Focus tesko pali
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 9
- Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 22:27h
Focus tesko pali
Rec je o 1.8 TDCI,Focus karavan,2001.godiste.
Kako su dosli hladni dani,vratise se i problemi sa paljenjem.Naime,paljenje je u direktnoj vezi sa spoljnom temperaturom.Do 6,7 stepeni pali ko mina.Ako je napolju 3 ili 4 stepena zavergla dva,tri puta. Na 0 stepeni vergla do 10 puta i upali.Kada je ispod nule vergla dugo,dugo i na kraju upali.U svim varijantama,kada jednom upali posle pali na pola kljuca.Ceo dan ga normalno vozim ali ujutro sve nanovo.Akumulator je nov,proveren,ispravan.Zanimljivo da i centralna brava radi na isti nacin,leti bez problema a zimi ni da cuje!Jel ima neka ideja ili da parkiram do proleca!:)
Kako su dosli hladni dani,vratise se i problemi sa paljenjem.Naime,paljenje je u direktnoj vezi sa spoljnom temperaturom.Do 6,7 stepeni pali ko mina.Ako je napolju 3 ili 4 stepena zavergla dva,tri puta. Na 0 stepeni vergla do 10 puta i upali.Kada je ispod nule vergla dugo,dugo i na kraju upali.U svim varijantama,kada jednom upali posle pali na pola kljuca.Ceo dan ga normalno vozim ali ujutro sve nanovo.Akumulator je nov,proveren,ispravan.Zanimljivo da i centralna brava radi na isti nacin,leti bez problema a zimi ni da cuje!Jel ima neka ideja ili da parkiram do proleca!:)
- coanew
- Poruka: 112
- Član foruma od: petak, 17. dec. 2010. u 11:44h
Re: Focus tesko pali
sto se tice hladnog starta mozda da promenis grejace , verovatno su oslabili (proveri u servisu)
a sto se tice centralne brave to im je boljka sa mikro prekidacima , nisam siguran da se to moze popraviti
mozda neko ko ima vremena da to sve vadi iz vrata
a sto se tice centralne brave to im je boljka sa mikro prekidacima , nisam siguran da se to moze popraviti
mozda neko ko ima vremena da to sve vadi iz vrata
- Sale Sk
- Poruka: 386
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h
što se tiče brave.... neki su podmazali wd-om i riješili se problema... to ima je boljka, čim zahladi, eto problema.
a neki kao ja npr. čekaju da im druga brava padne s neba jer je sadašnja otišla kvragu.
a neki kao ja npr. čekaju da im druga brava padne s neba jer je sadašnja otišla kvragu.
- coanew
ja sam na mk1 iseko signalne zice sa suvozacevih vrata i resio problem, posto je na njima lepio mikroprekidac
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
Proveri grejace .
- Sale Sk
- Poruka: 386
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h
ne razumijem baš... presjekao si žice i vrata se normalno zaključavala i otključavala preko daljinca ?
- coanew
neznam preko daljinca kod mene je bilo na kljuc preko brave
bolje idi do elektricara koji poznaje situaciju (koji radi fordove) znat ce o cemu se tu radi
bolje idi do elektricara koji poznaje situaciju (koji radi fordove) znat ce o cemu se tu radi