Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

vakum crevo focus mk1 TDCi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
caki
Poruka: 269
Član foruma od: ponedeljak, 6. feb. 2012. u 12:30h

vakum crevo focus mk1 TDCi

Poruka od caki » četvrtak, 18. jul 2013. u 19:49h

Slika
E ovako imam 2 pitanja.
Da li bi trebalo da bude "masno" na mestu gde sam zaokruzio tj gde se spajaju ta 2 creva.I ona crna kutija sto se nadovezuje na to crevo je malo masna.
A 2-go pitanje je da li isto treba da bude "masno" ono crevo sto sam pokazao strelicom izgleda da to crevo ide iz bloka motora a dalje ne znam gde ide?
Unapred hvala.

Dejan Nis
Poruka: 129
Član foruma od: utorak, 7. maj 2013. u 20:14h

Re: vakum crevo focus mk1 TDCi

Poruka od Dejan Nis » četvrtak, 18. jul 2013. u 20:22h

Treba tj. mora da ima malo ulja u ovom crvenom crevu sto ide od turbine zbog kondenzacije ali ne mnogo ako ide mnogo malo je turbina popustila.Ovo drugo je normalno. :D

caki
Poruka: 269
Član foruma od: ponedeljak, 6. feb. 2012. u 12:30h

Poruka od caki » četvrtak, 18. jul 2013. u 23:33h

Hvala. :D
Nema puno samo malo ja se uplasio da negde ne pusta :D to je tako kad ne znas sve :ford:

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » četvrtak, 18. jul 2013. u 23:59h

e vid sad., ja licno mislim da tu ne sme da baci ni kap ulja ! a koliko sam procitao sta ima sve napisano kao da je to normalno ..
-probaj skini to crevo i upali auto (motor mora biti vruc) da vidis koliko ce da ti izadje ulja malo ga pricepi po gasu (nemoj da te iznenadi ako zadimi bez creva to je normalno) tebi treba samo za proveru !
meni tu baci bas par kapljica vide se gde lete na vecem gasu bez creva... sto po mojoj matematici znaci da turbina zveknula ! to ulje se hvata za zidove ic-a takoder i smanjuje protok vazduha jer stvara otpor (sto je ne bitno) i na kraju ulazi u cilndar gde sagoreva i stvara veci procenat ugljenika (sto je u neku ruku dobro) ali problem je sto se tu izdvaja i jos po nesto.....,
u sustini po meni motor je ok ali ima dosta stvari koje nisu resene....to sto on prelazi preko 500k to nije to, danas manje vise svi prelaze tu cifru..

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » petak, 19. jul 2013. u 00:53h

Najbolje se vidi po interkooleru, vidi da li ce i kolko ulja da se iscedi iz njega kada ga skines
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Dejan Nis
Poruka: 129
Član foruma od: utorak, 7. maj 2013. u 20:14h

Poruka od Dejan Nis » petak, 19. jul 2013. u 07:42h

Pa auto nije preso 2000km pa da nema,nego sigurno 200000km i vise tako da mora da ima po malo a ne da tece ako ima mnogo normalno da je semering na turbinu otisi i td.,vi kupite nova kola pa nece da ima neko vreme.I nema sta covek da skida i jebava se kad ce sigurno da baca ulje jer se nakupilo u onom plasticnom delu ispred crvenog creva!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“