Neobican zvuk iz pednjeg dela od desnog tocka??
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 63
- Član foruma od: sreda, 14. jan. 2009. u 19:42h
Neobican zvuk iz pednjeg dela od desnog tocka??
U pitanju je fokus 2002 godiste karavan.Naime primetio sam da mi se od pravca desnog tocka cuje zvuk kao klaparanje pri brzini od oko 40-50km/h,ali na brzinama od oko 120km/h necuje se takav zvuk nego kao neko "ujanje-zaletanje" i osecaju se vibracije na upravljacu.Moram da napomenem da su mi sve 4 gume izuzetno lose skoro "celave"!Sumnjam da bi moglo da bude prvenstveno zbog lose gume(moguce je da se iskrivila ili izoblicila), mozda i da je popustio lezaj desnog tocka (jer je to glavna boljka kod fokusa 2generacije) ili bi moglo da bude nesto trece...Cale je uveren da je zbog izuzetno losih guma...Dali je neko imao iskustva takvih i dali sam upravu ili...????
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Neobican zvuk iz pednjeg dela od desnog tocka??
Ti vozis fokusa prve generacije.Lezaj strada kod svih automobila
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Naravno da strada ali rekao sam da sam cuo da je kod fokusa problem to sto se cesto popusta sigurnosna matica na lezaju
A koliko je prednji lezaj za njega sa zamenom??

- Nermin
- Poruka: 45
- Član foruma od: nedelja, 20. mar. 2011. u 23:01h
Ako su gume lose promjeni sve 4,da ne ides u bespotrebni trosak,jer gume ces kad tad morati kupiti nove,ako bude isto pogledaj podvozje auta,mada ja sumnjam na gume.
Ja sam mjenjao na mondeu lezajeve,cijenu ne znam kod vas,ali kad on ode zvuk je dosta grublji.Digni auto na dizalicu,pa cimanjem lijevog i desnog kotaca mozda ces utvrditi nesto vise.Da li auto vuce u stranu u voznji ?
Neka ti to pogleda neki poznanik ako se ti ne razumijes toliko,ovako mozemo samo nagadjati.
Ja sam mjenjao na mondeu lezajeve,cijenu ne znam kod vas,ali kad on ode zvuk je dosta grublji.Digni auto na dizalicu,pa cimanjem lijevog i desnog kotaca mozda ces utvrditi nesto vise.Da li auto vuce u stranu u voznji ?
Neka ti to pogleda neki poznanik ako se ti ne razumijes toliko,ovako mozemo samo nagadjati.

- Dragomir
- Oficijalni serviser
5200-5500 sa zamenom
-
Ma imao sam drugih troskova pa nije ostalo nista za gume,ali cim bude stizu sve 4...Nevuce u stranu...Podicicu nego sve nemam vremenaaa kad sam slobodan ili je kisa ili sneg...Hvala Dragomire cucemo se za vise informacija...
-
Posetio majstora...Kaze da je lezaj tocka dobar,ali je problem u lezaju kod menjaca i mora da se zameni (7000deo+2000ruke) uskoro ce biti zamenjen nije toliko hitno
- Dragomir
- Oficijalni serviser
5000 lezaj i 1000 rad
- bkrmar
- Poruka: 110
- Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h
Pogledaj i solju amortizera.
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- makinjo
- Poruka: 313
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h
Kako god okrenes Dragomir je jeftinija i bolja varijanta da ne kazem sigurnija . Eh Dragomire sto nisi malo blizi da teram auta kod tebe 

-
Ma ja bih odmah terao kod Dragomira nije mi daleko,nego caletov ortak ovaj sto nam radi,al cu da vidim nekako da ipak odem kod Dragomira zvacu za to cim skupim pare...
-
Dragomire dali je moguce da taj lezaj kod menjaca sto treba da menjam daje iste simptome kao lezaj tocka?Znaci cuje se klaparanje klasicno i brujanje pri vecim brzinama u predelu desnog tocka!?Usput kad mogu da te posetim da mi sredis to? 

