ford focus tuning
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: ford focus tuning
Samo da se nadovezem na odgovor koji si mi dao. Jesi li cuo da se motor deklarise i prema obrtnom momentu? Ako nasviras 1.4 na 150 KS, i dalje ces imati max 140 Nm na oko 5500 rpm.
Znas li sta to znaci? Znaci da ce ti auto u rasponu od 1000-3000 rpm ici slabije nego standardni 1.4 sa 80 KS.
I pored dodatnih 20 KS, kao sto gore rekose, ima da te smaze Sierra 1.6 sa 25 godina na ledjima.
Ja sam pre dve godine hteo da nabudzim mog Focusa 1.6 na 1.7 Ti-VCT iz Pume, i znas sta sam na kraju uradio? Nasao pristojnog RSa i zavrsio posao.
Znas li sta to znaci? Znaci da ce ti auto u rasponu od 1000-3000 rpm ici slabije nego standardni 1.4 sa 80 KS.
I pored dodatnih 20 KS, kao sto gore rekose, ima da te smaze Sierra 1.6 sa 25 godina na ledjima.
Ja sam pre dve godine hteo da nabudzim mog Focusa 1.6 na 1.7 Ti-VCT iz Pume, i znas sta sam na kraju uradio? Nasao pristojnog RSa i zavrsio posao.
-
- Poruka: 204
- Član foruma od: ponedeljak, 29. nov. 2010. u 16:35h
Za pocetak bi rekao hvala svima koji su do sada dali svoje mislenje.
1.Pocecu svoju repliku prvo sa Mickey038.Jedan moj prijatelj iz Makedonije ima mazda 6 1.8l. JBG svako sta i da ima ako je entuzijast zeli ga podici.Obratio se on jedne tuning kuce mislim da je rec o step on chip tuning i obecali su njemu da pomoc cipovanja da ce dobiti 17hp.Znaci rec je o atmosferskim motorm sa 1.8l Platio je 450 eu i dobio je nista.Ubrzanje izmereno pre i posle je bilo isto.Imao je srece reklamirao je da nista nije dobio i vratili su mu novac i vratili auto na fabricki chip. Koliko ja mogu da vidim niko kod nas ne prodaje ford focus
pogotovo ne 1.6l ,verovatno svi su zadovoljni posebno niko ne prodaje recimo od ove nove modele.Svako prodaju kada ga dobro izvoze:)a to ne spada u moj interes jer i slabiji al novi 1.4l je bolji od jaci al moguce problematicniji 1.6l . Promena i to odpada.
2. Van svejedno sta imas, zelja svakoga je da imas nesto jace.Jedan moji prijatelj kupio je 2010g ford RS iz salona.Platio je vise od 32000eu za to.Auto ima 305hp i on nije bio zadovoljan stim.Poceo je prvo sa chipovanjem koje mu je tu neko uradio(al je posao lose odradio) pa mu je crkao kompjuter.Pa garancija nije priznala to chipovanje jer ne spada u garanciju.Decko je debelo otvorio novcanik i platio nekoliko hiljada eu za taj njegov pokusaj.Kupio nov kompjuter i poslao ga u englesku na chipovanje.Ubacio K&N,novi izduv i sve to radi jer kako kaze zeli da te 305hp podigne na 400hp.Svako sa svojim.Recimo ti kazes da razumes da neko da 1200eu da podigne masinu od 150hp na 180hp.Ja na primer kada bi imao 150 hp ne bi dao ni 100 eu za da bi nesto menjao.Al to su ukusi i svako ima drugaciji priorite.Inace moram se stobom u mnogo toga sloziti na primer da je auto pretezak ,jedan od najtezi u C segmentu kao tenk
Cak i momci koje rade u ford u neki nevezani razgovor kazu pretezak je ovaj focus nadamo se da ce sleca generacija biti malo laksa.1400kg je previse cak i za 1.6 bez dileme on ima performase 12sek sto nije za nikakav respekt.I jos nesto nije rec o zetec vec o duratec masinu.
