Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kocioni sistem TC2

Motor, menjač i upravljačka jedinica.
Odgovori
taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Kocioni sistem TC2

Poruka od taunus76 » četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:04h

Menjao bih kocioni sistem na Taunusu iz par razloga. Pre svega tu mislim na servo, ako mora, zatim glavni kocioni cilindar - pusta mi pomalo ulja na spoju sa servom, i zatim prednje diskove i klesta.

Mislio sam nesto ovakvo
http://www.auto-tat.co.uk/Cortina/Brake ... Brakes.htm
s tim sto kociona klesta od Granade 2.8 mogu naci po nekoj smesnijoj ceni, diskovi od Caprija se mogu kupiti za 50-tak evra + 25 E za postarinu (problem mi je Paypal) i to je to. Samo skidanje onog zastitnog lima na sta negativno utice - ipak ga fabrika stavlja iz nekog razloga ...

Sto se tice samog serva i kocionog cilindra pretpostavljam da postojeci moze da to odradi ako sredim curenje - i ranije sam to postavljao kao pitanje i mogu se nabaviti sve gumice sem neke koja je uz servo ako sam dobro razumeo - ili stavljanje drugog kocionog cilindra - ali je tesko naci neki ako nema tacnih informacija ...

Sta je moguce od resenja koja mogu biti sastavljena od "domacih" delova ukljucujuci i mozda ABS modul - ako postoje neki koji ne moraju da se bas kace na komp a mogu se nekako proveriti pre montaze - video sam par konverzija na ABS ali nisu bas najjasnija ...

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Kocioni sistem TC2

Poruka od van » četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:23h

Кљешта од гранаде су иста као и на том таунусу само имају једну плочу кој аих проширује да стану шири само ветилирајући дискови . То само по себи и није неко побољшање у кочењу , само је боље то што се систем неће тако лако прегрејавати .
Таунусове кочнице могу га раде посо веома лепо ако је све исправно , а под тим мислим главни кочиони и серво . Поседујем два ауто један је капри , други је таунус , потпуно све исто имају од кочница , и исто је ремонтовано и на једном и на другом , таунус закива како кочи у односу на каприја . Пробелм је у серву или главном кочионом на каприју .
Релативно лаак конверзија је стављање сијериних дискова и кљешта . Мало обраде код стругара , мало прављења адаптера и то је то . Друга могућност су 4роклипна кљешта од волвоа 240 -260 , уз мало праравке пасују . Качио сам негде слику на форуму како то изгледа .
Што се тиче главног кочионог , возим ескорт 4 и на њему је педала таква да чим је пипнеш ауто кочи . Серво је већи него таунусов, а кљешта би требаал да су иста као и на сијери . Претпостављам да је и на сијери исти главни кочиони као и на ескорту .
Назад уз мало петљање моду да се ставе дискови . Ја има такаве задње кочнице на таунусу , са дисковима од 240 мм да могу да стану у 13ице . Напред још нисамсигуран шта ћу , али највероватније је да иду дискови од 280 мм кљешта од мондеа. Само за тако нешто морају фелен 15 . Друга опција ми је диск од е30 bmw-а од 252 мм самоветилирајући , напасован да глуми диско од тог каприја 2.8 . Кљешта стандардна па проширена , или да јурим од волвоа ( или нечег модернијег ) , или да видим да ли могу та са монде , али сумњам , јер је качење диска са задње стране главчине ....

Збпоравио сам , кочионе плочице имају велику улогу . Mintex 1144 је плочица коју хвале енгези ,за та матора М16 кљешта .

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:36h

Moze li se staviti na ovaj servo - drzi odlicno vakum mislim da je ok - ne valja mi glavni kocioni lagano propada a i kazem curka ulje na spoju sa servom. Otici cu u subotu na Bubanj da potrazim gumice a mozda da svratim usput do Boleca do servisa koji mi jedan majstor nahvali - rade sve sa kocionim cilindrima i kao imaju i sve gumice. Uzimao bih i sve sto mi treba za remon klesta napred... Nazad ne bih nista dirao za sada dobro radi a i kod mene je veci model dobosa ...

