Lezaj tocka? Kuga MK1
- IvanTr
- Poruka: 3
- Član foruma od: petak, 21. jan. 2022. u 14:41h
Lezaj tocka? Kuga MK1
Već neko vreme imam problemcic sa autom. Kuga '11god. Na odredjenim brzinama se čuje nepravilan rotacioni zvuk, ne znam kako bih bolje opisao, najviše se čuje na oko 70km/h, na manje od 60ak i vise od 80 se teze čuje ali je i dalje tu i neko ko ne zna ne bi možda ni primetio. Meni se čini da je napred kod levog točka i pretpostavio sam da je ležaj u pitanju. Bio sam kod majstora ali je bilo lose vreme i snega i vode na putu pa je bilo dodatnih zvukova, on je vozio i rekao da kao čuje nesto ali ne zna odakle tačno i da dodjem kad bude put suvlji pa da probamo zajedno, verovatno provozao par ulica okolo i nje ni tu na oko 70 vozio konstantnije. Kaze da ako je zadnji lezaj u pitanju, jer mu izgledalo da se cuje nazad, bude oko 18-19000 zaboravio sam koliko je tačno rekao a to mi zvuci kao malo mnogo. Da li je neko imao sličan problem i da li bi mogo da bude nesto drugo u pitanju? Gume nisu sigurno jer je ovo treci set na kojima se cuje. Moze i preporuka za dobrog majstora u Kg da probam jos negde.
- Edi
- Poruka: 149
- Član foruma od: nedelja, 26. sep. 2021. u 18:34h
Re: Lezaj tocka? Kuga MK1
Prednji točkovi, podići na dizalicu jednu stranu, upaliti auto, dati gas i slušati. Isto tako i drugu stranu proveriti. Ili nebezbedno na nizbrdici ugasiti motor i juriš. 

Prvi
, Puma, pa nek ide život 

- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ležaj se može čuti i kad se rukom zavrti točak.
- IvanTr
- Poruka: 3
- Član foruma od: petak, 21. jan. 2022. u 14:41h
Sutra ili prekosutra cu otici ponovo pa cemo videti. Ne mogu vise da slusam brundanje. Kao da me nesto kljuca u mozak.
- sakibn
- Poruka: 34
- Član foruma od: sreda, 9. jun 2021. u 07:27h
Kod mene je bio isti slučaj na kugi,otišao prednji lijevi ležaj,dio i majstor 75 eura.
Ford Kuga 2.0 120 kw