Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

voda u focusu...

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

aleksabravo
Poruka: 7
Član foruma od: ponedeljak, 22. okt. 2012. u 11:02h

Re: voda u focusu...

Poruka od aleksabravo » subota, 2. feb. 2013. u 12:48h

pozdrav i od mene, moj problem je sledeci...u poslednje vreme sam primetio da ima mnogo vlage u kolima i od kad ih imam nikad nije maglio iznutra kao u zadnjih nedelju dve ...ja mislio ajde nece mu nista fali mozda od stajanja napolju toplo hladno medjutim jutros slucajno pipnem rukom ispod vozacevog sedista kad ono voda da je natopilo i tapcir odnosno patos i preslo na patosnicu isto tako ali manjeg obima na delu iza vozacevog sedista...znaci jos ne verujem kolko je mokro ispod sedista kao da je neko prosipao flasu sa vodom (to sam i pomislio al nije :-) ...odakle ta voda toliko u kabini i bas na tom mestu ...jer imate neku ideju....pozz
p.s.guma izmedju soferke i filtera klime je dosta dobra to jest prijanja uz soferku ali drugi deo gume i soferke i nije bas u idealnom polozaju ima par mm lufta al je imao luft od kad je kod mene i nije problema a bas onolko da prodje kroz taj luft ...

aleksabravo

Poruka od aleksabravo » utorak, 26. feb. 2013. u 10:03h

evo posle nedelju dve opet se javljam jer se pojavio vratio poblem sa vodom u kabini ...kad je prosli put bilo mokro kod majstora sam zamenio filter klime/kabine i majstor u servisu ocistio sve one rupe jer kaze bile zapusene liscem i ostalim glupostima sto padalo na kola inace ford fokus 1.6 2001...i tako bilo nedelju dve kad i nisam bas vozio mozda par km e sad u zadnja tri ceti dana sam preso 400km...nivo tecnosti nije potrosen to sam proverio i zablezio nivo kad je privi put bilo mokro ...juce na onoj kisi i pljusku sam proveravao dal negde kaplje i dalje nista..nema nigde vidljivih tragova vode...i dalje samo ispod volana gledano i malo ispod zadnjeg sedista iza vozaca vise vlazno nego mokro s tim da je kod vozacevih nogu bara moze ladno deca da sljapkaju :D ...jel ima neko neki predlog ili se vec susretao sa ovakvim problemom ...odakle voda moze da ulazi ...jel iz sistema za hladjenje ...jel kroz keder na soferki (ovi u servisu rekli da je keder sasvim dobar i za vozaceve i sa suvozaceve strane bar tako rekli) dal postoji mugucnost odozdo negde da ulazi jer sa te strane leve nema nikakv sus pleh...pozzz

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » utorak, 26. feb. 2013. u 21:21h

ni ja ne kontam, ja poslije svake kise izvadim litru sa suvozaceve strane i pola litre sa vozaceve

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » utorak, 26. feb. 2013. u 23:52h

voda je tu samo fali cement...
zahebavam se na kontu forda i kod mene to govno ne zmiri kako treba na jednom mestu moze da zadje noz jedno 5 cm i uvek magli stakla :doh:
jest konstruisan zatava ima bolje resenje hahahaha

dax92

 
Poruka: 7634
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 27. feb. 2013. u 11:11h

jeste pogledali mozda cepove na podu kola? Jedino mi oni padaju na pamet, a opet, da ih nema, voda bi i izlazila lako...
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 27. feb. 2013. u 11:26h

ja sam nasao ovaj cep ispod tepiha ali ne znam gdje ide
Slika
Slika

aleksabravo

Poruka od aleksabravo » sreda, 27. feb. 2013. u 13:23h

zahvaljujuci kisi koja je padala celu noc moje nedoumice su se svele na jednu bar se nadam...juce sam ceo dan susio auto i bio je skroz suv...al jutros kad pogledm na isto mesto mokro skoro ista kolicnina vode kad pritisnes (izlazi voda iz patosa kad pretisnes)...kako ga juce nisam vozio a nije stajao u baru :D jedini zakljucak je da ulazi voda negde na kedere...e sad gde na onolki auto i kako samo bas tu na vozacevu stranu to cemo tek videti... :'(
p.s. ja ne nadjoh nikakve cepove, misim se ako stignem posle posla da skidam ili patos da vidim sta je ispod njega i da li evenutalno ima neki trag vode odakle se sleva ili da skinem kedere do soferke al posle sta da mu radim neznam ni sam ...al sam siguran da majstor kad mu platis sigruno zna... :doh: :suicide:

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 28. feb. 2013. u 21:39h

ma ja ne vozim vise nikom za to, uzeli su do sad 50 evra i nekoliko silikona a niko nije rijesio problem, danas stanem na praonu a pita me lik odakle ti ovo blato, ispod podmetaca na vozacevoj strani nekakvo blato, nemam pojma odakle, nikad nisam vozio bez tih podmetaca, kad uhvatim vremena iscupacu onu plastiku na sredini, sve podici pa traziti gdje ulazi, to nije mala kolicina vode, negdje mora biti velika rupa

coolbreeze
Poruka: 12
Član foruma od: subota, 9. mar. 2013. u 23:43h

Poruka od coolbreeze » četvrtak, 18. apr. 2013. u 14:03h

eto posle skoro mesec dana resio sam i ja problem sa vodom u focusu..voda je bila kao i vecini ispod vozacevih nogu i to u velkikim kolicinama...ja sam susio grejalicom al samo sam maskirao problem jer se osecala i vlaga i budj a pored svih prepostavki gde curi voda (filter klime, mali hladnjak, keder pored soferke) ispostavilo se da curi na kederu pored soferke na gorenjem delu soferke pored levog stuba ...a to sam naso tako sto sam sve rasturio ispod vozacevog sedista,plastiku sa strane,pa onu svu plastiku gde je menjac i plastiku sa centralnog dela pa tepih i na kraj onu izolaciju koja je tolko bila mokra i tolko ubudjana da je bilo neverovatno (iseko sam sve mokro i budjavo i naso na otpadu novu izolacuju), i crevo je pokazalo gde curi...to sam napunio silikonom i sad nema da curi...neki kazu da silkon nije trajno resenje neki kazu da mozda ima jos neka rupa pored te ...ali za sada je odlicno nema ni kap da prodje...tako da sam ja zadovoljan...a nece mi biti tesko da posle svake kise odvrnem dva srafa i vidim dali je mokro ili nije...pozz

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“