sierra amortizeri
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 13
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 12:23h
sierra amortizeri
pozdrav svima treba da resim amortizere na sieri sta raditi nove ili remontovane i ako neko zna cene?
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: sierra amortizeri
5O evra novi Ford amortizer, kazu da je original.
Punjenje je 20-30 evra po komadu, neki daju garanciju 6 meseci, neki ne daju nista. Mogu ponovo da propisaju. Pune se jedino oni koji se ne mogu naci novi, a ovi novi su dzaba.
Punjenje je 20-30 evra po komadu, neki daju garanciju 6 meseci, neki ne daju nista. Mogu ponovo da propisaju. Pune se jedino oni koji se ne mogu naci novi, a ovi novi su dzaba.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
ok hvala,malo skuplje al novo je novo 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Prednji amortizeri Monro sa dve godine garancije su oko 4000 po komadu a zadnji su oko 3450 po komadu kupovinom dva amotizera popust je 15% a kupovinom sva cetri 20%
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ja preporucujem zamenske ako sumnjate u original. Bilstein,Boge,Optimal,Monroe
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Ja mislim da vise i nepostoje orginal amortizeri za tako stara vozila
- magick
- Poruka: 55
- Član foruma od: petak, 21. avg. 2009. u 12:44h
I mene ovo zanima, posto moram hitno da menjam sva cetiri amortizera na mojoj Sieri Safir.
Meni takodje negde rekose kako originalni vise ni ne mogu da se nadju, a da od zamenskih se u taj auto ne isplati ugradjivati nista skuplje od "uljnih" Optimala, koji su navodno pristojnog kvaliteta. Optimal je valjda 2500 din prednji i 2000 zadnji, sto mu dodje 9000 za sva cetiri + jedno 4000 za ugradnju = 13000 din.
Meni ovo ne zvuci lose. Pitanje je samo gde ima da se nadju ti "original" i da li zaista pruzaju duplo vise ili pak duplo vise traju za te pare.
Meni takodje negde rekose kako originalni vise ni ne mogu da se nadju, a da od zamenskih se u taj auto ne isplati ugradjivati nista skuplje od "uljnih" Optimala, koji su navodno pristojnog kvaliteta. Optimal je valjda 2500 din prednji i 2000 zadnji, sto mu dodje 9000 za sva cetiri + jedno 4000 za ugradnju = 13000 din.
Meni ovo ne zvuci lose. Pitanje je samo gde ima da se nadju ti "original" i da li zaista pruzaju duplo vise ili pak duplo vise traju za te pare.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21563
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Tom prodavcu se ne isplati da ugradiš ništa bolje od Optimala... menjaćeš ih češće nego ulje
Kayaba,Bilstein,Koni... to su marke sa kojim nema greške... čak ni Monroe nije više što je nekad bio
edit: Sve zavisi koliko će auto da bude kod tebe... ako će da bude kratko vreme stavi šta hoćeš.
Ako će duže vreme da ostaje kod tebe... ne škrtari i otvori se za dobre amorte

Kayaba,Bilstein,Koni... to su marke sa kojim nema greške... čak ni Monroe nije više što je nekad bio

edit: Sve zavisi koliko će auto da bude kod tebe... ako će da bude kratko vreme stavi šta hoćeš.
Ako će duže vreme da ostaje kod tebe... ne škrtari i otvori se za dobre amorte

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
mnogi preporucuju bilstein ili tako nesto..jbg videcu ako monro nisu puno skuplji 

- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Mislim da je Kayaba ipak podosta bolja od Monro-a
...
Samo ti poslushaj Markedjanija...

Samo ti poslushaj Markedjanija...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
-
nesto cu napraviti jbg...kupio sam tu sieru pre godinu dana 87 god. nista nisam ulagao nikakvih problema stvarno sam prezadovoljan necu da prodajem tako da cu se otvoriti za neke dobre 

- Neša
- VIP
Evo ovako. Ja sam pre godinu dana menjao sva 4 amortizera i trebalo je da kupim monroe pa nisam mogao da cekam akciju tek za mesec dana(popust od 20%)
Kayaba su bili najjeftiniji 1500din,Optimal 2000,Monroe malo vise i najskuplji Bilstein.
Prodavac mi je predlozio Optimal uljne jer kaze odlicno se pokazali za te pare i evo godinu dana rade bez greske prezadovoljan sam.
Kayaba mi je sumnjiva jer je u Nisu svuda najjeftinija nema sanse da je original japanska
Video sam da u fordovoj radnji u Zelezniku prodaju takodje Optimal
Kayaba su bili najjeftiniji 1500din,Optimal 2000,Monroe malo vise i najskuplji Bilstein.
Prodavac mi je predlozio Optimal uljne jer kaze odlicno se pokazali za te pare i evo godinu dana rade bez greske prezadovoljan sam.
Kayaba mi je sumnjiva jer je u Nisu svuda najjeftinija nema sanse da je original japanska
Video sam da u fordovoj radnji u Zelezniku prodaju takodje Optimal
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Markedjani
- Predsednik kluba
Furao sam nove Kayabe na XR3i i pokazale su se savršeno... godinu dana (oko 12k km) i nisam imao problema.
Ali samo što sam ja pre 3 godine plaćao skoro 50 eur komad prednji i 35 eur komad zadnji... tada.
Te za 1500 din pitaj boga šta je. :S
Ali samo što sam ja pre 3 godine plaćao skoro 50 eur komad prednji i 35 eur komad zadnji... tada.
Te za 1500 din pitaj boga šta je. :S

