D2/Evrodizel i dvotaktol/aditivi - misljenja
Moderator: Dragomir
- dados
- Poruka: 673
- Član foruma od: subota, 18. feb. 2012. u 13:10h
- Kontakt:
Re: D2/Evrodizel i dvotaktol/aditivi - misljenja
jel neko od vas probao Motul aditive?
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
'ebli vas aditivi... sipajte redovno gorivo (ili one sto su vec aditivirani) i vozite.

Jednom sam usuo aditiv i cao zdravo..... 40k km kasnije...still the same

Jednom sam usuo aditiv i cao zdravo..... 40k km kasnije...still the same

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
LM aditiv za cr je prava stvar
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Nisam još dosad sipao aditive za pređenih 65 000 km... samo običan ED i vozi
a dokle mu je suđeno da služi videćemo 
Sent from my Xiaomi Redmi Note 4 using Tapatalk

Sent from my Xiaomi Redmi Note 4 using Tapatalk
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- Kennym
- Poruka: 835
- Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h
Da li mogu u fokusa tddi da sipam 5170 - DIESEL SPULUNG 500ml da mi procisti sistem? Posto planiram za Bg u utorak pa sam hteo da ga “produvam” po autoputu malo da se ocisti garezi...
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
- Kennym
Almighty.shO piše: ↑nedelja, 22. okt. 2017. u 20:04hPosle toga, a pre naplatne rampe, stani i popij kafu...bice ti jeftinije![]()

- FiestaBG87
-
- Poruka: 5869
- Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h
Treća i gas :-D
Sipao sam liqui moly na pun rezevoar u fiestu
Sipao sam liqui moly na pun rezevoar u fiestu
- dados
- Kontakt:
Do sada sam sipao LM system pflege ili kako mu vec ime, i ovaj, koliko se secam jedini koga dragomir preporucuje, wynns diesel clean 3.. mislim da sam procitao negde na forumu ovo za Dragomira i aditiv, ako grešim sorry, ali je skuplji, kosta oko 15 evra...
Ovaj cu sledeci da probam 5170 - DIESEL SPULUNG ili ovaj 3722 - SPEED TEC DIESEL .. oba su od LM stim da ovaj drugi mislim da nije baš za čišćenje sistema.. a od wynnsa imas Injector Cleaner
Ovaj cu sledeci da probam 5170 - DIESEL SPULUNG ili ovaj 3722 - SPEED TEC DIESEL .. oba su od LM stim da ovaj drugi mislim da nije baš za čišćenje sistema.. a od wynnsa imas Injector Cleaner
- Kennym
A da li ima svrhe sipati ga u rezervoar kada na uputatvu pise da se creva skinu sa filtera goriva i direktno aditiv vrti kroz sisitem?
- dados
- Kontakt:
moze u rezervoar
tebi treba preventivna upotreba...
Preventivna upotreba:
Dodati aditiv u dizel gorivo u skladu sa inspekcijskim intervalima

