ABS lampica
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: nedelja, 6. feb. 2011. u 18:31h
ABS lampica
Pozdrav svim forumasima!Imam jedno pitanje tj problem.Imam fiestu 2001,oprao kola ubacio ih u garazu tada je sve bilo normalno,ujutru upalim auto lampica za ABS i vazdusni jastuk se ne gase,ABS u voznji iskljucen,sta da radim dali je nephodna dijagnostika ili mogu sam da pregledam dzekove, osigurace,i koje, koliko je ovo ozbiljan kvar/skup.Hvala unapred!Pozzz
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Re: ABS lampica
Čest je slučaj da po hladnom vremenu ujutro ostanu upaljene lampice za abs i slične, ali se posle desetak sekundi ugase...
Moguće da je to...
Moguće da je to...
- mbole
- Poruka: 14955
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Najcesca boljka je da strada neka od zica/konektora koje vode do ABS senzora na tockovima.
U principu, ako je ovo u pitanju, moze bez dijagnostike, al je mnogo lakse sa njom (kaze ti koji je tocak u pitanju, pa ne moras da pregledas sve).
U principu, ako je ovo u pitanju, moze bez dijagnostike, al je mnogo lakse sa njom (kaze ti koji je tocak u pitanju, pa ne moras da pregledas sve).
Djak pesak 

-
Hvala na brzom odgovoru,a gde se nalaze ti konektori/zice,pregledao bi ih sam,akone uspem onda dijagnosrika!
- mbole
Ne znam tacno kako izgleda na fiesti, al nalaze se naravno na tockovima. Obicno do tockova idu po dva kabla, jedan za istrosenost plocica, i drugi do ABS senzora. Znaci nadjes onaj koji je od plocica (vezan je na same plocice), e onda onaj drugi 
Prilicno je zaguljeno pronaci ih ako ne znas tacno gde se nalaze i nemas kanal/dizalicu. Jednostavno nemas gde da gurnes glavu.

Prilicno je zaguljeno pronaci ih ako ne znas tacno gde se nalaze i nemas kanal/dizalicu. Jednostavno nemas gde da gurnes glavu.
Djak pesak 

-
ok hvala puno,ako ne uspem zna li neko dobrog majstora/dijagnostika u Nisu za fordove,do sada mi nije trebao, znam da ima nekoliko servisa ali bolje da se raspitam!
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Čuo sam da će Dragomir da otvori istureno odelenje u Nišu...
Do tada imaš u Komrenu fordov servis...Onako osrednje korektan...Ili neki tvoj majstor pa šta ti bog da...

Do tada imaš u Komrenu fordov servis...Onako osrednje korektan...Ili neki tvoj majstor pa šta ti bog da...
- mbole
Evo kako to izgleda:

B16/17 su sami senzori pozadi, C96 je konektor na koji dolaze zice sa ABS modula (pozadi zajednicki za obe strane)

B16/17 su sami senzori pozadi, C96 je konektor na koji dolaze zice sa ABS modula (pozadi zajednicki za obe strane)

Djak pesak