ABS lampica
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: nedelja, 6. feb. 2011. u 18:31h
ABS lampica
Pozdrav svim forumasima!Imam jedno pitanje tj problem.Imam fiestu 2001,oprao kola ubacio ih u garazu tada je sve bilo normalno,ujutru upalim auto lampica za ABS i vazdusni jastuk se ne gase,ABS u voznji iskljucen,sta da radim dali je nephodna dijagnostika ili mogu sam da pregledam dzekove, osigurace,i koje, koliko je ovo ozbiljan kvar/skup.Hvala unapred!Pozzz
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Re: ABS lampica
Čest je slučaj da po hladnom vremenu ujutro ostanu upaljene lampice za abs i slične, ali se posle desetak sekundi ugase...
Moguće da je to...
Moguće da je to...
- mbole
- Poruka: 15055
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Najcesca boljka je da strada neka od zica/konektora koje vode do ABS senzora na tockovima.
U principu, ako je ovo u pitanju, moze bez dijagnostike, al je mnogo lakse sa njom (kaze ti koji je tocak u pitanju, pa ne moras da pregledas sve).
U principu, ako je ovo u pitanju, moze bez dijagnostike, al je mnogo lakse sa njom (kaze ti koji je tocak u pitanju, pa ne moras da pregledas sve).
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
-
Hvala na brzom odgovoru,a gde se nalaze ti konektori/zice,pregledao bi ih sam,akone uspem onda dijagnosrika!
- mbole
Ne znam tacno kako izgleda na fiesti, al nalaze se naravno na tockovima. Obicno do tockova idu po dva kabla, jedan za istrosenost plocica, i drugi do ABS senzora. Znaci nadjes onaj koji je od plocica (vezan je na same plocice), e onda onaj drugi 
Prilicno je zaguljeno pronaci ih ako ne znas tacno gde se nalaze i nemas kanal/dizalicu. Jednostavno nemas gde da gurnes glavu.

Prilicno je zaguljeno pronaci ih ako ne znas tacno gde se nalaze i nemas kanal/dizalicu. Jednostavno nemas gde da gurnes glavu.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
-
ok hvala puno,ako ne uspem zna li neko dobrog majstora/dijagnostika u Nisu za fordove,do sada mi nije trebao, znam da ima nekoliko servisa ali bolje da se raspitam!
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Čuo sam da će Dragomir da otvori istureno odelenje u Nišu...
Do tada imaš u Komrenu fordov servis...Onako osrednje korektan...Ili neki tvoj majstor pa šta ti bog da...

Do tada imaš u Komrenu fordov servis...Onako osrednje korektan...Ili neki tvoj majstor pa šta ti bog da...
- mbole
Evo kako to izgleda:

B16/17 su sami senzori pozadi, C96 je konektor na koji dolaze zice sa ABS modula (pozadi zajednicki za obe strane)

B16/17 su sami senzori pozadi, C96 je konektor na koji dolaze zice sa ABS modula (pozadi zajednicki za obe strane)

Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica