ford eskort 1.8 dizel
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: subota, 10. mar. 2012. u 17:19h
ford eskort 1.8 dizel
cesta promena b roja obrtaja u leru a ponekad se i ugasi,ali se potom odmah moze upaliti, sta da radim.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: ford eskort 1.8 dizel
koje je goodiste eskort...
sada sam video 92
na koliko ti stoji obrtaja na leru, jel to tako samo kada je hladan, jes se desava samo na leru ili i u ubrtajima, malo cisto detalji pa mozda pomognu...
sada sam video 92
na koliko ti stoji obrtaja na leru, jel to tako samo kada je hladan, jes se desava samo na leru ili i u ubrtajima, malo cisto detalji pa mozda pomognu...
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: četvrtak, 16. feb. 2012. u 07:14h
da se nadovezem na pitanje. kad je hladan pali normalno i cim dostigne radnu temperaturu trese se na leru kao traktor i broj obrtaja padne mu ispod 800 i ponekad se ugasi u voznji.
pomoc ako moze.
pomoc ako moze.
- darko darko
po meni to nema veze nisacim, ali probaj za pocetak da nastelujes na pumpi broj obrtaja kada je vruc na recimo malo sipod 1000, imas na pumpi sraf za stelovanje pa polako, jedino da nedrzi onaj motoric za hladan start obrtaje dok je hladan, da mu nevalja pumpa i dizne, ili motor nedaj boze, pa on hladan ne bi palio normalno...
-
probao sam i to,povecao sam broj obrtaja ali cim dam gas 2 - 3 puta i pustim on opet smanji obrtaje
- darko darko
pazi meni je masjtor to rastelovao, pa sam ja sam probao da sam nastelujem i nisam uspeo, ili bude gas jak, i posle nekog vremena na semaforu radi i na 1500, ili se vrati na 700, samo ne na 1000, al je uspeo bosista za minut jednostavnim stelovanjem kao sto sam ja probao(da nekazem za minut zmureci, tako da sam ja posumnjao da ce to uopste da funkcionise, ja mislim da je to radio bas branko t), i ja to vise nisam dirao, e ovako preko neta mozemo samo da nagadjamo, mozda nije isto, mozda je neka ler dizna zapusena ako je ima, ili tako nesto, zasto nezamolis nekog bostistu da je samo dosteluje, sta tu moze da naplati, nesto jednostavno da ga castis, ako si u prolazu i snimis nekog bosistu bas ga pitaj.....
pazi on je isto odradio sto i ja, samo je auto bio vruc i probas isturiras i pratis gde ce da se vrati ler, al je verovtano imao iskustva vise, iz par puta moguce je nastelovati, nesecam se, bese on ima onaj sraf kao igla, taj netreba dirati poremeti i potrosnju i onaj sa duplim srafom sto treba stelovati slobodno ...
nadam se da ce se jos neko javiti da nebude samo ja da se pametan pravim
..
pazi on je isto odradio sto i ja, samo je auto bio vruc i probas isturiras i pratis gde ce da se vrati ler, al je verovtano imao iskustva vise, iz par puta moguce je nastelovati, nesecam se, bese on ima onaj sraf kao igla, taj netreba dirati poremeti i potrosnju i onaj sa duplim srafom sto treba stelovati slobodno ...
nadam se da ce se jos neko javiti da nebude samo ja da se pametan pravim

-
moracu navatati nekog majstora. skinuo sam i haynesov manual za taj motor i ima procedura za stelovanje lera za tu pumpu na foru podmetanja spijuna ispod poluge koja se nalazi sa gornje strane koju zovu "anti stall" a saraf za ler je dole koji sam kasnije provalio
-
jutros ni da bekne. trebao sam da vozim klinca na sistematski i do kraja klinca na ramena pa polako peske. kad sam se vratio izvukao sam litru nafte spojio creva u flasu povukao kroz prelivno crevo naftu i upalio. oterao sam auto kod majstora koji je ustanovio da mi curi nafta na osovinici gasa bos pumpe i tu je vukla vazduh. sledi skidanje pumpe a usput i veliki servis. sto bi hrvati rekli izvanredan trosak ali sta da se radi, ko zna zasto je to dobro.