novo ulje pa sam sipao preko maksimuma
,dal da guram neku cevcicu gde je merac ulja pa da izvadim malo ili neka ga iznad maksimuma?

Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- Pančevac
Nesa piše:Ljudi,sve preporuke za fordovo ulje 10w-40(sintetika) za starije motore! Motor mi radi kao singerica,lepse,tise,brze postize radnu temperaturu clap Danas sam ga zamenio i ne mogu da verujem thumbup
koje ulje si sipao pre?
- Neša
- VIP
Polusintetika ford formula XR+
Mana je bila ta sto je ulje prilicno gusto i po mojoj proceni bez dovoljno aditiva za starije motore i goriva sa dosta sumpora,tako da se brzo razgradi.
Nakon 6000km skroz pocrni i cuju se hidropodizaci pri paljenju auta.
Mana je bila ta sto je ulje prilicno gusto i po mojoj proceni bez dovoljno aditiva za starije motore i goriva sa dosta sumpora,tako da se brzo razgradi.
Nakon 6000km skroz pocrni i cuju se hidropodizaci pri paljenju auta.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- fokus1,8tdcile
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 15:41h
i meni je formula xr i posle 3000 kilometara proverim juce ulje je bas crno kao da nije menjano pitaj boga od kad. Inace motor radi odlično miran je i tih iako je dizel. Sad sam napunio na eko heleniku ovaj avio dizel da vidim kakva ce biti potrosnja...
- Neša
- VIP
U tdci kod tebe ide ford formula F 5w-30. Da znas za sledeci put
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Kolega nedavno sipao u svoj auto 10w40 Lukoil neko ulje nemam pojma.
Za oko 300 km mu je pojeo litru i ulje je bukvalno izgorilo , smrad se odetio u kabini ispred i iza auta.
Ma boze sacuvaj.
Ja ga nagovorim da uzme Elf 10w40 sto je i uradio i evo ga vozi se bez problema.
Znaci lukoil zaobidjite...
Za oko 300 km mu je pojeo litru i ulje je bukvalno izgorilo , smrad se odetio u kabini ispred i iza auta.
Ma boze sacuvaj.
Ja ga nagovorim da uzme Elf 10w40 sto je i uradio i evo ga vozi se bez problema.
Znaci lukoil zaobidjite...
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
-
- Poruka: 36
- Član foruma od: četvrtak, 23. jul 2009. u 21:56h
Drugari, Focus MK1, Zetec S 1.6, 16v, presao je oko 175000 km.....do sada sam sipao Fordovo 5W30. Da li je vreme za promenu viskoziteta? Sintetika, polusintetika ili mineralno s obzirom na kilometrazu?
- Neša
- VIP
- shumar
- Poruka: 14
- Član foruma od: subota, 6. mar. 2010. u 14:42h
- Kontakt:
ja sam nasuo 5w 40 TOTAL QUARTZ 9000 . sintetika, i mjenjam ga na 8000km, a još koji kilometar pa sam našao neki CASTROL MAGNATEC, bemga isto sintetika, valjda je ok.
jedino imam problem sas filterom ulja, jedva sam našao da pasuje za amerikanca, oznaka neka čudna WL7323.
A filter vazduha nisam ni mjenjao, nema đe da kupim,.
jedino imam problem sas filterom ulja, jedva sam našao da pasuje za amerikanca, oznaka neka čudna WL7323.
A filter vazduha nisam ni mjenjao, nema đe da kupim,.
- Neša
- VIP
Ne bi trebalo eksperimentisati sa kad je viskoznost ulja u pitanju. Inace Castrol magnatec je polusintetika
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- MOMO
- Poruka: 311
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 23:58h
Dajte savjet koje ulje u coswortha 24V BOA? Tesko da cu ovdje kod nas nac original fordovo ulje ali zanima me koje gradacije da naspem, ja sam kontao sintetiku 5w40, jel to ok?
- Markedjani
- Predsednik kluba
5w40
5w30
Što kvalitetnije to bolje
5w30
Što kvalitetnije to bolje