Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford focus 1.6B 2006 [lupkanje]

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
pilott
Poruka: 7
Član foruma od: nedelja, 22. sep. 2013. u 16:18h

Ford focus 1.6B 2006 [lupkanje]

Poruka od pilott » nedelja, 22. sep. 2013. u 16:35h

Pozdrav svim forumasima,

Javaljm se svojim prvim postom iako vas pratim vec sigurno 2 godine koliko i vozim svog Forda.
Naime od prethodnog proleca pocelo je da mi se cuje lupkanje u prednjem delu automobila (rekao bih na levoj strani). Lupkanje se cuje iskljucivo pri veoma malim neravninama i kada je motor tih (jer je i samo lupkanje dosta tiho). Vodio sam ga u GM i u jos 2 servisa za trapove i kazu da nemam nigde lufta i da su spone i stabilizatori dobri.
Mislim da mi se u poslednje vreme lupkanje i vise cuje, il se meni izostrio sluh na to :) Nakon dosta neuspelih pokusaja pronalazenja uzorka, u servisu u Zelezniku su mi rekli da ima malo lufta u puzu volana i da se ne isplati to reparirati vec da vozim tako.
Nigde ne curi nista a takodje ne cuje se nista prilikom okretanja volana, znaci samo na blagim neravninama.

Jel imate neki savet, auto je presao 90.000 i u dosta je dobrom stanju, voleo bih da se nekako resim ovog iritirajuceg zvuka...

puno pozdrava svima i hvala na odgovorima!

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Ford focus 1.6B 2006 [lupkanje]

Poruka od totti » nedelja, 22. sep. 2013. u 17:09h

Ajd' da ja dam neku ideju... Ja sam mečku rodio dok nisam utvrdio kod sebe (doduše Golf je u pitanju, možda i nije usko vezano) šta to lupka, u istim situacijama kao kod tebe. Isto troje trapadžija gledalo, isto rekli da je sve u redu, nigde lufta. U pitanju su osigurači na kočionim kleštima i sama klešta lupkaju.
Utvrdićeš tako što ćeš voziti auto na istim deonicama gde ti se to javlja, ali ćeš preko tih neravnina preći sa pritisnutom kočnicom.
Probaj, ne košta ništa thumbsuph
Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9941
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » nedelja, 22. sep. 2013. u 17:55h

ja tipujem na letvu volana i na krajeve tj caure
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

mbole
Poruka: 15011
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 23. sep. 2013. u 01:12h

totti piše:U pitanju su osigurači na kočionim kleštima i sama klešta lupkaju.
Kod forda su umele da zvece plocice koje nisu originalne, to jest nemaju dobre opruge koje ulaze u sredinu klipa, ali bas da "zvekecu" a ne da lupkaju. Znam da me je to izludelo na orionu dok nisam ukapirao sta je. al to je bilo u "ona" vremena, 90-tih, kad jednostavno nisi mogao uopste da nadjes originalni deo.
Djak pesak :)

pilott

Poruka od pilott » sreda, 25. sep. 2013. u 17:38h

@totti
cuje se i prilikom pritisnute kocnice, doduse manje zbog znatno smanjene brzine ali cuje se

Gde bih mogao da ga vodim da mi neko sa velikom verovatnocom utvrdi gde to lupka i da li moze da se odradi nesto?

thnx!

mbole
Poruka: 15011
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 26. sep. 2013. u 00:31h

Negde, kod nekog majstora, koji se nalazi... e kad bi jos znali odakle si :)
Djak pesak :)

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 26. sep. 2013. u 08:00h

Iz BGD je čovek, piše lepo u predstavljanju (zato se i insistira na tome)... e sad, jedino pitanje je možda iz kog dela BGD :D
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

pilott

Poruka od pilott » nedelja, 29. sep. 2013. u 15:13h

Iz BG-a sam ali nije mi problem da odem u bilo koji deo grada kod nekog pouzdanog ako imate da preporucite. Do sada sam bio u GM-u na Ibarskoj i u Zelezniku kod Dragana, a i kod par trapadzija ovako.
Ove u GM-u bih izbegavao u sirokom luku, dok mi je Dragan rekao da ne radim nista i da vozim ovako... Zaista bih da cujem jos neko pozudano misljenje i koliko ce da me kosta privilegija da ne slusam to lupkanje :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 29. sep. 2013. u 15:16h

RSD Ford,Pinosava iliti poznatije kao kod Dragomira :)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“