Koliko naplaćuju majstori/serviseri za ruke?
Moderator: Dragomir
- Plavi269
- Poruka: 29
- Član foruma od: ponedeljak, 17. sep. 2012. u 00:27h
Koliko naplaćuju majstori/serviseri za ruke?
Pozdrav,
Dugo nisam ništa postovao, mada nije ni bilo potrebe za tim. Ništa evo već dve godine, ali došlo vreme za zamenu nekih delova...
Sutra idem da menjam prednje amortizere i sajlu ručne. Za amortizere - Bilstain - mi je javio da koštaju 6800 din/kom, a sajla nekih 3000 din (prepraviće, dotegnuti šta već postojeću). Mnogo ili ne?
I drugo pitanje, ono važnije iz naslova, koliko može da uzme još za ruke? Da li je možda to već uračunao u prvobitnu cenu amortizera i sajle?
Hvala unapred
Dugo nisam ništa postovao, mada nije ni bilo potrebe za tim. Ništa evo već dve godine, ali došlo vreme za zamenu nekih delova...
Sutra idem da menjam prednje amortizere i sajlu ručne. Za amortizere - Bilstain - mi je javio da koštaju 6800 din/kom, a sajla nekih 3000 din (prepraviće, dotegnuti šta već postojeću). Mnogo ili ne?
I drugo pitanje, ono važnije iz naslova, koliko može da uzme još za ruke? Da li je možda to već uračunao u prvobitnu cenu amortizera i sajle?
Hvala unapred
When the world gets in my face
I say
Have a nice day!
I say
Have a nice day!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Koliko naplaćuju majstori/serviseri za ruke?
prvo zavisi od mesta po Srbiji a drugo je do majstora a trece je kolko majstoru trenutno treba para 

- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Sto se tice amortizera kostaju koliko kostaju. Ima i jeftinijih i skupljih pa kako volis. Zamena je 15 e po komadu, ako zamenis sva cetiri ide 50 eura, bar je tako bilo kad sam ja menjao.
Sto se tice rucne kocnice, promeni celu sajlu jer od seckanja nema leba provereno pre nedelju dana, blokirali tockovi od kratke sajle. Inace nova kosta 3000, a ne da je secka. To je bezobrazluk za te pare.
Sto se tice rucne kocnice, promeni celu sajlu jer od seckanja nema leba provereno pre nedelju dana, blokirali tockovi od kratke sajle. Inace nova kosta 3000, a ne da je secka. To je bezobrazluk za te pare.
- milan_gt
e sad 15€ je malo mnogo cak i za oba zadnja na mondeu karavanu jer zamena traje celih 10 min
- Plavi269
Batajnica - kul tip - mislim da mu se trenutno ne žuri iz zemlje...milan_gt piše:prvo zavisi od mesta po Srbiji a drugo je do majstora a trece je kolko majstoru trenutno treba para

A za sajlu kaže za Focus 2006 god da nova košta 6000 i da nema potrebe da se uzima nova. Inače lik je stvarno dobar, prethodno je radio u Fordovom servisu i sam vozi Forda i samo radi sa Fordom...
I say
Have a nice day!
I say
Have a nice day!
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Nije on jedini, obiđi još neke pa se raspitaj. Imaš i ovde na forumu o tome pa pročitaj... http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 9&start=75
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- Plavi269
Sinoć zamenjeni prednji amortizeri i sajla ručne. Delovi su izašli koliko su izašli, ali ruke...
6000 Din. Ispada da je za svaku stavku uzeo po 2000. Laik sam, ali deluje mi da bi trebalo da promenim majstora. Možda bi me jeftinije izašlo u ovlašćenom servisu.

6000 Din. Ispada da je za svaku stavku uzeo po 2000. Laik sam, ali deluje mi da bi trebalo da promenim majstora. Možda bi me jeftinije izašlo u ovlašćenom servisu.

I say
Have a nice day!
I say
Have a nice day!
- popovicvl
Imas negde na forumu majstore za preporuku. Drzi se njih.
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Koliko sata radio? Jel prijavljen servis ili radi na crno? Po meni nije puno ima dosta posla oko amortizera i oko sajle rucne,i šta je danas 6000din.....
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- milan_gt
Mislis sta je zaraditi?