3.CougarXR zasto mislis da bi K&N filter ostetili protokomera? Iskreno poima nemam kakav protokomer imaju novi fordovi.
4.Taunus 17m apsolutno si u pravo bez dino sve je relativno.Isto sam ja pricao jednim prijatelju koji je uradio chipovanje na opel astru 1.4l (atmosferac) i kaze dobio sam 14hp sa chipom i k&N filterom.Pitam ga kako znas jesi izmerio.Kaze ne al auto bolje vuce.Kazem mu sve dok nemas to na papiru sve je to subjektivno moze da auto bolje radi moze ima 8hp+ al ne mozes da znas sa sigurnoscu.
5. ZX3 apsolutno si u pravo.Svi tu malo po malo ste me ubedili da cu zaludno potrositi novac.Ja sam cak bio spreman da potrosim i 1500eu sve samo da bi nesto postigao.
6. I naravno da ne zaboravim popovicvl
Svakako druze da sam cuo da se motoru deklarise snaga po obrtnom momentu tj NM pored konjeske snage .Kao prvo mislim da je djavolki tesko da ne kazem nemoguce da ovaj trenutni motor 1.4 dogurati do 150hp pa cak mu ugradio i turbinu.To je gotovo nemoguce.A ukoliko recimo uradi se neka modifikacija koja vise bi bila promena celog motora nego modifikacija i postigla bi se ta snaga 150hp, NM svakako nece biti ist.I jedno chipovanje sto je nikakva promena u motoru vec u samom softveru znaci 8hp + i 14nm. Ubacis li nove bregaste i dobijes 15 (il vise hp) svakako ce znaciti i promenu NM.Jer obrtni momenat ili merna jedinica NM nije vezan za kubikazu motora vec za snaga koja prozivodi taj motor.Narvno svaka promena snage donosi i promenu u NM nekada vise nekada manje al nikad ne moze doci do radikalne promene u HP a nikakve (ili minimalne) promene u NM.Znaci promena ima i u NM.Verujem od ono malo sto sam mogao da procitam i ti i ZX3 ste imali slican problem kao i ja i istu dilemu.Da budem iskren iako sam tvrodglavo po svaku cenu gurao taj tuning izgleda da cu po svemu odustati.Mozda cu zameniti izduv kako bi auto dobio na look i zvuk (svakako nesto kvalitetno) i mozda filter i tu cu stati bar za sad.
Pocetkom aprila bicu u Beograd 3-4 dana (poslacu vam privatnu poruku kada) pa svim mojim prijateljima sa sajta
odnosi se na :Mickey038,Van,CougarXR,Taunus 17m, ZX3,911s,dr.cosworth,Makredjani i narvano popovicvl pozvati na pivo ja castim naravno:) Ko je iz BG-da super ko nije moze da dodje ukoliko zeli da se upoznamo i zahvalim svima koje ste tu bili sa vasim savetima.Pa nadam se dacemo postati prijatelji jer ipak svi imamo jedan isti hobi i stras-auta i fordove do je dovoljno za pocetak jednog prijateljstva.A ja cu pokusati da vidim sta mogu naci nesto na sto bi mogao experimentisati.Pozz svima
p.s.Prosle nedelje odrzavali su se nelegalne trke u Skoplju.Na obikolnici gde je moderan autopu gotovo neiskoriscen.Jedna trka koja bi bila zanimljiva za sve vas bila je izmedju tog ford focusa RS kojeg sam spomenuo u postu i novi reno megane RS .Nije bila jedna vec 3 trke izmedju megana rs i focusa rsi u sve trke dobio je fokus.Evo link da pogledate tu trku http://www.youtube.com/user/FatiGoJajceto
1.Pocecu svoju repliku prvo sa Mickey038.Jedan moj prijatelj iz Makedonije ima mazda 6 1.8l. JBG svako sta i da ima ako je entuzijast zeli ga podici.Obratio se on jedne tuning kuce mislim da je rec o step on chip tuning i obecali su njemu da pomoc cipovanja da ce dobiti 17hp.Znaci rec je o atmosferskim motorm sa 1.8l Platio je 450 eu i dobio je nista.Ubrzanje izmereno pre i posle je bilo isto.Imao je srece reklamirao je da nista nije dobio i vratili su mu novac i vratili auto na fabricki chip. Koliko ja mogu da vidim niko kod nas ne prodaje ford focus

