Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8 TDCi 2003 problem sa radom motora

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
novajlija
Poruka: 15
Član foruma od: ponedeljak, 14. feb. 2011. u 17:06h

Focus 1.8 TDCi 2003 problem sa radom motora

Poruka od novajlija » sreda, 1. maj 2013. u 14:13h

Pre nekoliko dana automobil iz naslova teme nije hteo da upali. Već duže vreme se čuje metalni zvuk prilikom gašenja motora i oseća se blagi potres papučice kvačila prilikom promene brzine. Majstor kod kog sam bio mi je rekao da je najverovatnije otišao set kvačila (možda i plivajući zamajac) ali da vozim dok ide. Automobil je prešao 160.000 km. Problem sa paljenjem do sada nisam imao do pre par dana kada uopšte nije hteo da upali. Nakon više pokušaja motor je startovao ali potpuno promenio zvuk u radu. Snimio sam klip na kome se čuje zvuk motora. Promene u zvuku motora se javljaju prilikom pritiskanja i otpuštanja kvačila. Klip sam postavio na YouTube i evo adrese: http://www.youtube.com/watch?v=wmnT0ouTvX4
Automobil sada pali bez problema ali od kako se desio problem sa paljenjem nisam ga vozio.

Pored toga primetio sam i tragove masnoće na crevu interkulera sa leve strane. Zanima me šta bi mogao biti uzrok tom problemu. U spoileru se nalaze dve fotografije koje opisuju problem:
Spoiler
Show
Slika
Slika
Automobil radi normalno i vuče normalno. Povećao je potrošnju. Potrošnja je sigurno oko 10l po gradu.

Trebaju mi saveti i pomoć šta i kako dalje, gde mogu da nađem najsigurnije delove (i najpovoljnije).
Napominjem da živim u Vranju!

Hvala unapred!

dax92

 
Poruka: 7634
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Focus 1.8 TDCi 2003 problem sa radom motora

Poruka od dax92 » sreda, 1. maj 2013. u 17:06h

plivajuci zamajac jeste za zamenu, a ostatak seta kvacila mozda.
Jel se ugasio u toku voznje, pa nije hteo da upali ili?
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » sreda, 1. maj 2013. u 23:08h

Ja sam imao promene zvuka pri pritiskanju i pustanju kvacila a takodje i kad non stop drzim kvacilo, evo adrese pa uporedi.

Problem sam resio menjanjem zamajca.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 2. maj 2013. u 00:48h

Konacno da cujem famoznu "promenu zvuka", da se ne tripjem vise. Ja mislio to se nesto diskretno promeni, kad ono ... Kakva crna promena zvuka, ovo se kaze "tandrce".

novajlija
Poruka: 15
Član foruma od: ponedeljak, 14. feb. 2011. u 17:06h

Poruka od novajlija » četvrtak, 2. maj 2013. u 17:10h

dax92 piše:plivajuci zamajac jeste za zamenu, a ostatak seta kvacila mozda.
Jel se ugasio u toku voznje, pa nije hteo da upali ili?
Ne, normalno je radio, parkiran sedeo 15-20 min i onda nije hteo da upali. Upalio je iz, možda, petnaestog pokušaja. Desetak dana pre toga se takođe desilo da nije hteo da upali ali tu je već iz 2-3 pokušaja upalio.

Znači, zamajac definitivno moram da menjam. Pretpostavljam da problem sa zamajcem može da dovede do problema prilikom paljenja automobila?

Šta je sa onom prljavštinom/masnoćom/uljem na crevu koje vodi od/do interkulera (na slikama), ima li neko neku ideju (pod uslovom da crevo nije oštećeno što trenutno ne mogu da proverim)?

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » četvrtak, 2. maj 2013. u 20:39h

U najboljem slucaju samo ces da dotegnes selnu, deluje da je do toga jer samo crevo nije masno, vec deo prema motoru. Ako imas dobrog majstora u Vranju, naruci delove od Dragomira sa foruma. Poslace ti postom, sigurno ce da te iskosta jeftinije nego da trazis bilo gde, cak i u Nisu.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“