Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

alu felne na celicnim maticama!?

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

alu felne na celicnim maticama!?

Poruka od goja » ponedeljak, 9. maj 2011. u 15:58h

Imam jednu dilemu;da li skodi da se na alu felne vrate celicne matice i moze li to uopste ili mora ici matica sa podloskom,tj. namjenske za alu felne,posto sam samo kod kolege fancy nasao felne sa tim maticama,(kupio ih pa se usrrrao i vratio mu ih zato sto nisu mogle na focus-a mk1)...na kamaru mjesta sam trazio i veoma su rijetke 14 alu felne a i ko ih ima nema matice za njih pa me zulja,da li je dobro za zdravlje da se voJzim na alu felnama sa celicnim maticama...

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: alu felne na celicnim maticama!?

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 9. maj 2011. u 16:05h

Nije problem u voznji ako ih ti zavrnes. Ali je problem sto jedes aluminijum sa tim maticama pri samom zavrtanju. Ako bas ne mozes da nadjes odgovarajuce matice,napravi podloske za te tvoje. Tako sam ja uradio na kraju.

kele
Poruka: 128
Član foruma od: utorak, 11. avg. 2009. u 00:56h

Poruka od kele » ponedeljak, 9. maj 2011. u 17:06h

ili da kupis matice za alu felne

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 9. maj 2011. u 17:26h

Nemoj da voziš alu felne sa čeličnim maticama, nađi lepo i pazari matice za alu felne. Bilo je ovde dosta priče na tu temu, imaš nekoliko tema posvećenih maticama, samo udari pretragu i detaljno iščitaj. Za kupovinu ljudi obično preporučuju da se ode do Bubanj Potoka (skoro se neko pohvalio da je pazario komplet od 16 za 1200 din!) ili da se zove neki od poznatih vulkanizera. Čak imaš i opciju nabavke od Grand Motorsa (ako odlučiš za to mogu da izbunarim negde šifru najjeftinijih za koje malo ljudi zna van najvećih servisa koji s njima posluju), nije jeftino (obično su 2-3€ komad), ali su točkovi suviše opasna stvar za eksperimentisanje i zezanje :) Ja sam, npr. pre 2 godine, na Buvljaku naišao na tipa koji je imao kamaru matica za alu felne i pazario sam od njega one lepe sa zatvorenim kapicama, te su odavno otišle, a u međuvremenu sve felne koje sam kupovao su išle sa maticama.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 9. maj 2011. u 17:38h

A ja pak nisam mogao da nadjem nigde,ni te za 2-3evra..al tako je to kada ti nesto ne treba,odmah ga ima svuda..

batarihter
Poruka: 473
Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h

Poruka od batarihter » ponedeljak, 9. maj 2011. u 20:03h

Dusan64 piše:Nije problem u voznji ako ih ti zavrnes. Ali je problem sto jedes aluminijum sa tim maticama pri samom zavrtanju. Ako bas ne mozes da nadjes odgovarajuce matice,napravi podloske za te tvoje. Tako sam ja uradio na kraju.
I ja sam tako pokusao,i desilo se bas to,sto je Dusan64 rekao,matice su mi pojele aluminijum,i urezale se u felnu :blink: Ne mozes da verujes koliku muku sam imao dok nisam skinuo felnu!!! :ozid: Sreca da je nisam ostetio!!!Tako da,samo matice za alu felne,jbg kostaju,ali ne brines se!!!!To ti je moje iskustvo,pa ti vidi,poz :ford:
Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“