2. Van svejedno sta imas, zelja svakoga je da imas nesto jace.Jedan moji prijatelj kupio je 2010g ford RS iz salona.Platio je vise od 32000eu za to.Auto ima 305hp i on nije bio zadovoljan stim.Poceo je prvo sa chipovanjem koje mu je tu neko uradio(al je posao lose odradio) pa mu je crkao kompjuter.Pa garancija nije priznala to chipovanje jer ne spada u garanciju.Decko je debelo otvorio novcanik i platio nekoliko hiljada eu za taj njegov pokusaj.Kupio nov kompjuter i poslao ga u englesku na chipovanje.Ubacio K&N,novi izduv i sve to radi jer kako kaze zeli da te 305hp podigne na 400hp.Svako sa svojim.Recimo ti kazes da razumes da neko da 1200eu da podigne masinu od 150hp na 180hp.Ja na primer kada bi imao 150 hp ne bi dao ni 100 eu za da bi nesto menjao.Al to su ukusi i svako ima drugaciji priorite.Inace moram se stobom u mnogo toga sloziti na primer da je auto pretezak ,jedan od najtezi u C segmentu kao tenk

3.CougarXR zasto mislis da bi K&N filter ostetili protokomera? Iskreno poima nemam kakav protokomer imaju novi fordovi.
4.Taunus 17m apsolutno si u pravo bez dino sve je relativno.Isto sam ja pricao jednim prijatelju koji je uradio chipovanje na opel astru 1.4l (atmosferac) i kaze dobio sam 14hp sa chipom i k&N filterom.Pitam ga kako znas jesi izmerio.Kaze ne al auto bolje vuce.Kazem mu sve dok nemas to na papiru sve je to subjektivno moze da auto bolje radi moze ima 8hp+ al ne mozes da znas sa sigurnoscu.
5. ZX3 apsolutno si u pravo.Svi tu malo po malo ste me ubedili da cu zaludno potrositi novac.Ja sam cak bio spreman da potrosim i 1500eu sve samo da bi nesto postigao.
6. I naravno da ne zaboravim popovicvl

Pocetkom aprila bicu u Beograd 3-4 dana (poslacu vam privatnu poruku kada) pa svim mojim prijateljima sa sajta

p.s.Prosle nedelje odrzavali su se nelegalne trke u Skoplju.Na obikolnici gde je moderan autopu gotovo neiskoriscen.Jedna trka koja bi bila zanimljiva za sve vas bila je izmedju tog ford focusa RS kojeg sam spomenuo u postu i novi reno megane RS .Nije bila jedna vec 3 trke izmedju megana rs i focusa rsi u sve trke dobio je fokus.Evo link da pogledate tu trku http://www.youtube.com/user/FatiGoJajceto
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Није ти баш најјасније шта је снага а шта је обртни момент . Сасвим је могуће да санга буде дупло већа а обртни момент исти . Снага је рад у јединици времена који прави мотор , а обртни момент је оно што врши тај рад . Ако мах обртни момент подигнеш са х на 2х обртаја , о абртни момент остане исти , онда си добио дупло јачи мотор , а обртни момент ти је исти . Кака јамаха Р1 прави 180 кс из 1000ццм ? Па тако што јој је мах обртни момент на 8000-9000 обртаја , а он је око 120 Nm. Тих 120 Nm може и мотор из југа 55 када је насвиран да направи ( ако не он неки модернији може ) али на дупломањем бр. обртаја . И тај југо ће имати 110 кс нпр , али му недостаје још 70 кс до 180 , колико има јамаха . Процентуално му недостаје исто толико обртаја до јамахиних 14 000 .