- bkrmar
- Poruka: 110
- Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h
Ne znam da li si video moj post ali ponovicu u slucaju da nisi. Imao sam iste ismptome i bila je solja amortizera. Proveri to pre bilo kod slozenijeg zahvata.
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Ako se cuje brujanje lezaja onda moze biti uzrok lezaj poluosovine.Javi se na 063/8056422 da se dogovorimo
-
Vazi zovem cim budem mogao.
-
Bio kod Dragomira zamenjen je lezaj,ali nazalost opet je sve isto cuje se opet... 

- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
hoces reci da dragomir nije resio problem????? nemogu da verujem...Zare_Fokus piše:Bio kod Dragomira zamenjen je lezaj,ali nazalost opet je sve isto cuje se opet...

-
Znas kako...Bio kod Dragomira ali on covek ima radnike koji rade za njega...Ali nazalost problem nije resen 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9927
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
heh ja i kad oteram auto nedam da mi Dragomir cackaZare_Fokus piše: ima radnike koji rade za njega...(

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- mbole
- Poruka: 14954
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nikada ne zaboravite da postoji mogucnost dva istovremena problema koji imaju iste simptome.
Zanci moguce je da istovremeno imas los lezaj koji bruji, i da imas neravnomerno potrosene gume koje takodje bruje.
Zamenis lezaj, ali gume i dalje bruje.
Ne tvrdim da je to, ali moguce je.
Sto se tice brujanja, jedno iskustvo.
Svojevremeno kad sam kupio prvog forda (orion), covek od koga sam ga kupovao je posteno jos na pijaci rekao da mu amortizeri ne valjaju, i da se cuje lezaj, ali da je on terao kod majstora, i da majstor kaze da su svi lezajevi u redu. Ostavio mi je nov lezaj u gepeku kad sam kupio auto.
Odvezem ja auto u Kragujevac, kod majstora od kog sam ja svojevremeno ucio zanat, covek gleda, proba... ma ovde su svi lezajevi ko bombona. A auto bruji na 80 Km/h ko da je brenta. Onda nam padne napamet da malo pogledamo gume, a one pojedene "na fleke" sto je tipicna posledica losih amortizera, i cuje se gotovo identicno kao lezaj, samo sto se zvuk brujanja u krivini mnogo manje menja nego kad je lezaj. Imalo se moglo se, naljutim se ja i odem i pazarim sve 4 nove gume... mir i tisina. 10-tak dana kasnije sam promenio i amortizre. Da nisam promenio amortizere, gume bi pocele brzo ponovo da bruje.
Zanci moguce je da istovremeno imas los lezaj koji bruji, i da imas neravnomerno potrosene gume koje takodje bruje.
Zamenis lezaj, ali gume i dalje bruje.
Ne tvrdim da je to, ali moguce je.
Sto se tice brujanja, jedno iskustvo.
Svojevremeno kad sam kupio prvog forda (orion), covek od koga sam ga kupovao je posteno jos na pijaci rekao da mu amortizeri ne valjaju, i da se cuje lezaj, ali da je on terao kod majstora, i da majstor kaze da su svi lezajevi u redu. Ostavio mi je nov lezaj u gepeku kad sam kupio auto.
Odvezem ja auto u Kragujevac, kod majstora od kog sam ja svojevremeno ucio zanat, covek gleda, proba... ma ovde su svi lezajevi ko bombona. A auto bruji na 80 Km/h ko da je brenta. Onda nam padne napamet da malo pogledamo gume, a one pojedene "na fleke" sto je tipicna posledica losih amortizera, i cuje se gotovo identicno kao lezaj, samo sto se zvuk brujanja u krivini mnogo manje menja nego kad je lezaj. Imalo se moglo se, naljutim se ja i odem i pazarim sve 4 nove gume... mir i tisina. 10-tak dana kasnije sam promenio i amortizre. Da nisam promenio amortizere, gume bi pocele brzo ponovo da bruje.
Djak pesak 

-
Gledali su majstori i lezaj tocka super sve i onda su rekli da iste simptome moze da da i lezaj kod menjaca i da mi je on los zato je i zamenjen...Na kraju ce biti da se cuje zbog losih guma,ali to ce da popriceka malo