Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Cemu ovo sluzi? a uz to i ne radi!

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Cemu ovo sluzi? a uz to i ne radi!

Poruka od Pančevac » subota, 24. jul 2010. u 15:43h

Mozda je pisano o ovoj temi ranije,ali posto se ne razumem mnogo u benzince, nisam nasao nigde u naslovu ovaj problem. Probacu da posaljem fotografije motora,nadam se da cu uspeti, [img]http://i[URL=http://img442.imageshack.us/my.php?image=slika023w.jpg][IMG]http://img442.imageshack.us/img442/7797/slika023w.th.jpg[/img]mg830.imageshack.us/img830/9428/slika022.th.jpg[/IMG][/URL]
Beli "prikljucak" nije spojen sa kablom(ne znam kako se taj deo zove).Kada ga spojim motor se jednostavno ugasi.
Ovako kad je raspojen motor radi normalno, a tako raspojenog sam i kupio auto.
Interesuje me sta je to? i sta bi moglo da bude uzrok gasenja motora kada se prikopca.
Inace to je na eskortu 1,6 efi mk5
Pozdrav
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21558
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Cemu ovo sluzi? a uz to i ne radi!

Poruka od Markedjani » subota, 24. jul 2010. u 15:51h

IAT senzor... senzor temperature usisanog vazduha... šalje signal ECU-u i ecu prema njegovim podacima šteluje paljenje i smešu.

Pitanje jedno... koliko ti auto troši benzina i kako ide na benzin ? :)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Pančevac

Poruka od Pančevac » subota, 24. jul 2010. u 16:00h

Ma nisam merio potrosnju. Ja ga slabo vozim,zena ga uglavnom ganja po gradu.al da trosi-trosi!
Ja se drzim siere thumbsuph
Vozio sam ga ne tako davno do Bele crkve i jedino tada je nesto trzao i kao da nije imao snage.Pre toga je isao solidno.Sad po gradu ide ok,al tu ne mogu da ga nagazim da vidim kako vuce

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21558
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 24. jul 2010. u 17:11h

A ima li to sokoćalo plin ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Pančevac

Poruka od Pančevac » subota, 24. jul 2010. u 20:03h

Nema plin. Dal da se obratim automehanicaru ili autoelektricaru ?

Pančevac

Poruka od Pančevac » četvrtak, 12. avg. 2010. u 21:40h

Zamenio sam taj IAT senzor ali desava se da ujutru prilikom prvog paljenja auto upali a zatim se odmah ugasi pa tek iz treceg puta ostane upaljen. kad je vruc pali normalno.Da li postoji jos nesto sto bi trebalo da proverim,ocistim,zamenim...
Da.Sada u leru broj obrtaja se povecao sa 900 na 1100.
Zamenio sam filter goriva i sada vuce normalno.Predpostavljam da je to bio razlog ranijem trzanju.

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » petak, 13. avg. 2010. u 12:31h

zvuci neverovatno glupo ali ako imas ksenone skini ih,probaj tako par dana auto pa javi da li se gasi cim ga upalis i da li su pali obrtaji na 900
rust is not a crime

Pančevac

Poruka od Pančevac » nedelja, 15. avg. 2010. u 15:15h

Nemam ksenonke al su neke,verovatno, najt brejker.Sijaju ko lude.Mada ne verujem da to ima veze jer kad palim auto,palim sa ugasenim svetlima.

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Poruka od DRAGANFORD » petak, 17. sep. 2010. u 18:12h

NA yvom fordu su neispravne dizne ,operi ih a kabal od iat senzora vrati na svoje mesto

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Poruka od dimges » četvrtak, 23. sep. 2010. u 09:54h

auto je fiesta mk4, 1.3/37kW, JJA, prva ? serija jul 1996.. nedavno sam opet vadio IACV, posumnjao na falsh vazduh; nash ovlasceni nazalost u novom kompjuteru nemaju skoro nista za starije automobile. ja sam doshao da kupim 2 dihtunga, O-O gumeni,7090339, kao naocare, oni su mi rekli da plasticna lula PA 66-GH30K , 96BF - 9F763-AA vishe ne dolazi kod mene, t.j. da je izbacim. Slika , Slika
E sada nisam dobio bash zvanicnu potvrdu, cemu ona sluzi, dali je sam medju komad, prigushivac ili oil pick-up pipe.. ako je ono zadnje onda bi morao da je vratim..
.. Tu ima josh jedan problem, zlebovi za O-O gumeni dihtung su u usisnoj grani duboki 3.5mm a dihtung je visok 4mm pa se to brzo presuje i ne dihtuje, a zlebovi u komori gde dolazi IACV su duboki 3mm. Medjutim kad vadish IACV olabave se oba dihtunga , zato sto su zavrtnji obicni, trebali bi biti goli , usadni, s stepenom koji ce drzati ovu plasticnu kutiju stalno stegnutu a da se vadi samo IACV.
Spremicu za naredno otvaranje IACV-a ravni gumeni dihtung, pitanje je samo dali ova Lula ima neku vaznu funkciju ??