Закључак :
Ц
Снагу можеш да дижеш тако што повећаваш обртни момент или тако шта повећаваш бр. обртаја или оба . Код турбо мотора је лако дизати Nm, само цепаш по притиски , па док се не разлети мотор . Дизање бр. обртаја је софистицираније , а зато и скупље
Закључак :
Ц
Снагу можеш да дижеш тако што повећаваш обртни момент или тако шта повећаваш бр. обртаја или оба . Код турбо мотора је лако дизати Nm, само цепаш по притиски , па док се не разлети мотор . Дизање бр. обртаја је софистицираније , а зато и скупље
- Dr cosworth
- Poruka: 554
- Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h
Kapiram ja coveka da od focusa oce da napravi nesto malo brze, ali to ili ce da kosta, ili ce da sve odleti u pm.. da bi pravio turbo varijantu treba dosta novca, slab je to motor za bilo kakav tuning, da je dizel, mogao bi lepo da se cipuje... ali ovako jako slabo, najjeftiniji tuning bi bio nitro(koji ne preporucujem za ovaj motoric ) ili ono sto je josh jeftinije je olakshavanje, kao sto su npr felne, lonac zadnji... to su neke stvari koje su jako teske, tezina felne je mnogo bitna..
1kg na felni skinut 10kg ispadne u globalu, zbog centrifugalne sile koja je jako bitna, mnogo mu je lakshe da okrene felnu od 4-5 kg nego felnu od 8-10kg
samim tim imace dosta bolje ubrzanje...
1kg na felni skinut 10kg ispadne u globalu, zbog centrifugalne sile koja je jako bitna, mnogo mu je lakshe da okrene felnu od 4-5 kg nego felnu od 8-10kg
samim tim imace dosta bolje ubrzanje...
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
@FordST
Javi se kad budes dolazio , da se druzimo ,nije nikakav problem , verujem da su svi dali krajnje dobronamerne savete vezane za tvoj auto.
Javi se kad budes dolazio , da se druzimo ,nije nikakav problem , verujem da su svi dali krajnje dobronamerne savete vezane za tvoj auto.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
-
Razmisljao sam prilicno dugo na ovu temu tuning.I nakon zadnjeg posta ostavio vreme da bih dobro jos jednom razmislio pre nego sto bi ista uradio.Ne bih ulazio u temu komentarisanje kako jamaha iz 1000cc vadi 180hp jer ne znam.Nisam upucen u to a da budem iskren nikada me nije to ni zanimalo.Znam recimo da smo porodicno imali vw passat i da je sa svojim 1.9tdi 110hp motorom imao mnogo bolje ubrzanje nego sto ima mondeo sa 1.8 benzinac i 125hp.Sigurno radi veceg NM koji turbo dizeli imaju kada sporedis sa obicnim benzincem.Van a i ostali tu verovatno imate 100 puta (ako ne vise) vece prakticnog iskustva od mene al ipak postoi nesto sto se zove logika a to imam i ja.Recimo moj fokus sada od 0-100km postize za 14 sek.Kada bi mu uradio chip,filter,izduv,bregastu (eventualno i laksa felna i guma kao sto sam tu dobio savete) mogu staviti opkladu sa koji hoce da ce se ubrzanje spustiti 12,XX. Znaci ispod 13 sek sto bi bilo sigurno nekih 1,5 sek manje.Al tu je jedna druga dilema,recimo da bi se sve to izvelo i da bi ja uspeo da smanjim vreme za 1,5-2,0 sek ja bih trebao sigurno potrositi najmanje 2000eu sa cim bih sigurno trebao da nadmasim trenutni budzet od 