Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Delovi karoserije od pleksiglasa/fiberglasa, itd

Motor, menjač i upravljačka jedinica.
Odgovori
popovicvl
Poruka: 5655
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Delovi karoserije od pleksiglasa/fiberglasa, itd

Poruka od popovicvl » četvrtak, 17. feb. 2011. u 13:56h

Van, ko gde i po kojoj ceni moze da se uradi hauba od pleksiglasa? Mozda je bolje da otvorim novu temu.
Interesuje me procena koliko mase moze da se skine sa "kljuna" auta.

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: MK3 Fiesta & RS2000 N7A

Poruka od van » četvrtak, 17. feb. 2011. u 15:01h

Хауба од плексигласа може да буде од 3 кг па до 10 кг , све ѕависи од дебљине . Она од 3 кг сигурно ће се лако оштетити , док на ову од 10 кг може да седнеш .
Цена ? хм , постоје две варијанте , да се преко постојеће хаубе набаци полиестер и добије површина у плусу коју после мораш да гитујеш или да се прави калуп па да се излије иѕ калупа . Ово друго је више него дупло скупље , а цена може да се обори , ако је више комада . Рачунај да је око 10 -20 е по кг уграђеног полиестера . Зависи од компликованости

popovicvl

Re: MK3 Fiesta & RS2000 N7A

Poruka od popovicvl » četvrtak, 17. feb. 2011. u 21:26h

Hteo bih da uradim haubu za RSa, ali jedino pod uslovom da to izgleda ozbiljno, tj. kao fabricki kad se ofarba. Ako bi se uradila pleksi hauba od 10 Kg, to znaci da bi na nosu auta skinuo oko 25 kg, sto nije za zanemariti.

Aj neko od moderatora da napravi novu temu sa nekim naslovom PLEKSIGLAS HAUBA i malo da je razradimo.

dule0911

 
Poruka: 13660
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Delovi karoserije od pleksiglasa/fiberglasa, itd

Poruka od dule0911 » četvrtak, 17. feb. 2011. u 21:31h

Evo nove teme, naslov sam malo prosirio da ne bude vezan iskljucivo za haubu nego za sve panele thumbsuph
Nisam znao da je celicna hauba toliko teska, bar na RSu, na mojoj fiesti nije sigurno preko 10kg :D

Tema sam ostavio u tuningu, posto je to cilj koliko sam razumeo a ne cuning-smajlig zbog drugacijeg izgleda :)
Fiesta!!

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 17. feb. 2011. u 22:32h

Super. Prava tema.

Bogami moju haubu kad dizem treba snage. Sigurno je teska 30-35 Kg. Tu bi se naslo dosta "sala" da se skine i to na pravom mestu.
Ima li neko iskustva sa ovim radom, pokusao sam da preturim Google ali nista konkretno nisam nasao.

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » četvrtak, 17. feb. 2011. u 23:18h

Nema potrebe da pravis drugu, samo skini sa svoje "visak"
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

van
VIP

Poruka od van » petak, 18. feb. 2011. u 09:50h

Može da se uradi i od karbonskih valakana , tj. da je poliesterska , ali sa krabonskim vlaknima umesto staklenih . Je tada providan , tako da se vidi struktura karbona . Naravno ovo vise kosta ...
U svakom slucaju , sto vise narucenih hauba( ili kog drugog dela ) , to je jeftinije , jer se deli cena kalupa na vise ljudi . vulgaris varijanta gde je se preko postojece haube nabacije polister pa posle gituje i sredjuje je jeftinija , ali ima vise zezancije oko sredjivanja oblika kasnije ...
Sve u sve u svemu hauba bi bila oko 100 e manje vise ,i izrada kalupa jos toliko . Koliko ja znam ta hauba može na bilo koji eskort , pa ako se skupe dovaljno ljudi , može i neki popust jel se materijal kupuje na veliko , min 20 kg

popovicvl

Poruka od popovicvl » petak, 18. feb. 2011. u 11:35h

Meni treba MK5b hauba, pa ako neko hoce, mozemo se dogovoriti da ih izradimo.

van
VIP

Poruka od van » petak, 18. feb. 2011. u 15:58h

Jel imas haubu koja ce sluziti za model ? Mozda ce se ostetiti lak prilikom pravljenja kalupa , pa bi lepo bilo da je rezerna hauba. Drugo , treba da nadjes jos nekog ko hoce da pravi haubu da bi troskovi izrade kalupa bili podeljenje ... Kada odem u vikendicu izmericu koliko je tezak kalup za haubu koja je za neki pravljeni auto , a iz jednog dela je sa sve blatobranima . Nije tezi od 10 kg , a kalup je deblji uvek od dela koji izlazi iz njega

Odgovori

Povratak na „Tuning“