mondeo mk2 trese pri kočenju
- mikkky
- Poruka: 12
- Član foruma od: subota, 12. jan. 2013. u 16:40h
- Kontakt:
mondeo mk2 trese pri kočenju
Pozdrav, imam problem sa autom, pri vecim brzinama kada se blago koči auto se trese, pri manjim brzinama do 60 km/h ne trese i ne trese kada se jače koči ni na malim ni većim brzinama. Mislim da su u pitanju prednji diskovi, jer sam probao da kočim ručnom i tada nije tresao. intreresuje me da li je neko imao sličan problem.
- Daniel
- Poruka: 6097
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Re: mondeo mk2 trese pri kočenju
Naravno da je napred problem posto samo od napred mozes osetiti vibracije u volanu. Proveri diskove kugle sto imas.. Zaboravio sam tacno nazive tih delova 
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
-
bojcistv
- Poruka: 2041
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Mogu biti i gume. Provjeri prvo njih pa onda diskove. Diskovi se provjeravaju komparaterom, instrumentom koji ima svaki tokar a evo kako to izgleda kada se stavi na disk

Srecno.

Srecno.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Neša
- VIP
- Poruka: 5098
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
ja bih proverio glavčine komparaterom.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Takodje.
Provera ''radne povrsine'' diska nije bas merodavna.Ako bih vec proveravao,bilo bi to na samom rubu diska,gde ne hvataju plocice.Aksijalno I radijalno (crvene strelice).
Ali pre toga preci blago smirglom da se skinu naslage prljavstine I rdje,ako ima.

Provera ''radne povrsine'' diska nije bas merodavna.Ako bih vec proveravao,bilo bi to na samom rubu diska,gde ne hvataju plocice.Aksijalno I radijalno (crvene strelice).
Ali pre toga preci blago smirglom da se skinu naslage prljavstine I rdje,ako ima.

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21712
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
treba proveriti i trap kompletan.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- brabas
- Poruka: 486
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 00:35h
Meni je treslo zbog toga što su otkazale kočnice tj. polovina je radila po dijagonali, nekad koči na sve nekad samo na jedan prednji i jedan zadnji. Doduše meni je dosta stariji auto, ne bi trebalo to da bude problem na Mondeu ali eto, još jedan od mogućih uzroka.
- Gabau
- Poruka: 169
- Član foruma od: petak, 15. feb. 2013. u 22:45h
Na dedinom mondeu mk2 kad je brzina oko 60 km/h i prikoci se cela sal tabla se drmala, menjao je dva put diskove i opet isto i na kraju ispalo je da je do dobosa.
Sent from my U8600
Sent from my U8600