1500eu. Evo da uzmemo fakt da ce fokus i da ide od 0-100km za 12,00 sek to nije ni izbliza nesto spektakularno da bi potrosio ne znam koliko vremena,novca,zivce...Zato malo po malo poceo sam da odustajem od te zamisle.Od promene koje planiram bar za sad da uradim je da izvadim fabricni radio (koji izgleda fenomenalno) i nabavim GPS sa DVD i TV naravno fabricni za ford focus i ubacim ga.I tu cu da stanem za sad a za u buducnost videcu.E sad da bi zadovoljio onu drugu moju zelju (malo adrenalina koji fokus sa 1.4l motorom ne moze da mi pruzi) zatrazio sam neki polovnjak i pronasao sam dva sportska auta.Jedan je fiat kupe iz 2000 god od prvog vlasnika koji ako se moze verovati presao 130000km koji je izuzetno ocuvan (mislim unutrasnjost,tapacir,motor) i koji bi ja mogao da kupim za nekih 1750eu-1800eu.Motor je 1.8l sa 131hp auto je plus sigurno laksi od fokusa a ima i klimu uredjaj sto mi je jako vazno.Svidja mi se i to sto unutrasnjost ima neki italijanski sportski izgled. Za isti novac koji ja bi ulozio da bi dobio 1,5sek brze uzeo bi auto koji sigurno ide 0- 100km ispod 10 sek.Vec sam bio odlucan da kupim taj auto kada sam video jedan drugi ford cougar 2.5 duratec sa 170hp iz 2000god.Auto ima manje od 100000km jedan vlasnik i odlicno i extremno ocuvanu unutrasnjost.Naravno uzecu nekog dobrog strucnjaka samnom koji ce malo bolje razmotriti stanje motora.Da budem iskren nasao sam 2-3 odlicna primerka al svako kosta najmanje 3000-4000eu (cena koja svakako moze da ide 500eu nize)+ putne troskove i prebacivanje na mak tablice.Tako da sada skupljam novac a i cekam novi pasos koji treba da bude gotov do sredinu maja da bih mogao da idem do Nemacku i kupim auto.Svakako i da se desi da se taj auto proda do maj uzecu neki drugi sa 2.5l,ne bi taj sa 2.0l ako vec radim sve ovo bar da bude ono najbolje. Couger je mozda malo skuplji al svakako mi je mnogo lepsi auto nego sto je fiat kupe a i ima sve sto trazim od njega jak i snazan motor,klima ured ,kozna sedista i lep spoljasni i unutrasni izgled .Vec sam uspeo da i dogovorim cenu od 2500eu auto je od prvog vlasnika i nadam se da nece vlasnik prodati do maja ,pre svega jer couger i nije neki auto koji se mnogo trazia i ima ga prilicno u ponudi.
I kada bi 4000 eu ulozio u fokus ne verujem da bi mogao da bude brzi od 2.5l couger sa 170hp.Zato ipak mislim da ste mi spasili novac da ne bih se zaletivao,platio mnogo dobio malo. Bas ono kao sto je neko tu reko da se zatim pitam na sto sam bacio novac.A bio sam iskreno spreman na to.Hvala svima za svako razmislanje pa vidimo se na nekom skupom.
I kada bi 4000 eu ulozio u fokus ne verujem da bi mogao da bude brzi od 2.5l couger sa 170hp.Zato ipak mislim da ste mi spasili novac da ne bih se zaletivao,platio mnogo dobio malo. Bas ono kao sto je neko tu reko da se zatim pitam na sto sam bacio novac.A bio sam iskreno spreman na to.Hvala svima za svako razmislanje pa vidimo se na nekom skupom.
- Taunus 17m
Kad spominjes Fiat Coupe , setih se jednog 2.0 Turbo , 200+ ks , svasta nesto radjeno na njemu , auto je bolesno isao...