E sad ne bih ni ja da menjam previse na samom sistemu ako ovaj mogu dobro da namestim sto sada nije slucaj. Ako vec menjam i diskove i kocioni i servo onda bih se upustio u malo veci zahvat...

Moze li od nekog drugog modela glavni kocioni a da su dostupne sve gumice i sta treba da bi se to namestilo i radilo na postojecem sistemu? Drugo od tog Volvoa su mi interesantna ta 4-klipna klesta - mogu li ona na postojece diskove uz prepravku i koja je vrsta prepravki - imam coveka u kraju koji rastura Volvoe...

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:49h

Нису скупи нови задњи цилиндри око 8 е су . Гуртне су око 2000 дин , и ако добочи нису поједени или изрисани , кочи то супер , ако су већи добоши у питању . Напрд за ремонт требају смао прачинарке , јер оне диштујуће не одлазе , пар је нисма видео ни једа случај да сада , а растурио сам бар 30 тих кљешта и ремонтовао 10ак . У сваком сучају исплати се растурити кљешта , опрати клипове и цилиндра , променити прашинарке , ако су покидане и склопити све .
Што се тиче главног кочионог , боље је нов , или неко полован који је исправан , него рамонт . Куповао сам сетове за ремонт , али џаба (стоје ми три растурена у гаражи), изрисани буду на делу где осовина улази кроз гумице и ту пушта уље у серво . Серво се напуни уљем и више нема тај учинк . Ставио сам главни кочиони са оног црвенг сахреањеног таунуса и ауто се препородио у кочењу . Те кочнице су сасвим довољне да зауставе такав ауто ефикасно . Проблем је спортска вожња и честа кочења , јер систем уме да се прегреје , што може да буде једно трауматично искуство ако се човек спушта низбрдо јако дуго .
Ја желим да ауто кочи много боље него што може таунус са исправним кочницама , зато и модификујем цео ситем .

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » petak, 18. nov. 2011. u 14:25h

Za pocetak cu da uzmem drugi kocioni cilindar nasao sam polovne a i original set za reparaciju sa svim gumicama pa to kad sredim da probam zamenu diskova (mozda od kaprija) i kociona klesta ako mogu da uklopim neka sa po 2 klipa mozda i ta sa Volvoa sto rece...

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » petak, 18. nov. 2011. u 16:24h

Evo ti na mom taunusu od 1.46, glavni kocioni i servo je sa siere,gumice su iste ko za taunusa,,klipovi su isti,ja kupujem za taunusa,2 puta sam ga servisirao sa gumicama sa b,potoka...imas ovaj servo na slici na kojoj je neko pitao za motor sa siere,nadji ga pa pitaj lika bili ti prodao..
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 38&t=10263 evo je...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » petak, 18. nov. 2011. u 19:33h

Hoces da kazes da mogu da iscupam servo i glavni kocioni iz sierre i zasrafim na taunusa? Bilo koji model ili da trazim sa jacih modela? Ima li prepravke kod kacenja na papucicu?

Za Van-a: mogu li ta klesta sa Volvoa na postojece diskove ili ne i kolike su prepravke?

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » petak, 18. nov. 2011. u 23:26h

Pa upravo sam ti pokazao na mom taunusu to. poluga od papuce do klipa se steluje,princip je isti,sta tu ima da se razlikuje,jedina prepravka je u izlazu cjevi iz gl.cilindra,na taunusu je to malo specificno pa treba da se malo prepravlja ali nista strasno.Bratija u boban sajlama pravi sve to...ne mogu ti reci koji je model ali mislim da je bas ovaj sa slike,siera2300,ili 2000ccm,bem li ga...reci ce vec neko ko zna.

van
VIP

Poruka od van » subota, 19. nov. 2011. u 09:48h

Могу нормално на постојеће дискове .
Мало се разликују растојања руоа за качење пар мм , тако да је потребно направити мало овалне рупе на кљештима . Још боља ствар је да се у рупе ореже навој , па да се код стругара направи чеп са навојем и ушрафи у рупе и онда се пробуше нове рупе које одгроварају рукавцу од таунуса .

Odgovori

Povratak na „Tuning“