Ne radi grejanje-Mondeo mk3
Moderator: Dragomir
- Peconi
- Poruka: 46
- Član foruma od: petak, 12. jun 2009. u 12:32h
Ne radi grejanje-Mondeo mk3
Imam Forda Mondeo 1.8 16v 4DR, kako je počela zima, autu je potrebno više od pola sata da se zgreje, mislim na kabinu vozila! Majstor kaze da nije siguran dal to radi na principu nekog vakuma ili motorić koji to pokreće! Grejanje je automtsko i kad god ga uključim duva hladno! Šta može da izazove taj kvar?
Poslednja izmena: Peconi, na dan četvrtak, 17. nov. 2011. u 17:40h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21559
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ne radi gejanje
Mondea ima u 4 generacije i tri generacije imaju 1.8 16v motor... iz predstavljanja vidim da imaš mk3 ali slobodno napomeni zarad onih koji ne barataju baš najbolje forumom 
Prvo i najosnovnije jeste termostat... ako mu treba dugo vremena da počne da greje.

Prvo i najosnovnije jeste termostat... ako mu treba dugo vremena da počne da greje.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Peconi
Re: Ne radi gejanje-Mondeo mk3
pa on je 2004 godište, ako pomaže to?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ako je radna temp. motora u redu i ako je nivo rashladne tecnosti u redu i ako ti duva mlako na HI ja bih krenuo od senzora temp. kabine posto ti je dig. klima..
- Peconi
Pa temperatura je dobro, tečnosti su na nivou kako treba! a ne duva ni mlako, nego baš hladno!
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: Ne radi grejanje-Mondeo mk3
Mozda ti ne otvara klapnu za topao vazduh u centralnoj konzoli pa zato vuce hladan vazduh s vana. Kod Mondeo-a tog godista mislim da tu klapnu otvara jedan motoric.
Prvo provjeri da li je to u redu (pogledaj i osigurace) prije nego sto krenes da ceprkas dalje i da mijenjas termostat.
Prvo provjeri da li je to u redu (pogledaj i osigurace) prije nego sto krenes da ceprkas dalje i da mijenjas termostat.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."