Preventivna upotreba:
Dodati aditiv u dizel gorivo u skladu sa inspekcijskim intervalima
- Kennym
Nisam ga sipao odaaavno pa zbog toga.. Sutra cu da pojurim ili LM spulung ili system spfenge ili kako vec...
- mbole
- Poruka: 15069
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Na kakve marketig gluposti vi nasedate...
No vasi novci... sipajte i krilca od slepog misa koja prodaje baba kurana ako ce vam to goditi dusi...
No vasi novci... sipajte i krilca od slepog misa koja prodaje baba kurana ako ce vam to goditi dusi...
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
-
- Poruka: 2038
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Na tu temu Bole, da se i ja ponovim po ko zna koji put.
U martu 2010.-te godine majstor Vlado kaci Forda na IDS dijagnostiku i kaze mi da su prelivi na 3.i 4. dizni losi i da cu to morati da mjenjam veoma brzo. Auto dimi prilikom paljenja (plavi dim uglavnom) i na ler gasu cuje se lupanje kao da su podizaci ventila rastelovani i otisli. To lupanje narocito dolazi do izrazaja prilikom kretanja na malom broju obrtaja.
Poceo sam da sipam prvo dvotaktol, pa onda ATF. Nije bilo neke razlike u radu motora da budem iskren.
Na ljeto 2010. godine upoznajem covjeka koji radi LM za ove nase prostore i pocinjem od njega kupovati Systempflege tada. Odmah nakon par sipanja primjetio sam razliku (govorim o audio efektima, onome sto sam cuo, ne samo ja nego i moja zena koja takodje svaki dan vozi kola). Od vizuelnih efekata sam primjetio da manje dimi prilikom paljenja. Posto pedantno vodim evidenciju potrosnje i kako nemam board kompjuter koristim se metodom punog rezervoara - pirmjetio sam i manju potrosnju, ne puno ali primjetno (sa 7.7 na 7.2 l/100km)
Sto se mene tice ovog sto sam gore naveo su cinjenice (u koje ne moras da vjerujes naravno, ja samo dijelim svoje iskustvo).
Sumiranjem:
- kako nista nisam pipnuo oko ubrizgavanja (i tada, a i sada koristim iskljucivo Bosch-ove filtere goriva),
- da sam samo sipao taj aditiv
- da se zvuk "lupanja ventila" na leru utisao,
- da vise auto ne dimi prilikom paljenja,
dodje se do zakljucka da je taj aditiv doprineo poboljsanju i da ima pozitivnog efekta.
Naravno, ne govorim ja da je to magicna tecnost i da moze rijesiti sve probleme. Ako se nesto pokvarilo sigurno je da nema aditiva koji moze zamijeniti majstora i opravak. Mislim da je njegovo dejstvo (kao i uostalom svih slicnih aditiva) prije svega usmjereno na preventivu i da njihovim koriscenjem moze da se produzi radni vijek sistema ubrizgavanja.
Naravno dobra praksa je i sipanje goriva na provjerenim pumpama, ne dozvoliti da kolicina goriva padne ispod 1/4 rezervoara (korisno kod hladjenja elektronike pumpe VP), koriscenje provjerenih i kvalitetnih filtera goriva i vazduha i to sve zajedno daje rezultate, kao npr u mom slucaju.
U martu 2010.-te godine majstor Vlado kaci Forda na IDS dijagnostiku i kaze mi da su prelivi na 3.i 4. dizni losi i da cu to morati da mjenjam veoma brzo. Auto dimi prilikom paljenja (plavi dim uglavnom) i na ler gasu cuje se lupanje kao da su podizaci ventila rastelovani i otisli. To lupanje narocito dolazi do izrazaja prilikom kretanja na malom broju obrtaja.
Poceo sam da sipam prvo dvotaktol, pa onda ATF. Nije bilo neke razlike u radu motora da budem iskren.
Na ljeto 2010. godine upoznajem covjeka koji radi LM za ove nase prostore i pocinjem od njega kupovati Systempflege tada. Odmah nakon par sipanja primjetio sam razliku (govorim o audio efektima, onome sto sam cuo, ne samo ja nego i moja zena koja takodje svaki dan vozi kola). Od vizuelnih efekata sam primjetio da manje dimi prilikom paljenja. Posto pedantno vodim evidenciju potrosnje i kako nemam board kompjuter koristim se metodom punog rezervoara - pirmjetio sam i manju potrosnju, ne puno ali primjetno (sa 7.7 na 7.2 l/100km)
