Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

capri za 402m

Motor, menjač i upravljačka jedinica.
Dr cosworth
Poruka: 554
Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h

Re: capri za 402m

Poruka od Dr cosworth » nedelja, 13. sep. 2009. u 23:30h

pa treba to da stavish na g-tech pa cesh videti koliko tačno ide.... Naravno da je to jeftino za toliko para ali razlika je mala za neke koji se frljaju sa ciframa... Veruj mi nije lako da se skine 1sec do 100km/h ...naravno pričam izmedju 4-5 ili 5-6 sec

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 14. sep. 2009. u 11:00h

Ma to mi je jasno . Da bi otisao sa 6 na 5 sec treba ti bar 20 % snage vise ili toliko kg manje , a da vi otisao sa 5 na 4 sec treba bar 25 % vise snage ili isto toliko kg manje . Drugim recima , sa 6-4 sec bar 50 % jaci auto ili toliko % laksi ....

Ako i RS2000 bude slabasan , ubacim stock YB od 200+ ks i tu sam negde na 300+ ks / toni , sto je fin rezultata . Mada sam ja coveko koji voli da budzi stvari , pa bi vise voleo da turbiram zetec 2.0 , makar i ne stigao YB po snazi , al sam se bar dobro zabavljao praveci ga :D

rokki
Poruka: 188
Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h

Poruka od rokki » sreda, 23. sep. 2009. u 08:12h

nesabl piše:Ja sam mislio ozbiljno i ocekivao sam ozbiljan odgovor.Koliko vidim ovde niko nije tako nesto jos uradio.Mislim bas taj auto i motor.Preko glave mi je razmisljanja da Fordovi vozaci predstavljaju budale i da Ford nije nikakav auto.Takvo cu razmisljnje nastojati koliko toliko da promjenim svojim radom.Napravim nesto,napravim,ne napravim,jbg,pokusao sam...Para nemam za neke projekte sto ne znaci da kasnije nece biti.
pa zašto mu samo ne ugradiš NOS na taj motor i mjenjač koji misliš ubacivat??? za relativno male pare imaš auto koje nećeš dalje morat prepravljat, koje će na pritisak dugmeta imati 100-150KS više?? naravno, uzimajući u obzir da se prvo raspitaš koja snaga sistema ti treba da ti se motor ne raspadne...za nekih 500€ možeš sve uradit za par dana, sam.

Dr cosworth

Poruka od Dr cosworth » sreda, 23. sep. 2009. u 13:11h

E nek si mu ti rekao ti si najpametniji

rokki

Poruka od rokki » sreda, 23. sep. 2009. u 13:38h

Dr cosworth piše:E nek si mu ti rekao ti si najpametniji
ne znam jel mi ga to zavlačiš ili ne, ali nije ni bitno. toliki prijedlozi koji samo pare odvlače i koji nikad ne bi bili završeni, to svako treba da zna da bi se odvuklo u nedogled. bio sam u njemačkoj kod čovjeka koji se prvi počeo bavit NOS-om tamo i koji to već radi 35 godina. da bi imao potpuni učinak mora se i motor doradit, ali pravilnim doziranjem može se i bez toga, tako da je to najjeftinija varijanta da se dobije puno više konja a da se auto ne prepravlja, počevši od motora, mjenjača, pa do zadnjeg trapa, kako mu je to već predlagano. naravno, potrebno se malo informisat prije korištenja da se motor ne rasturi.
potrebno je imati dobar motor, kojem bi trebalo izbrojat konje prije i poslije, jer, znam to iz iskustva, motor od 220KS nakon 10 godina ima možda 160-170, tako da se ne zavaravamo da će motor star 10-15 godina imati nazivnu snagu.

nesabl
Poruka: 96
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 15:26h

Poruka od nesabl » sreda, 23. sep. 2009. u 17:38h

Pa sto jeste,jeste...Najjednostavnije je ali nije to ono sto ja hocu.Naravno ako bude bilo potrebe (a bice:) ),tj. poslije par stvari na kojima sada trenutno radim. :-)
Ziv je Capri umro nije!
Slika

van
VIP

Poruka od van » sreda, 23. sep. 2009. u 17:56h

NOS i nije neki tuning , pre je drogiranje motora , isto kao i koka kod ljudi .
To traje minut dva i sta onda . Pokazao si nekom da si brzi a on te posle presisa . A i kada se isprazne boce , ajd na tehnicke gasove na ponovno punjenje ...
Pre bih smirglao kanale u glavi 5 dana , budzio druge ventile , bregaste , usise , izduve ....