- Reppa
- Kontakt:
Mislim potrošiti,znamo svi šta je zaraditi
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
За 6000 динара треба да ради 3-4 сата .Да ли је радио толико , то не знам
- Plavi269
Ne znam ni ja, nije mi dao račun sa utrošenim satima. Ali ako je ovo tačno...
onda me je ošašavio. E sad jedino ako su prednji komplikovaniji...milan_gt piše:e sad 15€ je malo mnogo cak i za oba zadnja na mondeu karavanu jer zamena traje celih 10 min
I say
Have a nice day!
I say
Have a nice day!
- popovicvl
Nemoj da se sekiras, svakom to bude prvi put. Jednostavno nadjes boljeg majstora, a ovaj neka ostane sa sam sa svojom klijentelom.
- van
- VIP
За предњи амортизер треба бар 4 пута више времена , него за тај (неки ) задњи који има два шрафа и не мора да се скида ни један други део .
Предњи амортизери су комликованији за скидање , па после тога треба да се компримује опруга алатом , да се скине шоља и све то да се врати на нови амортизер , да се зашрафи , па тек онда да се монтира на кола . Још ако је негде нешто запекло .
Предњи амортизери су комликованији за скидање , па после тога треба да се компримује опруга алатом , да се скине шоља и све то да се врати на нови амортизер , да се зашрафи , па тек онда да се монтира на кола . Још ако је негде нешто запекло .
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
U grandu radni sat oko 2500, e sad kodiranje ključa im je 1,4 sata (ma važi) 

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ma to je bezobrazluk 6000din za prednje amortizere. Ja sam platio 80€ zamenu kvačila sa zamajcem,pomislio sam da je mnogo al kad sam video da su radili ceo dan,skidali ceo prednji most,letvu,osovine,auspuh,akumulator,creva...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- van
- VIP
Не заборави и сајлу ручне
- Plavi269
Upravo se vratio od majstora kojeg mi je dobar drugar preporučio, tu kod mene u Bataji. Za ovo što sam menjao kaže da bi mi uzeo max 30E.
Što neki majstori precenjuju svoj rad, nije mi baš najjasnije. Samo će izgubiti mušteriju. Ponavljam da nisam prvi put kod njega, nisam došao pravo sa ulice. E sad, važi li i ovde ona krilatica - koliko para toliko muzike? Da li su neki majstori stvarno toliko bolji u menjanju amortizera i sajle? (primetna je doza sarkazma)
Što neki majstori precenjuju svoj rad, nije mi baš najjasnije. Samo će izgubiti mušteriju. Ponavljam da nisam prvi put kod njega, nisam došao pravo sa ulice. E sad, važi li i ovde ona krilatica - koliko para toliko muzike? Da li su neki majstori stvarno toliko bolji u menjanju amortizera i sajle? (primetna je doza sarkazma)
I say
Have a nice day!
I say
Have a nice day!
- zokkii
- Poruka: 296
- Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h
Pazi svako ceni svoj rad.
Tvoje je da ga pitaš koliko košta usluga i ako odgovara imate dogovor.
Meni su menjali ležajeve šolja amortizera za 700 din. Znači isto ceo postupak kao i za zamenu amortizera. Dakle može i dosta jeftinije ali opet to nije merilo.
Tvoje je da ga pitaš koliko košta usluga i ako odgovara imate dogovor.
Meni su menjali ležajeve šolja amortizera za 700 din. Znači isto ceo postupak kao i za zamenu amortizera. Dakle može i dosta jeftinije ali opet to nije merilo.
- van
- VIP
У нормланом пословању плата је макс 30 % прихода . Нормално половање подразумева да имате сервис , са особљем ,своју зграду , плаћате све што треба држави итд.
- milan_gt
pa i meni kombijem koji vredi 10k nekad treba celo popodne da zaradim tol'ko, kratka relacija, cekam utovar/istovar/i ja pomognem da mi se to sve lepo spakuje, pa jos i cekam za naplatu..
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Kod Mondeo-a na zadnjem amortizeru zna zapeci vijak koji drzi amort za glavchinu. U stvari uvijek zapekne jer je prilicno dugacak i sad ako si sivonja obavezno se polomi. Zato mora polako i strpljivo....a to kosta....van piše:За предњи амортизер треба бар 4 пута више времена , него за тај (неки ) задњи који има два шрафа и не мора да се скида ни један други део .
Ne kazem da je to ovdje slucaj ali ovdje se izmjena prednjih amortizera na Mondeo-u naplacuje oko 50-60 KM. I mislim da je to fer cijena. Ima posla par sati jer se mora spustati i prednji most da bi se izbila kugla lafete.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Jel neko zna kolko bi kostala zamena kompresora klime plus punjenje?
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Reppa
- Kontakt:
ja mislim da se to posebno ne naplaćuju(zamenu),a punjenje oko 3-4000din,zavisi koliko freona ide u sistemu