Ja da uzimam vikend vozilo s kojim cu da palim gume i koje bi me ispunjavalo u tom delu , trazio bih turbaka.
Znam da su skuplji u nabavci i skuplji u odrzavanju od atmosferskih motora , ali zato i mnogo bolje idu i pruzaju vise.
A mogao bi i Cougar da prodje..
Sretno u potrazi i kupovini vozila , drago mi je da si odustao od ideje ulaganja para u Focus...
Ja da uzimam vikend vozilo s kojim cu da palim gume i koje bi me ispunjavalo u tom delu , trazio bih turbaka.
Znam da su skuplji u nabavci i skuplji u odrzavanju od atmosferskih motora , ali zato i mnogo bolje idu i pruzaju vise.
A mogao bi i Cougar da prodje..
Sretno u potrazi i kupovini vozila , drago mi je da si odustao od ideje ulaganja para u Focus...

- dule0911
-
- Poruka: 13660
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Da te ispravim, od ulaganja u 1.4 Focus 
Svako od nas ima drugacija shvatanja za vikend tj vozilo za zabavu... Meni je to npr mali i okretan auto, samo da je zabavan za voznju, turbo/trte/mrte - nebitno

Svako od nas ima drugacija shvatanja za vikend tj vozilo za zabavu... Meni je to npr mali i okretan auto, samo da je zabavan za voznju, turbo/trte/mrte - nebitno

Fiesta!!
- Taunus 17m
Ma da razumemo se
Poenta je bila da on hoce brz auto , pa sam zato rekao turbo , tj vozilo koje moze da gazi vikendom jer je to bila i namera , neko vikend vozilo smatra nekom limuzinom kojom ce se provozati lagano , a neko opet mali auto , kao ti fiestu itd..

Poenta je bila da on hoce brz auto , pa sam zato rekao turbo , tj vozilo koje moze da gazi vikendom jer je to bila i namera , neko vikend vozilo smatra nekom limuzinom kojom ce se provozati lagano , a neko opet mali auto , kao ti fiestu itd..
-
Ma turbak je super al kvalitetan i ocuvan bas kao sto si rekao je skup.Kupis li neki jeftin turbak bice ti jos skuplje jer znas da tu ima puno zajebancije.Ovako za vikend auto visokolitrazni 2.5l V6 motor(JBG nakon ova 1.4l ,2.5l deluje kao formula 1
) je i vise nego dovoljan.Jer ja ipak ne planiram da se trkam
vec znas ono malo da se bolje provozas.Inace za sad sam odustao od ulaganje para u fokus al jedan dan nije ikljuceno i to da mu uradim nesto pa sto bude bude
Ima jedan deo mene koji jos to zeli al... Al o tom potom prvo da nabavim ovo sto sam zamislio a o tuningu u drugoj prilici.
Kada smo o malom i okretnom automobilu mislim da ford puma sa 1.7l motor je bas upravo to.Za 3000 eu moze se naci extra sacuvan ford puma koji je lak i mali auto al videcu do maj imam vremena da razmilim couger ili puma.
Inace taunus 17m je shvatio poentu dosta mi je od ovog 1.4l hocu nesto brze za vikend
) Dosta se smaram sa "laganom" voznjom
)) Pozz

Kada smo o malom i okretnom automobilu mislim da ford puma sa 1.7l motor je bas upravo to.Za 3000 eu moze se naci extra sacuvan ford puma koji je lak i mali auto al videcu do maj imam vremena da razmilim couger ili puma.