rokki

Poruka od rokki » sreda, 23. sep. 2009. u 19:19h

sve to stoji, ne protivim se, ali za ovu trku je NOS upravo dovoljan ako ti se ne daje puno para. i ja isto volim da radim na motorima, ali za ovakvo nešto sam razmišljao da uzmem neki v12, bi-turbo, i to samo za tu namjenu, ali ipak sa dodatnim bocama za nitro. i to da ga strpam u mercedesa 123 i da poskidam sav višak radi težine. znam da ovo nije mjesto za tu temu, ali, moja je poenta da je prilično teško imati isto auto za trke i za svakodnevnu vožnju. počevši od samog goriva, pa do guma. mislim da je to prilično zahtjevan poduhvat, takođe zbog toga jer nije samo u pitanju snaga motora, nego i sigurnosni zahtjevi. po pravilima treba imati zaštitni kavez, zaštitu motora i mjenjača, mrežu na prozoru, zaštitnu odjeću...jer za dobar rezultat, potrebno je dostići krajnju brzinu oko 200kmh, a sam kavez je težak 150kg, plus težina auta, vozač, i sve one nepotrebne stvari za trku koje se već nalaze u autu. mislim da je uzalud stavljat motor od 200 konja jer dobijaš manje, ulažeš u trap, mjenjač i hiljadu još drugih stvari a na kraju sigurno nećeš biti zadovoljan. street car i race car ne mogu nikad biti jedno isto auto. ja računam da mogu napraviti dobar auto za ovo potezanje za relativno malo para. 1500€ max. ali ipak sretno sa radovima, ako sam koga uvrijedio, izvinite, a ako se neko slaže sa mnom zahvaljujem.
ovo sad je za kosvorta, to što veliš da se pravim pametan, nema veze, ali znaj da sve što napišem stojim iza toga, jer već sve to imam iza sebe, i ako želim nekome izaći u susret savjetom za koji smatram da je prijateljski, to je moja stvar. a ako sam te čim uvrijedio, oprosti.

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » sreda, 23. sep. 2009. u 19:30h

Sve to sto si rekao stoji,tacno je. Osim te cifre od 1.500 Eura za V12 Biturbo,Mercedesa 123,NOS,kavez i opremu...sumnjam da za tu cifru mozes da dobijes navedeno... ;)

van
VIP

Poruka od van » sreda, 23. sep. 2009. u 19:43h

Moja cela shasija sa sve rol barom ne tezi 150 kg !

Dr cosworth

Poruka od Dr cosworth » sreda, 23. sep. 2009. u 21:20h

rokki piše:
Dr cosworth piše:E nek si mu ti rekao ti si najpametniji
ne znam jel mi ga to zavlačiš ili ne, ali nije ni bitno. toliki prijedlozi koji samo pare odvlače i koji nikad ne bi bili završeni, to svako treba da zna da bi se odvuklo u nedogled. bio sam u njemačkoj kod čovjeka koji se prvi počeo bavit NOS-om tamo i koji to već radi 35 godina. da bi imao potpuni učinak mora se i motor doradit, ali pravilnim doziranjem može se i bez toga, tako da je to najjeftinija varijanta da se dobije puno više konja a da se auto ne prepravlja, počevši od motora, mjenjača, pa do zadnjeg trapa, kako mu je to već predlagano. naravno, potrebno se malo informisat prije korištenja da se motor ne rasturi.
potrebno je imati dobar motor, kojem bi trebalo izbrojat konje prije i poslije, jer, znam to iz iskustva, motor od 220KS nakon 10 godina ima možda 160-170, tako da se ne zavaravamo da će motor star 10-15 godina imati nazivnu snagu.
I Šta si sad potvrdio..
Potvrdio si da mora čovek da nadje bolji motor ako misli da stavlja toliko nitra....
Trke su skup sport i rupa bez dna...

