rashladna tecnost
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: nedelja, 6. jun 2010. u 12:55h
rashladna tecnost
imam ford mondea 2.0 tdi 2001 godiste dali neko moze da mi kaze dali antifriz g12 treba mesati sa vodom i koliko . i koje ulje ide za servo.
- nenad667
- Poruka: 42
- Član foruma od: ponedeljak, 9. apr. 2012. u 20:21h
Re: rashladna tecnost
Pa trebalo bi pisati na pakiranju antifriza koliko i šta se mješa a ulje za servo je atf 

- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Zavisi od antifriza. Sto rece kolega, pise na pakovanju. Imas da kupis vec gotov, samo uspes, a imas i onaj koji treba mesati sa vodom (destilisanom).
U servo ide ulje za automatske menjace, dexron 3 (cini mi se da je 3, mozda je i 2, nisam siguran, potrazi po forumu, pisano je)
U servo ide ulje za automatske menjace, dexron 3 (cini mi se da je 3, mozda je i 2, nisam siguran, potrazi po forumu, pisano je)
Djak pesak 

- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
neznam za g12, ali g12+ je -100 i meša se 1:1 s dest.vodom... a piše na kanticimikiskale piše:zovem se miki,iz kladova imam ford mondea 2.0 tdi 2001 godiste dali neko moze da mi kaze dali antifriz g12 treba mesati sa vodom i koliko . i koje ulje ide za servo.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Uzgred budi rečeno, deo koji se tiče predstavljanja sam ti premestio u odgovarajući podforum: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =5&t=12338
Elem, ne voziš Mondeo "TDI", sigurno... može da bude ili TDDi ili TDCi
a ostalo su ti već kolege objasnile. Ako nećeš da se petljaš sa razblaživanjem, merenjem itd. kupiš već smućkanu mešavinu za određenu temperaturu, ispustiš komplet staru rashladnu tečnost i naliješ novu. Odzračiš sistem (ako ima potrebe, ne znam kako je na tvom modelu auta) i teraš.
Elem, ne voziš Mondeo "TDI", sigurno... može da bude ili TDDi ili TDCi

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- shakal_86
- Poruka: 437
- Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h
Samo da napomenem kada se sipa 100% antifriz normalno bi trebalo da drzi -50 mada ako se sipa cist antifriz on drzi do -7.Tek kada se pomesa sa destilisanom vodom makar i 1 L destilisane tek tada dobije niskozitet i onda je na oko -47.Sad sve zavisi koji antifriz sipas.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
mora priznati da ovo nisam znao. 

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Hoces da kazes da destilovana voda mrzne na nizim temperaturama od antifriza? Sto ne sipamo onda samo nju,sta ce nam antifriz?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Stefane, ako kažeš za ovo što je shakal napisao, nije ni čudo da nisi znao, pošto je rečenica samoj sebi malo kontradiktorna.

Ali možda će kolega poželeti da malo raščlani svoju misao.shakal_86 piše:kada se sipa 100% antifriz normalno bi trebalo da drzi -50 mada ako se sipa cist antifriz on drzi do -7.

pozdrav, Bojan

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
zapamtite novu rec 'niskozitet' 
sent from white land..

sent from white land..
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Bilo bi poželjno, sa jedne strane mislim da ga razumem, a opet sa druge ne...BojanM piše:Ali možda će kolega poželeti da malo raščlani svoju misao.

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
opet je on nas shale..bio sam se zabrinuo vec.. 
sent from white land..

sent from white land..
- shakal_86
Kao i svi vi ni ja ovo nisam znao i isto sam se tako cudio kao i vi.Ali stvar je u tome da je to istina.Izguglajte malo.
Ali ovo sto sam rekao je ziva istina.Proverena informacija.
Ali ovo sto sam rekao je ziva istina.Proverena informacija.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
100% (ili nerazblaženi) antifriz mrzne već na -7. Najnižu tačku zamrzavanja ima onaj u koji je dodato 30% vode (70-to procentni antifriz)
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Šakale, znamo mi ovo i ne čudimo se tome, već je tvoja rečenica bila jako konfuzna, pa smo zato tražili objašnjenje šta si hteo da kažeš...

-
- Poruka: 234
- Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h
E ovo, da čist antifriz mrzne na -7, to stvarno nisam znao. Umalo da se ove zime zeznem, ali zbog love sam napravio mešavinu. Moram da priznam, da i ovo 70% : 30% isto nisam znao, mislim da je to naj bolja mešavina. Čovek se uči dok je živ.

- shakal_86
Totti to sam hteo da kazem jbg ako me niste razumeli 

- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Totti će morati na dodatni kurs iz antifriza.
(biće organizovan u okviru sindikata).