Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Fusion 1.4 tdci

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
rayli
Poruka: 51
Član foruma od: petak, 3. jan. 2014. u 20:53h
Kontakt:

Ford Fusion 1.4 tdci

Poruka od rayli » petak, 30. maj 2014. u 23:26h

Posto ja vozim fokusa karavan 1.8 tddi, moj cale se zalepio da kupi i on samo da nije karavan. E sad gledasmo malo po netu pa je bas slab izbor, a zapade mu za oko i Ford Fusion dizel. E sad sta mene zanima, kako se ponasa po snegu? Posto ce da se vozi po planini gde uvek bude prilicno snega. Njemu se svidja sto je malo vislji od mog fokusa. Moze li neki savet, sta da gledam koje su mu mane. Kako se njemu ponasaju dizne? Hvala!

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Re: Ford Fusion 1.4 tdci

Poruka od popovicvl » petak, 30. maj 2014. u 23:54h

Fusion je malo povisen sto je dobro za planinske uslove. Nije svemocan, to nikako, sve zavisi od zimskih guma. 1.4 tdci je vrlo zahvalan, ali o tome neka kazu ljudi koji ga konzumiraju duze vreme.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » subota, 31. maj 2014. u 10:02h

Najvaznije su gume, za sneg. Fusion je, proporcionalno, poprilicno lagan u zadnjem delu, hoce da zanosi po klizavom, ako se ne pazi. Uzbrdo ide odlicno, ali ne iz mesta. Naravno, zavisi i od tehnike voznje.

Sent from VladanMovies using Tapatalk

Ratibor
Poruka: 236
Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h

Poruka od Ratibor » subota, 31. maj 2014. u 13:23h

Auto kao auto kad je sneg u pitanju. Sto se Fusion-a tice za voznju po snegu prednja vuča nije neka prednost, prečnik gume relativno mali - tezina relativno velika i tu se prica zavrsava. Ja sam sa mojom fiestom 1.4 tdci relativno zadovoljan ali sam jednom ostao u sred planine zaglavljen u snegu na sred puta pokusavajuci da okrenem auto. Prednji tockovi su mi sisli sa asfalta bukvalno 15 cm u kao neki kanal pored puta valjda namenjen da sprovodi vodu, i vise nije bilo moguce izaci, jednostavno ni makac. Cekao sam 40 minuta da neko naidje i da me povuce a bilo je oko 11 uvece.
Ako ti cale zivi u nekoj ne bas pristupacnoj sredini posavetuj ga da razmisli o nekom malom 4x4 vozilu tipa Fiat Panda, imaju male motore, ne trose puno a kao stvoreni su za ovakve stvari.
Moj ford stari nikad se ne kvari

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 31. maj 2014. u 15:00h

ako ti je prednja vuca silazis zadnjim krajem sa puta..ne kontra..

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“