zamena automatskog menjaca manuelnim
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 10
- Član foruma od: utorak, 26. mar. 2013. u 23:00h
zamena automatskog menjaca manuelnim
Pozdrav svima, vlasnik sam ford mondea 2.0 16vzetec 1995.god sa automatskim menjacem. da skratim pricu, crkao je automatski menjac, i hteo bih da ga zamenim sa manuelnim jer posedujem stranca koji je 1.8 16v zetec sa manuelnim i koji je po misljenju mnogih isti motor i menjac kao i 2.0. Postavljam pitanje:Da li je potrebno osim mehanickog dela koji cu menjati zameniti nesto i od elektronike?????Molim za odgovor jer u Sopotu je popravka tog menjaca 800e, a ceo auto vredi 1000e....Totalno sam ocajan
moj kontakt telefon je 065/344-0-999....

-
Re: zamena automatskog menjaca manuelnim
Nasao sam polovan automatski menjac za mondea 2.0 16v zetec,koji kosta 100 e i sad me interesuje da li je bolje da samo njega zamenim, i da li ce to raditi, ili da se angazujem da budzim manuelni...
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
ako je polovan i ispravan radice.kupi iskljucivo zajedno sa turbinom nikako odvojeno.
-
Ovaj na otpadu kaze da je to sve kompletno, i da sto posto radi menjac jer je dovezen kod njega na plac iz Svajcarske...Ne znam da li moze nesto da sjebe prilikom skidanja i da li treba na nesto da mu se skrene paznja prilikom skidanja...Ako ima neko iskustva neka mi se javi hitno jer mi je receno da za menjac idem u subotu prepodne...
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Мислим да се разликује замајац за 2.0 и 1.8 мотор . Ламела и корпа су већи код 2.0 моотра .Оно може да се монтира и од 1.8 да се стави , али ће пре да цркне . Рачунари су другачији ако је мнуелан или аутоматски мењач . Разлика је у мапама , што је мање битно , а више је битно што постоји неки додатни модул у ралунару код кола са аутоматским мењачем .
Како ће да се понаша када нема тог модула нема појма . Можда ће да ради нормално , а можда ће да прави проблеме .
Ако се скида било шта са радиелце ( замајац или турбина ) шрафови морају да се мажу неком дихтунг пастом , јер ће уље да цури туда . Тако бар пише по енглеским форумима .
Како ће да се понаша када нема тог модула нема појма . Можда ће да ради нормално , а можда ће да прави проблеме .
Ако се скида било шта са радиелце ( замајац или турбина ) шрафови морају да се мажу неком дихтунг пастом , јер ће уље да цури туда . Тако бар пише по енглеским форумима .
-
A da li samo zamena automatskog menjaca drugim automatskim vuce neke posebne radove, ili klasika ``skin i stavi``???
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
skines i stavis drugi menjac.sipas ATF ulje i vozis.ako je drugi menjac potpuno prazan skines turbinu sipas 1-1.5l u turbinu i vratis na menjac.montiras menjac i sipas atf da na sipci meraca bude na max.uostalom majstor koji vrsi zamenu menjaca to mora da zna.
-
Hvala, javljam se kad bude trebalo!!!
-
Evo kao i stoo sam i rekao, danas sam otisao po mog mondea, i preuzeo ga od majstora...Automatski menjac je uspesno promenjen, i ovaj novi (polovan) radi kao sat!!!
Rece majstor da je onaj menjac koga je skinuo preziveo neki hidroudar, i izbacio svo ulje iz njega, pa je nakon toga posle povremenog dolivanja gubio pritisak i nije lepo saltovao... istocio mu je samo oko 2l ulja, a rece da ide oko 7l....
Sad sam dobio volju da ga sredim bas kako valja...Uskoro cu da ga predstavim na podforumu kad mu budem uradio foliju, jer mu je ispucao lak, pa je povoljnije da se odradi folija koja kosta oko 120e u odnosu na farbanje celog auta...Poydrav svima i hvala na pojedinim savetima!!!!

Rece majstor da je onaj menjac koga je skinuo preziveo neki hidroudar, i izbacio svo ulje iz njega, pa je nakon toga posle povremenog dolivanja gubio pritisak i nije lepo saltovao... istocio mu je samo oko 2l ulja, a rece da ide oko 7l....

Sad sam dobio volju da ga sredim bas kako valja...Uskoro cu da ga predstavim na podforumu kad mu budem uradio foliju, jer mu je ispucao lak, pa je povoljnije da se odradi folija koja kosta oko 120e u odnosu na farbanje celog auta...Poydrav svima i hvala na pojedinim savetima!!!!