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » četvrtak, 23. sep. 2010. u 22:59h

nema vaznu funkciju i izbacili su je na novim motorima
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

dimges

Poruka od dimges » petak, 24. sep. 2010. u 08:22h

t.n.x. .. necu je vracati, a sto se O-O dihtunga tice ako nadjem jeftinih uzecu par komada, ako ne stavicu preko starog presovanog ravan dihtung koju cu sam da uradim..
.. a ja se vec spremao ako treba da se vraca da radim i usadni vijak, neshto slicno kao kod Rangera..Slika
.. a ima na novijim fiestama Endura ugaoni komad, IACV je na istom mestu ali je ulaz u usisnu granu sa leve strane, kad odvrnesh IACV plasticno koleno ostaje..
b.t.w., gledao sam na autopijaci fiestu enduru 2000,s klimom, pored IACV i TPS, ima sa zadnje strane usisne grane, suprotno od IACV-a josh jedan senzor povezan sa usisnom granom.. prodavac auta nije znao zashto taj sluzi, mozda je u vezi s klimom ili servovolanom, koji takodje uticu na lehr gas ??

dimges

Poruka od dimges » utorak, 5. apr. 2011. u 16:42h

Dragomir piše:nema vaznu funkciju i izbacili su je na novim motorima
danas slučajno svratio u ovlašćeni servis da proverim opet oko ovo lule ili prigušivača zvuka, sto i da je. Pogledao referent prema broju šasije i potvrdio da za moju Fiestu više ne ide. Tražio sam one zavrtnje, jer moji su sad bez lule dugački, nije imao ali mogu da se naruče i nisu skupi, oko 1,15 eu/kom. On mi je dao fabrički broj, 4473132 , međutim код нјега nije pisalo dali su kratki ili dugački. Kako da proverim, da ne kupujem ako su dugački. Sad imam obične štrafove ali hoću original.

.. Rešio sam, ruski web sajt daje , 4473132 = Болт M6x40 :ford:

dimges

Poruka od dimges » petak, 27. maj 2011. u 07:26h

Dragomir piše:nema vaznu funkciju i izbacili su je na novim motorima
bio sam pre nedelju dana u ovlašćeni, nabasao na šefa...on mi potvrdio da taj deo ne treba, ali kratke štrafove za IACV, 4473132(od novih modela) nisu dobili ili nisu naručili. Nego ja sam ipak u dilemi, zato što mi je sada, prvi put, zapekao gadno filter za ulje, nešto mislim da vađenje komore nije uticalo na to ?? S druge strane i ulje (Elf Competition 10/40) je bilo crno, a samo ¨4200km, 7 meseci... sad neki mi tvrde da možda to ulje dobro pere motor ?, što mi ne ide u glavu. Takođe, pre neki dan mi se javili malo uvećani obrtaji u lehru, nije mnogo kao prošle godine, ali sam ih čuo. Resetirao sam CPU, mislim da ga nisam kad sam u oktobru menjao TPS, sad ih nema, ali moram da pratim.
nego , gledao sam na autopijaci fiestu enduru 2000,s klimom, pored IACV i TPS, ima sa zadnje strane usisne grane, suprotno od IACV-a još jedan senzor povezan sa usisnom granom.. prodavac auta nije znao zašto taj sluzi, možda je u vezi s klimom ili servovolanom, koji takodje utiču na lehr gas ?? ..Neko mi je još odavno rekao da ova starija fiesta koja ima servovolan a nema taj senzor može da ima problema s s povišenim lehr gasom i zbog toga. Razmišljam pošto imam 2 ispravna IACV, jedan stari za koga su mi tvrdili da je mehanički izgubio karakteristike i jedan novi, na starom da probam da izregulišem lehr gas (da smanjim)... svakako zapisao bi koliko sam zavrnuo štrafčić, recimo180 stepeni ? Znam da to treba kompjuter da uradi, ali mislim da to sporo radi, sada kad nema saugha (letnji period)... a tu je i promena lamele, nova potisna i lamela su 180mm, a fabrički je bilo potisna 190mm a lamela 180mm. Neznam kako utiče manja i lakša potisna na održavanje lehra ?

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“