rokki

Poruka od rokki » četvrtak, 24. sep. 2009. u 06:34h

1500-2000€ je tačno koliko meni treba, jer imam tipa koji rastavlja BMW vozila i već imam kod njega motor od 750b za 500€. 123 mercedesa ima ovdje na svakom koraku za 500€, a sistem za NO sam ću da skujem jer mi to nije nikakav problem. sve ostalo se uklapa u još 500 do 1000€, za svaki slučaj.zaboravio sam i sigurnosni rezervoar da napomenem. njega, i još neke stvarčiće ću da naručujem iz USA, pa ako kome šta treba, ima mogućnost kataloške narudžbe, evo vam adresa http://www.summitracing.com
i naravno da roll bar teži toliko ako želiš da imaš pravi, jer pri prevrtanju treba da spriječi savijanje pod težinom auta, a cijevi od 2" i stijenjke 3-4 mm, imaju priličnu težinu a samim tim daju sigurnost. zato se olakšava na drugim mjestima.
a to da sam potvrdio da treba jači motor je tačno,treba ekstremno jači motor, jer vidio sam tipa u suzama nakon što ga je zbrisala buba, a on ima 800ks u nekakvom pontiaku u koji je puno uložio...sve u svemu, hoću reći da "jači" motor ne predstavlja skoro ništa.
evo link pa pogledajte šta sve dere.

nesabl

Poruka od nesabl » četvrtak, 24. sep. 2009. u 19:17h

Evo samo da se javim da kazem da sam nasao usisnu granu tj. dve.Na jednu ide SOLEX od neceg velikog :eek: ,a na drugu cu pokusati napakovati dva Dellorto carba.Sto se tice mjnjaca jos trazim ali mislim da nece biti problem jer sam iscaprkao jedan novi otpad fordova.Hahaha...Eto toliko za sada.
Ziv je Capri umro nije!
Slika

Dr cosworth

Poruka od Dr cosworth » četvrtak, 24. sep. 2009. u 22:56h

rokki piše:1500-2000€ je tačno koliko meni treba, jer imam tipa koji rastavlja BMW vozila i već imam kod njega motor od 750b za 500€. 123 mercedesa ima ovdje na svakom koraku za 500€, a sistem za NO sam ću da skujem jer mi to nije nikakav problem. sve ostalo se uklapa u još 500 do 1000€, za svaki slučaj.zaboravio sam i sigurnosni rezervoar da napomenem. njega, i još neke stvarčiće ću da naručujem iz USA, pa ako kome šta treba, ima mogućnost kataloške narudžbe, evo vam adresa http://www.summitracing.com
i naravno da roll bar teži toliko ako želiš da imaš pravi, jer pri prevrtanju treba da spriječi savijanje pod težinom auta, a cijevi od 2" i stijenjke 3-4 mm, imaju priličnu težinu a samim tim daju sigurnost. zato se olakšava na drugim mjestima.
a to da sam potvrdio da treba jači motor je tačno,treba ekstremno jači motor, jer vidio sam tipa u suzama nakon što ga je zbrisala buba, a on ima 800ks u nekakvom pontiaku u koji je puno uložio...sve u svemu, hoću reći da "jači" motor ne predstavlja skoro ništa.
evo link pa pogledajte šta sve dere.
Jel se ti drogaš ? Pa ti praviš letelicu za 2000e, aj kad to naprawish da nam snimish vreme na g-tech vidim da je mašta udarila u onaj deo mozga koji lupeta gluposti..
Najbolje da je sve to tako lako.....
prvo 123 nije lagan auto. A ako vec hocesh d aprawish auto za trke kui OPEL GSI i stavi mu 100-150hp nitra
e to je auto koji cesh da naprawish da leti za male pare.... Ja ne volim Opel zato je je to đubre od auta, ali iskreno za najmanje pare najbrzi auto i sve za njega je jeftino...

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » petak, 25. sep. 2009. u 10:57h

ono sto gledate na filmovima se zove fotomontaza,a varijanta sam svoj majstor za nos ,pa rodjace nije to plin
a summit ne pravi delove za traktore i mecke,a i za ono sto pravi ,moras ti da znas sta ti treba
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

van
VIP

Poruka od van » petak, 25. sep. 2009. u 11:21h

@ nesabl
Kako ces 2 dvogrla karburaotra na 6 cilindara ?
Nasao si usisnu granu od 2.8 i K-jetronic zato sto on ima 4 cevi i to je lose resenje .
Bolje stavi usis od 2.8i efi , ima 6 rupa i na svaku stavi karb od zastave 101 tj . 6 komada ...
To sa jednim dvoglim karbom nece preci 130-140 ks ...