Sto se mene tice ovog sto sam gore naveo su cinjenice (u koje ne moras da vjerujes naravno, ja samo dijelim svoje iskustvo).
Sumiranjem:
- kako nista nisam pipnuo oko ubrizgavanja (i tada, a i sada koristim iskljucivo Bosch-ove filtere goriva),
- da sam samo sipao taj aditiv
- da se zvuk "lupanja ventila" na leru utisao,
- da vise auto ne dimi prilikom paljenja,
dodje se do zakljucka da je taj aditiv doprineo poboljsanju i da ima pozitivnog efekta.
Naravno, ne govorim ja da je to magicna tecnost i da moze rijesiti sve probleme. Ako se nesto pokvarilo sigurno je da nema aditiva koji moze zamijeniti majstora i opravak. Mislim da je njegovo dejstvo (kao i uostalom svih slicnih aditiva) prije svega usmjereno na preventivu i da njihovim koriscenjem moze da se produzi radni vijek sistema ubrizgavanja.
Naravno dobra praksa je i sipanje goriva na provjerenim pumpama, ne dozvoliti da kolicina goriva padne ispod 1/4 rezervoara (korisno kod hladjenja elektronike pumpe VP), koriscenje provjerenih i kvalitetnih filtera goriva i vazduha i to sve zajedno daje rezultate, kao npr u mom slucaju.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- milan_gt
Isto, prvih 200.000 km nisam sipao nista i na paljenju plav dim i nemiran rad (mislim se grejac al nije) i onda probam LM CR i od tad na svakih 20-30k sipam
- dejan_mitrovic_93
- Poruka: 190
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2015. u 23:54h
Takođe isto iskustvo sa LM, sve preporuke. Koristio i Spulung i systempflege. Pred zimu prikopcam Spulung direktno i ocistim sistem, auto se preporodi pali bolje, ljepse radi i utisak je kao da manje trosi, neznatno ali ipak manje.
Postavicu video sa Spulungom ako zelite da vidite.
Postavicu video sa Spulungom ako zelite da vidite.
Zivot je jedan, a Mondeo 2.0 !
MonDEJO.
MonDEJO.
- acadimke
- Poruka: 1715
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Sme li to u tddi?
Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока
Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Focus
- Poruka: 668
- Član foruma od: petak, 6. nov. 2015. u 23:10h
Sme li to u benzince?
Ford Focus 2002 god. 1.6 benzin-plin
- Kennym
- dejan_mitrovic_93
- Poruka: 190
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2015. u 23:54h
Moze naravno da se sipa i u tddi ne vidim zasto ne. Slobodno sipaj cijelu bocicu i onaku su male kolicine u pitanju.
To ne moze u benzinca, LM ima dobre aditive i za benzin.
U tatinu lanciu smo sipali LM injector clenaer i poboljsalo mu se paljenje auta, ima jos neki aditiv za cijeli sistem benzinca ali ne znam kako se zove.
Ugl aditivi za benzince su u plavim pakovanjima
To ne moze u benzinca, LM ima dobre aditive i za benzin.
U tatinu lanciu smo sipali LM injector clenaer i poboljsalo mu se paljenje auta, ima jos neki aditiv za cijeli sistem benzinca ali ne znam kako se zove.
Ugl aditivi za benzince su u plavim pakovanjima
Zivot je jedan, a Mondeo 2.0 !
MonDEJO.
MonDEJO.
- Focus
Aj nek napise neko ako zna kako se zovu aditivi za benzince?
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4948
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Ovako nesto jest da je tema za dizlo. 
Poslato sa Huawei p10 uz pomoć Tapatoka

Poslato sa Huawei p10 uz pomoć Tapatoka
- milan_gt
Efikasnije je ocistiti dizne ultra zvucno nego ovako na benzincu
- Focus
Ih sad, jos efikasnije je kupiti nove, ili novi auto....meni se samo malo cuju na benzinu i to samo pri davanju gasa na pocetku, nikakvih drugih problema nemam sad da bi ih otvarao....evo video sam i ovaj, deluje ok, mada pretpostavljam da to sve nije efikasno ili pak dugorocno resenje kao sto milan_gt kaze....http://tektion.rs/auto-kozmetika/aditiv ... aner-325ml
- milan_gt
Pa ultrazvucno ciscenje kosta ko dve tri ove boce