Ford Mondeo 2003 god Displej automatske klime
Moderator: Dragomir
- zunomiljan
- Poruka: 8
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 21:10h
- Kontakt:
Ford Mondeo 2003 god Displej automatske klime
Cao,
U pitanju je Ford Mondeo 2002/3 godiste sa automatskom klimom. Naime ponekad se dogodi, bez obzira da li je upaljena klima ili samo ventilator, da posle par minuta displej pocne da se pali/gasi. Da bi bolje objasnio nacin paljenja gasenja: u jednakim vremenskim intervalima blinka. Znaci samo zatamnjeni delovi blinkaju(pozadinsko osvetljenje je ok). Siguran sam da nije problem u displeju i čini mi se da računar hoće da kaže da nešto nije u redu sa sistemom ventilacije/klime ali ne znam šta.
Ukoliko neko može da pomogne bio bih mu zahvalan.
U pitanju je Ford Mondeo 2002/3 godiste sa automatskom klimom. Naime ponekad se dogodi, bez obzira da li je upaljena klima ili samo ventilator, da posle par minuta displej pocne da se pali/gasi. Da bi bolje objasnio nacin paljenja gasenja: u jednakim vremenskim intervalima blinka. Znaci samo zatamnjeni delovi blinkaju(pozadinsko osvetljenje je ok). Siguran sam da nije problem u displeju i čini mi se da računar hoće da kaže da nešto nije u redu sa sistemom ventilacije/klime ali ne znam šta.
Ukoliko neko može da pomogne bio bih mu zahvalan.
Ford Mondeo 2.0 TDCI 2003 god. 5 brzina 116ks
- mbole
- Poruka: 15011
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- zunomiljan
- Kontakt:
Re: Ford Mondeo 2003 god Displej automatske klime
Hvala, probacu danas pa javljam.
- zunomiljan
- Kontakt:
koliko sam razumeo uputstvo, treba da pritisnem tastere off i usmeravanje vayduha u noge zajedno na 2-3 sekunde, a zatim dugme auto na 1.5 sec.
Pokusao sam i nista se ne desava.
Nisam napomenuo u prethodnom postu da se blinkanje dogadja i kad je upaljena klima i kad je upaljen samo ventilator.
Pokusao sam i nista se ne desava.
Nisam napomenuo u prethodnom postu da se blinkanje dogadja i kad je upaljena klima i kad je upaljen samo ventilator.
- mbole
- Poruka: 15011
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pritisnes off i usmeravanje na noge zajedno najmanje 2 sekunde, pustis i U ROKU OD 1.5 sec, pritisnes auto. Znaci od trenutka kad si pustio off i usmeravanje na noge, do trenutka kad pritisnes auto, ne sme da prodje vise od 1.5 sec. Nemam Mk3 pa ne mogu da probam, ali ima slicna procedura i za Mk2 i kod mene je radila.zunomiljan piše:koliko sam razumeo uputstvo, treba da pritisnem tastere off i usmeravanje vayduha u noge zajedno na 2-3 sekunde, a zatim dugme auto na 1.5 sec.
Djak pesak 

-
- Poruka: 11
- Član foruma od: utorak, 5. maj 2009. u 08:50h
Isti problem i kod mene, (Mondo MK3) povremeno pocnu da blinkaju oznake na displeju. Kad pustim autodijagnostiku (ovo igranje sa dugmicima) ne izbacuje nijednu gresku. Razmisljam da nije mozda manjak gasa u sistemu? Ima li neko sugestiju ili da je imao/resio problem?