Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ler gas

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
pedja92
Poruka: 4
Član foruma od: četvrtak, 7. jun 2012. u 12:15h

ler gas

Poruka od pedja92 » ponedeljak, 30. sep. 2013. u 01:02h

Pozdrav narode..Vec neko vreme resavam problem sa autom ali non stop nesto...cale nije odrzavao kako treba i mucim muku konstantno..ford mondeo 1994 2.0 zetec 136kw..danas kad sam se vracao sa posla krenulo da mi dize obrtaje visoko pri stiskanju kvacila npr kad menjam brzinu njemu nabije obrtaje na 3000 a nisam vozio brzo..posle sam stao i ugasio auto i ponovo upalio odmah je skocilo na 3000 i nije spustalo ispod 2500..skoro slican problem sam imao skoro dok mi nisu rekli da zamenim step motor koji je zamenjen pre otprilike dve nedelje...sta sad moze da mu budem,ujedno ima i KM filter na sebi pa bi trebao i da se ocisti ali nisam se usudio da to sam radim iako je majstor rekao da bez problema mogu sam,pa jel moguce i da moze biti do tog filtera?

mbole
Poruka: 15011
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: ler gas

Poruka od mbole » petak, 4. okt. 2013. u 02:06h

Najverovatnije isti taj step motor. To sto je dve nedelje star, ne znaci da ne moze da crkne.
Ili ga nesto drugo "ubija", ili problem uopste nije u njemu, vec negde na relaciji racunar-step motor, ili dalje na mehanickom delu koji taj step pomera.
Djak pesak :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: ler gas

Poruka od Markedjani » petak, 4. okt. 2013. u 02:12h

Proveri vakuume i probaj da raskačiš VSS senzor sa menjača pa vidi šta će da se dešava.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“