Reglaza za dnjeg trapa FOCUS MKI
-
stefa981
- Poruka: 35
- Član foruma od: subota, 9. jun 2012. u 20:18h
Reglaza za dnjeg trapa FOCUS MKI
Pozdrav svima.
Treba mi mala pomoc... U Boru, odakle sam ja, gde god da sam pitao sve trapadzije su mi rekle da se zadnji trap ne centrira a to sam ovde na forumu video da nije tacno. Pitanje je da li znate nekoga u Boru (a da ja neznam) ili blizoj okolini ko zna i ume da izvrsi centriranje i proveru zadnjeg trapa.
Imam problem sa zadnjim levim tockom posto sam skoro imao problem proklizavanja na putu i zadnjim desnim tockom sam udario u ivicnjak. Tom prilikom osttetila mi se zadnja felna pa sam kupio drugu. Od tada mi se cuje blag tupi zvuk iz zadnjeg levog tocka, mislio sma da je lezaj u tocku i da izvrsim zamenu ali trenutno sam odustao od toga iz sledecceg razloga....
- prilikom zamene prednjih gume (skidanja M+S i stavljanja letnjih) pre dva dana i centriranja trapa prednjeg covek mi je odmah rekao da je primetio da je zadnji levi tocak udaren (iako jos nisam stigao nista da napomenem) i da se nesto malo pomerio iz ose.......ali kaze da ne radi centriranje zadnjeg trapa a to je ono sto bih prvo da proverim da vidim da li je sve uredu sa trapom pa ako je da zameni lezaj u tocku. Vec sam nasao FAG garnituru za zadnji leza tocka.
Hvala vam unapred svima na pomoci
Pozzzz
Treba mi mala pomoc... U Boru, odakle sam ja, gde god da sam pitao sve trapadzije su mi rekle da se zadnji trap ne centrira a to sam ovde na forumu video da nije tacno. Pitanje je da li znate nekoga u Boru (a da ja neznam) ili blizoj okolini ko zna i ume da izvrsi centriranje i proveru zadnjeg trapa.
Imam problem sa zadnjim levim tockom posto sam skoro imao problem proklizavanja na putu i zadnjim desnim tockom sam udario u ivicnjak. Tom prilikom osttetila mi se zadnja felna pa sam kupio drugu. Od tada mi se cuje blag tupi zvuk iz zadnjeg levog tocka, mislio sma da je lezaj u tocku i da izvrsim zamenu ali trenutno sam odustao od toga iz sledecceg razloga....
- prilikom zamene prednjih gume (skidanja M+S i stavljanja letnjih) pre dva dana i centriranja trapa prednjeg covek mi je odmah rekao da je primetio da je zadnji levi tocak udaren (iako jos nisam stigao nista da napomenem) i da se nesto malo pomerio iz ose.......ali kaze da ne radi centriranje zadnjeg trapa a to je ono sto bih prvo da proverim da vidim da li je sve uredu sa trapom pa ako je da zameni lezaj u tocku. Vec sam nasao FAG garnituru za zadnji leza tocka.
Hvala vam unapred svima na pomoci
Pozzzz
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Re: Reglaza za dnjeg trapa FOCUS MKI
Zaobidji majstore u Boru, odi do susednog Zajecara, ispaltice ti se!
-
stefa981
Imaš li neku konkretnu preporuku?Koj servis? U proseku jednom mesecno idem i za Nis pa moze i preporuka za dole ako baš ne nađem u mojim krajevima ovde....
- van
- VIP
- Poruka: 9055
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Где се спаја задња виљушка са трапом , шраф има есцентричну подлошку а рупа је овална . Окрећеш матицу , а шраф шета 1цм , лево -десно , таман толико да подесиш правац .
Све остало на тапу је фиксно и може само да се замени . Провери прво стање свих слиент блокова
Све остало на тапу је фиксно и може само да се замени . Провери прво стање свих слиент блокова
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
U Nisu svi relativno novi sevisi imaju modernu i dobru opremu za reglazu, bilo da je to Agrohim, Hunter na ledenoj Steni, ili Gumapromet u Obilicevom vencu, a mozda cak i Foka, nisam bio pa ne mogu da tvrdim. Neces da pogresis bilo gde da odes. Izbegavaj samo male radionice, to mu dodje i kao predrasuda, ali opet provereno je ipak sigurniji izbor. Ja svoj auto teram u servis Hunter, ljudi rade odlicno 
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
stefa981
Hvala na pomoci svima pre svega. Zvao sam servis Hunter u Nisu i ljudi su mi rekli da rade centriranje zadnjeg trapa i da mogu proveriti sve sto se trapa tice na autu (prednji i zadnji). U planu je da u toku naredne nedelje skoknem do Nisu i da ljudi pogledaju auto pa da vidim sta ce reci.
Nadam se da je samo do centriranja trapa da nije nesto vise.
Nadam se da je samo do centriranja trapa da nije nesto vise.
-
stefa981
Evo da se javim. Bio sam pre neki dan do Nisa u Stecom autogroup servis kojji radi servis fordovih vozila. Pogledali i rekose mi nema nista pokrivljeno na trapu (gledali sve viljuske) i da su stradali silen blokovi zadnji na levom tocku i da oni ne drze tocak u osi kako treba.Dogovoreno je da se uradi zamena istih i da se auto otera na reglazu zadnjeg i prednjeg trapa. Nakon toga oni tvrde da ce sve biti uredu.
Pozdrav jos jednom
Pozdrav jos jednom
-
davoR tddI
- Poruka: 89
- Član foruma od: subota, 3. maj 2014. u 20:25h
I jel si resio problem?
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Verovatno jeste, čim se ne javlja 2 godine x)
- dule0911
-

- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Koji sam ćora
Briši postove slobodno
Briši postove slobodno