Problem sa vodom za brisaće
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: sreda, 20. mar. 2013. u 11:45h
Problem sa vodom za brisaće
Prijatelji, nikako ne mogu da saznam u cemu je problem, već nekliko dana voda neće da pršće na šoferšajbu,a ni na zadnje staklo..uopće se ne ćuje zvuk da pumpa radi..
Ko mi zna reći kako se zove ta pumpa, i gdje mogu da nabavim to..možda je imao neko slićan problem,pa može da mi pomogne..hvala unaprijed
Ko mi zna reći kako se zove ta pumpa, i gdje mogu da nabavim to..možda je imao neko slićan problem,pa može da mi pomogne..hvala unaprijed
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Problem sa vodom za brisaće
Pumpa se zove "pumpa za prskalice šoferšajbne", a za ostatak pitanja je običaj da se navede koji je automobil u problemu jer nam slabo ide čitanje misli.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: sreda, 20. mar. 2013. u 11:45h
Hvala za odgovor, a u pitanju je Focus 2003 godište TDDI ..pozz
Ko mi zna reći koji je osigurać zadužen za tu pumpicu,,možda je samo on pregorio, pa da pogledam...i koliko košta ta pumpica
) focus 2003 TDDI
Ko mi zna reći koji je osigurać zadužen za tu pumpicu,,možda je samo on pregorio, pa da pogledam...i koliko košta ta pumpica

- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Поред саког осигурача има сличица чему он служи . Осигурачи стоје испод волана лево и у кутији иза акумулатора .
-
- Poruka: 403
- Član foruma od: sreda, 3. okt. 2012. u 11:36h
Ja sam imao slican problem.Meni nije radila prskalica prednje soferke.Otisla mi je rucica brisaca,zamenio je i radi.
- Mladenovac
- Poruka: 60
- Član foruma od: nedelja, 30. dec. 2012. u 18:27h
Imam isti problem, Eskort VI, koliko košta ručka?, gde si je kupio?, morali da se skida volan da se zameni?
I ja sam mislio da je motor, skinem točak, izvadim motor a ono u onoj gumi koja je i sito i zaptivač i držač pumpe, uhvatila se neka sluzava masa i nema mogućnosti da prođe voda. Isprao sve lepo ali je verovatno izgoreo prekidač u dršci u međuvremenu i ni makac, prevežem direktno i baca preko auta.
Kad ode osigurač neće ni brisači da ti rade, vezani su preko istog osigurača. Ako ti rade brisači a pumpa ne baca onda nije osigurač.
I ja sam mislio da je motor, skinem točak, izvadim motor a ono u onoj gumi koja je i sito i zaptivač i držač pumpe, uhvatila se neka sluzava masa i nema mogućnosti da prođe voda. Isprao sve lepo ali je verovatno izgoreo prekidač u dršci u međuvremenu i ni makac, prevežem direktno i baca preko auta.
Kad ode osigurač neće ni brisači da ti rade, vezani su preko istog osigurača. Ako ti rade brisači a pumpa ne baca onda nije osigurač.
- BojanM
- BOFH
Ima ih na svakom otpadu, ne treba da se skida volan (skine se samo plastična oplata stuba upravljača).
pozdrav, Bojan

- Mladenovac
Uh baš ti hvala, danas sam gledao i mislim se ako moram da skidam volan a na njemu airbag, ko će to da vrati bez kompjutera.
Ma ja sam sad u jednom selu u Srbiji i ovde ima jedan otpad u blizini, zato me interesuje koliko si ti platio jer odkidaju sa cenama.
Ma ja sam sad u jednom selu u Srbiji i ovde ima jedan otpad u blizini, zato me interesuje koliko si ti platio jer odkidaju sa cenama.
- BojanM
- BOFH
Novo košta 80-120e zavisi koliko ti je redak model... al' ja to ne bi platio više od 30-40e pod uslovom da dobijem garanciju da je potpuno ispravno, ako nema garancije onda ni toliko.
A inače kažu servisna uputstva da je pametno da skineš klemu akumulatora i sačekaš 15-tak minuta pre čačkanja oko volana, da ne bi nenamerno okinuo airbag.
(I ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju. Imaš u dnu ekrana opciju "odgovori" ako hoćeš da se nadovežeš na poslednju poruku u temi. Ispravljeno ti je sad, ali da znaš za naredni put.
)
A inače kažu servisna uputstva da je pametno da skineš klemu akumulatora i sačekaš 15-tak minuta pre čačkanja oko volana, da ne bi nenamerno okinuo airbag.
(I ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju. Imaš u dnu ekrana opciju "odgovori" ako hoćeš da se nadovežeš na poslednju poruku u temi. Ispravljeno ti je sad, ali da znaš za naredni put.

pozdrav, Bojan

- Mladenovac
Hvala ti, malo da naučim nov sam na forumu.
Skinuću polugu i sam ću je reparirati.
Skinuću polugu i sam ću je reparirati.
- BojanM
- BOFH
Puno sreće u vraćanju sitnih delova onako kako treba.
Samo polako i pažljivo.

pozdrav, Bojan

-
- Poruka: 403
- Član foruma od: sreda, 3. okt. 2012. u 11:36h
Rucicu brisaca sam narucio kod Sikija u Mrcajevcima,1000 dinara.Ima sve delove za forda,do poslednjeg srafa..