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Evo dacu i ja svoje misljenje posto sam menjao sva 4 u novembru prosle godine.
Caletov dugogodisnji prijatelj koji se ceo zivot bavi menjanjem i stelovanjem svega sto ima veze sa oslanjanjem mi je savetovao da kupim Gabriel amortizere, sto sam i ucinio. Za Kayabu je rekao da im se kvalitet pogorsao jer je pitanje sta sve pod tim imenom zavrsava kod nas na trzistu. Bilstein je rekao da se dosta brzo trose (sto se i pokazalo na caletovom golfu, trajali su jedva nesto vise od godinu dana).
Sto se ovih Gabriel tice, ja sam tad prvi put cuo za njih (posle sam shvatio da je u pitanju poznata firma). Platio sam oko 11K din za sva 4 (3500din prednji, 2500din zadnji). Amortizeri su prepravili fiestu u pravog zvrka po krivinama (cak i sa wintera gumama
). Jedina mana je sto su dosta tvrdi mada mi to ne smeta. Mada i dalje mislim da su mi prodali amortizere od xr2 modela, jer je razlika u upravljanju ogromna, ali ne bunim se 
Za sada sam presao oko 20tak hiljada km, nema razlike u odnosu na prvi dan.
Caletov dugogodisnji prijatelj koji se ceo zivot bavi menjanjem i stelovanjem svega sto ima veze sa oslanjanjem mi je savetovao da kupim Gabriel amortizere, sto sam i ucinio. Za Kayabu je rekao da im se kvalitet pogorsao jer je pitanje sta sve pod tim imenom zavrsava kod nas na trzistu. Bilstein je rekao da se dosta brzo trose (sto se i pokazalo na caletovom golfu, trajali su jedva nesto vise od godinu dana).
Sto se ovih Gabriel tice, ja sam tad prvi put cuo za njih (posle sam shvatio da je u pitanju poznata firma). Platio sam oko 11K din za sva 4 (3500din prednji, 2500din zadnji). Amortizeri su prepravili fiestu u pravog zvrka po krivinama (cak i sa wintera gumama

Za sada sam presao oko 20tak hiljada km, nema razlike u odnosu na prvi dan.
Fiesta!!
- magick
Uh bre Dule, ti u PR da ides... Nalozio si me na te Gabriel, na keca.
Gde to ima da se uzme?
Ako ne nadjem njih najverovatnije cu kupiti te Optimal, posto "originalnih" izgleda nema.

Ako ne nadjem njih najverovatnije cu kupiti te Optimal, posto "originalnih" izgleda nema.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Ja sam ugradjivao i Gabrijel,Optimal,Supra,kayabu i sada ugradjujem Monro amortizere gde za dve godine imao sam jednu reklamaciju koju su resili za minut.Od svih amortizera jedino Kayaba i monro su mi zavrsavali posao ostale sam menjao pod reklamacijom i nisu uvazavali reklamacije
- magick
Eto ti ga sad' na... Neko kaze da je prodao preko 100 kompleta Optimala, koji inace ima godinu dana garancije, i da je zamenio samo 3-4, neko pak vice da su sr*nje...
Dule imao odlicno iskustvo sa tim Gabrielima, koje je uzeo po preporuci, ti kazes da ne valjaju...
Kayaba su super, al' cim su se pojavile kineske kopije, pisi propalo... Ko ce znati da li za 4000 din. dobijas kopiju, koja u stvari kosta 1500, ili pravu stvar? :-(
Sa Monroom je gomila ljudi imala lose iskustvo, te odavno vazi da ni on vise nije kao sto je nekada bio. Ko zna... mozda su i tu u pitanju nekakve kopije.
Bilsten su papreno skupi, a opet se prica kako se brzo trose...
I dobro... ko sad' tu koga ****?
Dule imao odlicno iskustvo sa tim Gabrielima, koje je uzeo po preporuci, ti kazes da ne valjaju...
Kayaba su super, al' cim su se pojavile kineske kopije, pisi propalo... Ko ce znati da li za 4000 din. dobijas kopiju, koja u stvari kosta 1500, ili pravu stvar? :-(
Sa Monroom je gomila ljudi imala lose iskustvo, te odavno vazi da ni on vise nije kao sto je nekada bio. Ko zna... mozda su i tu u pitanju nekakve kopije.
Bilsten su papreno skupi, a opet se prica kako se brzo trose...
I dobro... ko sad' tu koga ****?

- Markedjani
- Predsednik kluba

- Neša
- VIP
To bato!
U Euroauto je original roba tako da oni imaju Monroe koji je sigurno original

U Euroauto je original roba tako da oni imaju Monroe koji je sigurno original
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Stefan148
-
- Poruka: 2457
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
kad vec spomenu koni ,gde su se preselili
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Stefan148
-
- Kontakt:
- magick
Sve je to super, al' budimo malo realni... Ta 4 amortizera bi kostala ko ceo ovaj auto. :S
- Stefan148
-
- Kontakt:
ne bi kostala kao ceo auto. ne kupujes coilovere, nego obicne amorte. ako neces koni, uvek mozes naci neke jeftine amortizere.

-
evo covek mi trazi 8000 za prednje monro 2g garancija sa ugradnjom jbg zvuci ok planiram da idem sutra da to uradim navodno neki poznat servis u ns ZDRAVKO kazu da je najbolji pa sta bog da.