Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Hladan motor cudno radi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
milance_pv
Poruka: 19
Član foruma od: subota, 25. sep. 2010. u 00:49h

Hladan motor cudno radi

Poruka od milance_pv » petak, 19. apr. 2013. u 00:23h

Ford mondeo mk2, 2.0 karavan, benzin - plin.

Kada startujem hladan motor dešava se sledeća stvar: broj obrtaja je na oko 1200 i lagano ga spušta dok se zagrijava... Kada spusti na 1000 (ler gas mi je podešen oko 1000) odjednom gubi snagu, obrtaje, ugasi se. E, onda počinje šou: moram da ga "varkam" 2-3 minuta dok ga ne ugrijem toliko da prebaci na plin (sekvent) i onda na plinu vozim normalno. "Varanje" se sastoji u tome da mu na trenutak pritisnem papučicu gasa, pa je brzo puštam jer ima kontra efekat (kad pritisnem papučicu motor gubi snagu, kad je pustim - motor dobija snagu). Ni pomisliti ne mogu da ga natjeram da prebaci 2000 obrtaja u takvom stanju. Probao sam par puta da krenem odmah pošto ga upalim - hoće da se ugasi, totalno izgubi snagu kao da kap benzina ne dobija.
E, kada je ugrijan motor, drugačije se ponaša. Drzi ler gas, ne gasi se, mogu da vozim na benzinu (jedino sto imam malo kasniji odziv na pritisak papučice - rekoše mi da je to redovna pojava kod vozila koja imaju ugradjen sistem za plin)...

Nadam se da niko nije imao slično iskustvo, ali da ce mi neko makar nagovijestiti šta bi moglo da bude i preporučiti kako da riješim problem.

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Re: Hladan motor cudno radi

Poruka od DRAGANFORD » petak, 19. apr. 2013. u 08:31h

dizne prljave

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“