Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Čudna škripa kočnica Focus Cmax 1.6 tdci

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
juzer034
Poruka: 99
Član foruma od: petak, 29. nov. 2019. u 16:34h

Čudna škripa kočnica Focus Cmax 1.6 tdci

Poruka od juzer034 » ponedeljak, 9. sep. 2024. u 14:12h

Prvo bih zamolio admine da, ako postoji tema slična ovoj, slobodno spoje ovo moje pitanje. Naime, Zamenio sam zadnje diskove i pločice na autu iz naslova pre 6 i po hiljada kilometara. Sve je bilo dlično, i sad jeste što se kočenja tiče, ali se, prošle nedelje pojavilo blago cviljenje sa zadnjem točku ili točkovima. Čini mi se da je ,čak i u oba zadnja točka. Zvuk se čuje samo kada se , vrlo sporo ,ide unazad i niskog je intenziteta,ali ga ja čujem. Sve oko ugradnje je urađeno top, sve očišćeno,razrađeno i podmazano adekvatnima mastima i, posle 6 i po hiljada počne da se čuje. Rasturio sam ponovo, sve proverio, ponovo vratio,ali se danas ponovo jednom čulo. Zanimljivo je to da se čuje jednom u 20 kočenja u rikverc, bez pravila. Nikakav uticaj na kočenje nema. Ono što mene interesuje je da li je moguće da je do pločica, obzirom da sam stavio karbon keramičke, koje su poznate da hoće da se čuju, ali opet,verujem da bi se čule od početka ili i pri vožnji unapred da je do njih ili loše ugradnje. Ako neko ima iskustva, neka napiše, živo me interesuje. Druga stvar je, da li je moguće da cvile prednje pločice, a da se čuju sa zadnje strane, obzirom da su na oko 3mm debljine, pa su i one pred zamenom.Pozdrav svima od Marka.
Da se zna ko trese šljive, a ko čeka u potoku.

juzer034
Poruka: 99
Član foruma od: petak, 29. nov. 2019. u 16:34h

Re: Čudna škripa kočnica Focus Cmax 1.6 tdci

Poruka od juzer034 » ponedeljak, 7. okt. 2024. u 17:30h

Mislim da ova tema više nema potrebe da postoji. Škripa je prestala kako je i došla,bez uzroka.Molim administraciju da je ukloni, kako ne bi zauzimala mesto. Pozdrav.
Da se zna ko trese šljive, a ko čeka u potoku.

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“