Interesuje me gde se još može uštediti na kilogramima ( izuzev mene

Pada mi na pamet rezervni točak ali ne znam šta kaže zakon o tome.
Postavite linkove ka težinama felni i guma ako imate neki.
Nisi ni svestan koliko je to dobra stvar. Brate , sve zavisi koliko si ti spreman na to.. Meni je auto ko da je ispala brusilica, Sto se tiche felni i guma , sve ima svoje , manje felne bolje za ubrzavanje, kraci menjach. Veca felna, sporiji u ubrzanju, posle brzi. Zavisi koliko si spreman da ides u to.zx3 piše:Namera mi je bila, pokretanjem ove teme, da se razmotre sve opcije skidanja kilograma, koliko šta košta i da li i koliko ima uticaja smanjenje kilaže na povećanje performansi.
Znači rezervni točak je beznačajna ušteda sama po sebi. To mi je palo na pamet, jer je točak lako izbaciti i lako ga vratiti.
Dr cosworth Da li je ova ušteda na felnama ,1 kg. na tocku kao 10 na autu,stvarna i koliko ova ušteda znači u ubrzanju i max brzini.Našao sam dva tri članka na ovu temu ali ništa konkretno.
Olakshavanjem zamajca dobijash na brzini dizanja obrtaja, ali isto toliko se i brzo spustaju, ako nemash neki bolji menjach, i nekog iskustva , mozesh vishe izgubiti nego pobeditivan piše:Karbonska hauba uopste nije jeftina stvar . Nije isto smanjiti 1 kg mase na tocka i 1 kg ukupne mase .
Smanji masu zamajca za 2 kg pa ces videti kako cima u I prvoj brzini . Olaksaj sklop klip-klipnjaca za 100 grama , pa ces da osetis i tekako dobit .
I dalje stoji savet , kupi laksi auto . Saxo VTS 16v je ubedljivo najbolji u toj kategoriji .
Olakshavanjem zamajca dobijash na brzini dizanja obrtaja, ali isto toliko se i brzo spustaju, ako nemash neki bolji menjach, i nekog iskustva , mozesh vishe izgubiti nego pobeditivan piše:Karbonska hauba uopste nije jeftina stvar . Nije isto smanjiti 1 kg mase na tocka i 1 kg ukupne mase .
Smanji masu zamajca za 2 kg pa ces videti kako cima u I prvoj brzini . Olaksaj sklop klip-klipnjaca za 100 grama , pa ces da osetis i tekako dobit .
I dalje stoji savet , kupi laksi auto . Saxo VTS 16v je ubedljivo najbolji u toj kategoriji .
Pare koje bi dao za haubu, uzmi i ulozi kupi felne magnezijumske, Carbon je jako skup. A nece ti se isplatiti koliko si platio za razliku od felni, Morash proveriti neke stvari na autu , koliko su teske, kao sto je Lonac, pr. ceo izduvni sistem, kod mene je jedna cevuljaga , mislim da je za 30-40 kg sad lakshi auto.. Sve zavisi koliko si spreman da ulozish u to malo povecavanje performansi, mi smo ti dali savete sta da radish,zx3 piše:A šta je sa karbonom koliko je karbonska hauba lakša od standardne?
Sorry,zaboravio sam ga.. i to je opaka masina. gearsDusan64 piše:Da li to nisi pomenuo Puga 205 1.9 GTI........ Zver!