nesabl

Poruka od nesabl » petak, 25. sep. 2009. u 11:49h

To sa dva Delort-a sam procitao na nekom forumu.Kenjaju da ima nekog smisla,ja isto mislim da nema ali bas hocu da probam da vidim moze li se to napasati.Nabavio sam dve usisne grane od V6 karb motora pa sam mislio jednu da zrtvujem.Ako sta bude od toga javicu vam.
Ziv je Capri umro nije!
Slika

van
VIP

Poruka od van » petak, 25. sep. 2009. u 12:25h

Moze jedno grlo za 1 , 2 , 3 ,4 clindra , ali kako ces napraviti da jedno glro bude za 1 i 1/2 cilindra ?
Koja matematika tu treba da bude da svi cilindri usisavaju isto .
Stavi 3 dvogrla karburatora , to ima smisla .

nesabl

Poruka od nesabl » petak, 25. sep. 2009. u 13:26h

To ja samo da probam,a imam i ta dva Delorta sa 33-ke Alfe.Ja bih najradje stavio triple ali sa to nemam love i nisam nesto zagrijan za to.Ace mi je rekao neke fazone pa sad prikupljm sta mi fali.Ovo me bas ineresuje kako ce se ponasati sa 2 dvogrla na 6 cilindara. lol
Ziv je Capri umro nije!
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » petak, 25. sep. 2009. u 18:58h

Sad sam dosao sa puta i povrsno citam teme,ali ako sma dobro shvatio, oces 2,8 v6 motor u kaprija? Moze , moj drug je stavio, jede malu decu,cepa gume, nemozes prvu lepo ni da koristis kolko bacaka. Njegove je capri iz 69 , koliko znam RS 2600 je bio. AKo te interesuju iskustva, mogu da ga pitam.

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » petak, 25. sep. 2009. u 21:04h

Neznam samo zasto se tvoj drug sa caprijem nije odazvao na moj poziv pre odredjenog vremena ,a za njegov auto odavno znamo,mozda ako ga ti pozoves,inace sta je uradio sa 2.6 blokom koji je prso
On na njemu vec ima sve sto treba i nesibl (ili priblizno , posto su neke stvari spalili ,a neke upropastili) ,zato je njemu lako jer ima ekstra osnovu
Inace jel deda ziv(prvi vlasnik)
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » subota, 26. sep. 2009. u 17:31h

ace1 piše:Neznam samo zasto se tvoj drug sa caprijem nije odazvao na moj poziv pre odredjenog vremena ,a za njegov auto odavno znamo,mozda ako ga ti pozoves,inace sta je uradio sa 2.6 blokom koji je prso
On na njemu vec ima sve sto treba i nesibl (ili priblizno , posto su neke stvari spalili ,a neke upropastili) ,zato je njemu lako jer ima ekstra osnovu
Inace jel deda ziv(prvi vlasnik)
Ne znam dal ste imali neki dogovor i zasto nije. Verujem da mu se smucilo d anon stop neko dobacuje ,dovikuje i zapitkuje. od cigana na ulici koji kazu da imaju i oni takav kuci, preko raznih modernih kola koja non stop nalecu da se trkaju pa sve do onih koji pitaju , jel to 1600 ccm model....non stop.Stari motor je sacuvan koliko znam.

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » subota, 26. sep. 2009. u 22:47h

pa bas nisam primetio da babski vozi
svaki put mora da bude prvi na semaforu,ipak to nije auto za to
It is 1971
Slika

van
VIP

Poruka od van » nedelja, 27. sep. 2009. u 14:19h

Jel to metalik zlatni Mk I sa alu felnama od II/III i crnom haubom . Imao bi ubrizgavanje i jos mo neke sitnice da je bio RS ...

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » nedelja, 27. sep. 2009. u 16:15h

jeste al im smrzo blok koliko mi se cini,a i deda je to cuvao a unuk satire kao da je vagen,mada bi bilo bolje da satire vagena kojeg poseduje umesto caprija.A i poslednji put nisam bio siguran jel bivshi 1.7v4 ,a i Mrki je primetio,mada je laka skoljka.Pa ne moze da se izvali ,jer i 1.7v4 kad je svirnut startuje mnogo lepo.
It is 1971
Slika

Odgovori

Povratak na „Tuning“