Inace taunus 17m je shvatio poentu dosta mi je od ovog 1.4l hocu nesto brze za vikend

-
Znam da smo gotovo sve tu apsolvirali oko tuninga al eto imao sam vise vremena i malo sam "googlao" i nasao sam nesto interesantno na jedan nemacki sajt pa me zanima sta mislite.Jel moguce sa ovim povecati se 12hp i 18nm + na fabricne podatke.Evo link opet ima neka veza sa chipovanjem cena oko 370 eu.
http://www.atb-tuning.de/shop/Chiptunin ... l-6567.htm
http://www.atb-tuning.de/shop/Chiptunin ... l-6567.htm
- dax92
-
- Poruka: 7622
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Tesko je iz atmosferaca izvlaciti tako snagu... Ne kazem da je nemoguce, ali je jako tesko. A i tada ja motor daleko vise opterecen, terba mu kvalitetnije ulje... 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Taunus 17m
Kakvo bre ulje ? Nema to nikakve veze ako uradis chip.dax92 piše:Tesko je iz atmosferaca izvlaciti tako snagu... Ne kazem da je nemoguce, ali je jako tesko. A i tada ja motor daleko vise opterecen, terba mu kvalitetnije ulje...
@Fordst
Prijatelju previse je to para tj previse ulozis a premalo dobijes.Batali se te ideje.
- Dr cosworth
- Poruka: 554
- Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h
Mesate babe i zabeTaunus 17m piše:Kakvo bre ulje ? Nema to nikakve veze ako uradis chip.dax92 piše:Tesko je iz atmosferaca izvlaciti tako snagu... Ne kazem da je nemoguce, ali je jako tesko. A i tada ja motor daleko vise opterecen, terba mu kvalitetnije ulje...
@Fordst
Prijatelju previse je to para tj previse ulozis a premalo dobijes.Batali se te ideje.
- dax92
-
- Poruka: 7622
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
moguce da sam ja nesto pobrkao. Jedan decko je cipovao Passat 1.8t na 180ks, i bilo je price da menja i neke delove u motoru, pa mu za to treba kvalitetnije ulje, ili su mu ljudi koji su radili cip to rekli... Ne secam se tacno.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- TT_tuning
- Poruka: 13
- Član foruma od: četvrtak, 4. nov. 2010. u 19:00h
Moj savet ako si namerio da po svaku cenu utuces pare u svoj auto,stavi neki bolji auspuh,filter i eventualno chip i to je max. sto bi ti ja preporucio,sve preko toga je ozbiljno bacanje para za taj motor.pozz 

-
Za sada sam odustao od ideje tuning al kao sto rekoh malo sam googlao i pronasao taj nemacki sajt za fordov tuning.To sto sam video ,mislim podatke na papiru su jako lepe cak i kada bi odustao mogao bi jednom za merak da bacim 350eu kada bi dobio tih +12hp i +18nm al nekako mi se cini nelogicno ako sve chip tuning kuce pre sve mislim na najbolju superchip koja ima mrezu niz celu evropu daje nekih beznacajnih +6hp a ovi daju +12hp. Plus ja koliko se razume a razumem se u instalacije softvera na sva moderna auta ne menja se nikakv deo u kompjuteru vec vadi se fabricni program i ubacuje se bolji program.Reprogramiranje.Ovde koliko mogu da vidim ne nudi se neko softversko resenje (ili verovatno to je programirano u onaj deo koji se prodaje) i trebalo bi da se nesto menja a ne da se instalira.Nelogicno mi je da se umesto onih maximalnih 10% + kod ovog konkrentnog modela to bi max trebalo da bude + 8hp daju se +12hp. Inace apsolutno se slazem da se treba na dino izmeriti pre i posle chipovanje snage i videti razliku.Inace ono utisak vozaca to je sve relativno.Jedan prijatel iz Skopje uradio je chip na atmosferac i to u Jagodina ako ne gresim revochip ,tamo imaju nov i moderan dino i sve su to izmerili pre i posle tako da covek je dobio sigurnih +8hp.Jest da je dobitak mal al ipak ako vise das pare lepo bi bilo da si siguran sta si dobio.Kod turbasa i bez da meris osetices veliku promenu.