Focus 1.8tdci 2 problema
Moderator: Dragomir
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Focus 1.8tdci 2 problema
Prvi, pre mesec dana, zbog radara sam morao da premilim u 3-oj, u trenutku kada sam promenio u 4-tu, auto je poceo sa sitnim konstantnim trzajima u trajanju od nekih 200-300m. Posle toga, isti ti trzaji se dese mozda 1 u toku nedelje, i to na sekundu-dve. Auto vuce preko 2500 do 3000 obrtaja fantasticno, u nizim obrtajima isto. Auto ide kao zmaj da kucnem u drvo. Uradio sam self test, ne ocitava nikakvu gresku, a mali servis je uradjen pre mesec dana, svi filteri zamenjeni i ulje naravno. Pre neki dan sam isao za Novi Sad, solidno sam ga gario na vencu, preko 2500, ni da stucne. I moram da spomenem, da se to desi iskljucivo pri promeni iz 3-e u 4-tu, pri nizim obrtajima.
Drugi, od kada je zamenjen nosac motora, tisinu kvari samo neko krckanje u instrument tabli i to kad je hladan, da bi pre par minuta, kada sam uradio self test, cuo struganje kazaljki kad su odradile ceo krug. Cini mi se da se cuje samo kazaljka brzinomera, i kao da struze od nesto, celom putanjom se cuje.
Malo mi dosadno, pa rekoh da pitam dal da panicim oko prvog problema, a majstor mi je zauzet vec neko vreme, ne mogu da teram auto kod njega. Hvala unapred.
Drugi, od kada je zamenjen nosac motora, tisinu kvari samo neko krckanje u instrument tabli i to kad je hladan, da bi pre par minuta, kada sam uradio self test, cuo struganje kazaljki kad su odradile ceo krug. Cini mi se da se cuje samo kazaljka brzinomera, i kao da struze od nesto, celom putanjom se cuje.
Malo mi dosadno, pa rekoh da pitam dal da panicim oko prvog problema, a majstor mi je zauzet vec neko vreme, ne mogu da teram auto kod njega. Hvala unapred.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- pancerFF
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9941
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Focus 1.8tdci 2 problema

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- pancerFF
- pancerFF
Update teme. Sednem malo pre za auto, tap na kvacilo, cuje se nesto kao lupkanje, tipa dgdgdgdgdgdgd, pustim zvuk nestane, samo malo pritisnem, tek, tek pritisnem pocne da se cuje, pustim nestane, bas jasan zvuk. Jel zamajac da se odmah
, ili tripujem nesto? Cale palio i gasio dok sam osluskivao motor sa otvorenom haubom, ne cuje se nista cudno u motoru, auto ide normalno i normalno se ponasa.

- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
Liči na početne simptome zamajca.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
- pancerFF
Tako sam i mislio, nadam se da ce jos neko dati neki odgovor. Koliko moze da predje od trenutka prvih simptoma?
- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
Zavisi. Znam neke koji su terali i po 15-20 hiljada km. Zavisi od stepena istrošenosti,tvoje vožnje,opterećenja...
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
- pancerFF
Cccc, djavo nikad ne spava. Kad je najteze sto se novca tice, uvek se nadje neka zajebancija. Da mi je da dogura do juna samo. 

- dax92
-
- Poruka: 7634
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ja vozim vec 40 000km sa zamajcem koji samo trese i cuje se lupanje metala o metal prilikom gasenja kad je zagejan motor. Kako je bilo kad sam uzeo, tako je i sad, ali valjda ga izvlaci sto je mozda 5000km bilo u gradu od svega ovoga.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- pancerFF
Sad kad napisem ovo popadacete. Auto je kupljen prosle godine, u februaru je poceo da se vozi sa nepunih 124000 na satu, do danas je presao 141233km, znaci skoro 20000 za godinu i dva meseca. Posao jbg, nije gradska voznja, 60% puta se tera 4, 20% 2-3 brzina. Ne znam iskreno kad se vise haba, dal po gradu ili na otvorenom. Jel znate koliko kosta zamajac, i da li mora i set kvacila obavezno da se menja? U principu, mogu nazvati i pitati Sieru ovde u Mitrovici, ali ce oni da me oderu za to.
PS, i ja lupam, pa logicno da se vise drnda po gradu.
PS, i ja lupam, pa logicno da se vise drnda po gradu.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9941
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
oteraj kod gagija i nemas zime,Komplet sa rukama oko 450e
ima se,moze se - nema se,mora se....
- pancerFF
Videcemo dokle izgura, nadam se da me nece izneveriti do letnjeg raspusta.
- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
ja sam promeni pre mesec dana ceo set.
400 evra LUK prva ugradnja i za ruke kolko se uzme od 50 pa navise
400 evra LUK prva ugradnja i za ruke kolko se uzme od 50 pa navise
- pancerFF