Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford fijesta 86. motor 1,1 problem sa rahladnom tekucinom

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Lele
Poruka: 25
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h

Ford fijesta 86. motor 1,1 problem sa rahladnom tekucinom

Poruka od Lele » petak, 10. feb. 2012. u 20:24h

Pozdrav svima,
molim savjete, skoro sam zamijenio termostat i tecnost za hladjenje i sve je dobro funkcionisalo , radna temperatura, grijanje, sve super, medjutim primijetio sam da cesto hvali tecnosti za hladjenje u boci i dospem jos ali i dalje je temperatura bila ok, sad kako su krenule ove hladnoce on se brzo ugrije ali temperatura ode skoro do crvenog, ne prokuha, upali ventilator malo mu pomognem sa unutrasnjim ali izbaci na cep dio tecnosti i ostane na minimumu. Crijeva nisu pod pritiskom, tako da vjerovatno nije dihtung, mozda se kasno pali ventilator tj. kasno otvara termostat a moguce je da ima neki vazdusni cep pa me interesuje za pocetak kako da ozracim sistem pravilno. U toku rada kad otvorim cep ne izbacuje tecnost.
Pozdrav

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: Ford fijesta 86. motor 1,1 problem sa rahladnom tekucin

Poruka od Dusan64 » petak, 10. feb. 2012. u 20:32h

Sistem je otvoren,ne zahteva ispustanje vazduha.. Pre ce biti da ne valja termostat ili termoprekidac. Ja bih zamenio oba za svaki slucaj.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 10. feb. 2012. u 20:41h

Da li auto ima ugradjen plinski uredjaj?
To je sistem sa samoozračivanjem, ako i bude vazdušni čep on se brzo sam eliminiše.
Nedostatak tečnosti za hladjenje je iz prostog razloga - pregrevanjem raste nivo vode u sistemu i on višak izbaci, tj nivo max. je nivo za radnu temperaturu. Kada je temperatura skoro 100 stepeni onda u sistemu bude par decilitara vode više zbog širenja tečnosti pri zagrevanju.
Termoprekidač verovatno nije loš, jer po po ovim hladnjoćama će taj motor teško da ti prokuva ako voda cirkuliše kroz hladnjak, kada je ovako hladno za hladjenje je dovoljna prirodna cirkulacija vazduha kro hladnjak. Ja sam svoj ventilator isključio i nemam problema sa pregrevanjem dok god su temperature ispod 5 stepeni.
Pošto je termoprekidač posle termostata, ventilator će upaliti tek kad se termostat otvori. Termostat i termoprekidač moraju biti uskladjeni po temperaturnim vrednostima. Na kojoj temperaturi otvara taj novi termostat, a na kojoj stari, i na kojoj se pali ventilator? To sve piše na tim delovima.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Lele
Poruka: 25
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h

Poruka od Lele » petak, 10. feb. 2012. u 21:02h

Hvala puno,
znaci ozracivanje netreba, u autu je ugradjen plinski uredjaj a i mene zbunjuje kako se uopste ugrije kad je vani - 15 stepeni, stari termostat je oznaka 69/F 8575 AA, za novi neznam koje ima oznake sutra ga vadim, kad sam postavio novi dobro je radio samo ponekad se grijao kao da zablokira, pa drugi dan nista a sad je poceo ucestalije da zeza. Na kojoj temperaturi otvara i pali ventilator neznam tacno ali blizu crvene tj. dok je jos uvijek prema skali normalna temperatura.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“