Sto je odredjena dimemzija cesca/vise se trazi, i cena ce joj biti niza. Eto, 205-50r16 jedva mozes da nadjes, a i kad nadjes, u glavnom je 100+€, dok 205-55 16 za 100 € mozes da biras.
Gume
- dax92
-

- Poruka: 7673
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Gume
kao kad gledas dve bliznakinje- iste, a opet razlicite 
Sto je odredjena dimemzija cesca/vise se trazi, i cena ce joj biti niza. Eto, 205-50r16 jedva mozes da nadjes, a i kad nadjes, u glavnom je 100+€, dok 205-55 16 za 100 € mozes da biras.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Neša
- VIP
- Poruka: 5097
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Kupi univerzalne i gotovo. Drugar zimus po onom snegu stavio na golf4 Hankook univerzalne i zadovoljan je,za manje zahtevne vozače su odličan kompromis.zMajushka piše:Evo i ja da se zapljunem i da napisem merke guma za koje ste me pitali: 195/60 R 15, trenutno su Michelin, ali su ispucale i za bacanje su...eto. I dalje pojma nemam o čemu pričate...znači, bolja ideja je kupiti i voziti zimske cele godine? Nego letnje cele godine? Neko mi opet pomenu u nekom razgovoru one univerzalne...pojma nemam više
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- BojanM
- BOFH

- Poruka: 7129
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Po zakonu se smatraju zimskim samo ako imaju na sebi znak "planina - snežna pahuljica".

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- BojanM
- BOFH

Hm, izvinjavam se, moram da se korigujem: skoro sam siguran da je u nekoj od revizija zakona i pravilnika (kojih je u zadnje 3 godine bilo nekoliko) bila pomenuta i "pahuljica" kao "merilo" da li se nešto smatra zimskom gumom ili ne... ali sad to ne mogu da pronađem. Moguće je da je nešto promenjeno, ili da ja jednostavno ne gledam gde treba. (EDIT: Ili sam debelo istripovao i to nikada nije bilo deo zakona)
pozdrav, Bojan

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
pahuljica unutar planine, to je zimska, m+s nije zimska, nije za sneg, razlike ima ogrromne, i ja to nisam znao do skoro, mozda nema u nasem zakonu, ali u svim ostalim zemljam a je to normalno, kod nas ovi lopovi sto prave zakon nemaju pojma...
- darko darko
gore postavio boki planinu i unutar pahulja, to je zimska
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8350
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
m+s = mud+snow = blato+sneg
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- darko darko
Zimske gume su-
http://www.4gume.com/o-gumama/ms-oznaka-na-auto-gumama/
skladitenje guma ide ovako

tipovi putnickih guma, kada se menjaju letnje zimske itd
http://www.4gume.com/o-gumama/tipovi-guma/
http://www.4gume.com/o-gumama/ms-oznaka-na-auto-gumama/
skladitenje guma ide ovako

tipovi putnickih guma, kada se menjaju letnje zimske itd
http://www.4gume.com/o-gumama/tipovi-guma/
Poslednja izmena: darko darko, na dan četvrtak, 25. okt. 2012. u 22:49h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- darko darko
Nije mi jasno, kada je sneg, valja da bude veci ili manji pritisak u gumama, kada je bolje, bas sam vodio raspravku sa vuklanizerom?
- milan_gt
- Poruka: 11708
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
treba da bude isti kao leti..jer se leti vozi brze i ivice se brze obaraju ali guma se greje i sama naduvava tako da dodje na nulu..a zimi se vozi sporije i ivice se ne obaraju po krivinama a ti ih duvas zimi kad je 'ladno i kad su gume 'ladne..a ako ih duvas vise derace ti se sredina vise..
- darko darko
pa ne dilam slepere preko postova majkumuRS_cabrio piše:Ima bedu na vrat da navucemo zbog tvog avatara
- BojanM
- BOFH

Citat sa Yahoo Answers-a, dao je navodno profesionalac koji radi u industriji auto guma.M+S (or M&S as it is sometimes listed) means "Mud and Snow" - the tire meets the Rubber Manufacturers Association (RMA) standards for use in Mud and Snow conditions. In other words, there is at least a 34% void ratio in the tread.
This does not in any way imply the tire will be any good in mud or snow conditions or that it was even tested in such conditions during its design. It just means there are enough grooves in the tread to qualify for the rating.
M+S i "planina - snežna pahuljica" su dve različite, nepovezane oznake, za dve različite karakteristike automobilske gume. Da napravim (vrlo) grubu analogiju: slično je kao kada se kaže za neki auto da je "ferari crvene" boje... crven možda jeste, ali nije Ferrari, uprkos imenu farbe
pozdrav, Bojan